Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Melkoinen huhu Applen tulevasta päivityksestä: iPhonella soittaminen menee uusiksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

FaceTime on ollut iPhoneissa ja iPadeissa mukana pitkään.

FaceTime on ollut iPhoneissa ja iPadeissa mukana pitkään.

Applen tulevan iOS 11 -käyttöjärjestelmäpäivityksen ensiesittelyyn on aikaa enää alle kuukausi, sillä sen odotetaan tapahtuvan perinteiseen tapaan 5. kesäkuuta Applen vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssin avaavassa julkistustilaisuudessa.

Myös huhut iOS 11:n uudistuksista ovat näin kiihtymässä. Jo aiemmin esillä ovat olleet FaceTime-videopuhelut ryhmien kesken sekä Apple Pay -maksujen tulo osaksi iMessagea – ja näin mahdollisuus maksaa rahaa kavereille.

Edellä mainitut ovat mukana neljän kohdan listassa, jonka cyanhat-nimimerkillä esiintyvä käyttäjä jakoi Redditissä ennen kuin viestiketju nopeasti poistettiin. Kovin vahvalla pohjalla tuoreimmat paljastukset eivät siis ole, mutta ainakin yksi niistä on sitäkin mielenkiintoisempi.

Apple on väitteen mukaan pistämässä iPhonella soittamisen uusiksi ja siirtymässä Viesteistä ja iMessageista jo tuttuun malliin: jatkossa tavallisen perinteisen matkapuhelun sijaan iPhone soittaisi automaattisesti FaceTime-äänipuhelun, jos puhelun vastaanottajallakin on iPhone ja FaceTime-toiminnallisuus käytössä.

Käyttäjälle muutos näkyisi lähinnä parempana äänenlaatuna sekä todennäköisesti myös pienempinä puhelinlaskuina – vaikka FaceTime-äänipuhelut olisivat jo nyt mahdollisia, lisää niiden muuttuminen oletukseksi varmasti niiden käytön osuutta. Muutoksella on toisaalta myös vaikutuksensa operaattoreihin, sillä se söisi puheluliikenteestä niille kertyviä tuloja.

Muista mainituista uudistuksista Apple Pay -maksut saattavat jäädä aluksi muiden kuin suomalaisten herkuksi, sillä koko Apple Pay ei ole vielä tänne rantautunut eikä sen tulosta ole myöskään nähty vielä viitteitä. Väitetysti Apple on uudistamassa iOS 11:ssä koko Wallet-sovelluksen ja tuomassa siihen aikajanatoiminnon maksuista kaverien kanssa.

Toinen täysin uusi väitetty iOS 11:n uudistus, josta ei ennen tätä paljastusta oltu kuultu, on automaattinen vähäisen virran tila. Sen kerrotaan olevan vielä harkinnassa eikä sitä välttämättä tulla näkemään vielä iOS 11:ssä. Ominaisuus ottaisi automaattisesti käyttöön vähäisen virran tilan, kun akkuvirtaa on jäljellä alle 20 prosenttia ja laite on oman koti-Wi-Fi-verkon ulkopuolella.

iOS 11:n on myös mainittu uudistavan jälleen käyttöjärjestelmän ulkoasua. Lisäksi tuki vanhoille 32-bittisille sovelluksille voi loppua sen myötä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut