Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft tuo Windows 10:een älykkään virransäästötoiminnon

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows 10 logo

Microsoft on tuomassa Windows 10:een uuden, älykkään virransäästötoiminnon. Työnimellä ”Power Throttling” kehitetty ominaisuus suuntaa resursseja sinne, missä niitä eniten tarvitaan, ja vähentää virrankulutusta karsimalla vähemmän tärkeitä tehtäviä.

Power Throttling päättelee mihin tehtäviin tarvitaan eniten resursseja ja suuntaa suorittimen tehoa näihin tehtäviin, karsien samalla muiden ohjelmien toimintaa. Näin tehtävät saadaan tehtyä nopeasti ja tehokkaasti, eivätkä taustaprosessit kuluta niin paljoa virtaa. Windows Insider -testeissä virrankulutus pieneni parhaimmillaan 11 prosenttia. Ominaisuus kuitenkin toimii tällä hetkellä vain Intelin Skylake- ja Kaby Lake -suorittimilla, mutta tukea on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös muille suorittimille.

Power Throttling tulee vielä saamaan iskevämmän nimen, ennen kuin se virallisesti julkaistaan osana Windows 10 -päivitystä. Ominaisuuden julkaisua kaavailtiin jo hiljattain julkaistuun Creators Update -pakettiin, mutta nyt ominaisuus on tarkoitus tuoda myöhemmin tänä vuonna julkaistavan Redstone 3 -päivityksen mukana.

Power Throttling tunnistaa automaattisesti, mille ohjelmille ja tehtäville se ohjaa suorittimen resursseja. Insider-ohjelmaan kuuluvilta toivotaan kuitenkin vielä palautetta, että ominaisuus saadaan toimimaan mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi ohjelmakehittäjät voivat halutessaan optimoida Power Throttlingin toimintaa omien ohjelmiensa kanssa. Käyttäjät voivat myös halutessaan ottaa ominaisuuden pois käytöstä joko kautta linjan tai yksittäisten ohjelmien ja sovellusten kohdalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Villeboy

  Täysin turha omallakohdalla koska käytän pöytäkonetta.

  • Hendriks

   Kiitos tästä tärkeästä tiedosta!.

   Vielä kun Windows pysyisi itselläni sleep-modessa eikä heräisi aina satunnaisesti!.

  • Calileon

   Koska koneesi imee ilmasta keijupölyä ja käy sillä, eikä sillä maksullisella sähköllä jota tulee seinäpistokkeesta? Et vissiin ajatellut asiaa yhtään ennenkuin vastasit. Tässä kun ei ole kyse sähkölaitteen virrankulutuksesta, eikä pelkästään tablettien ja lääpärien akunkestosta.

   • Calileon

    Tuli kivasti tuplana kun yritin korjata kirjoitusvirheen. Tuli sitten alkuperäinen ja korjattu :)

    • Hendriks

     Vielä jäi korjattavaa,. 😉

  • Calileon

   Koska koneesi imee ilmasta keijupölyä ja käy sillä, eikä sillä maksullisella sähköllä jota tulee seinäpistokkeesta? Et vissiin ajatellut asiaa yhtään ennenkuin vastasit. Tässä kun on kyse sähkölaitteen virrankulutuksesta, ei pelkästään tablettien ja lääpärien akunkestosta.

 2. Villeboy

  Toisille tietenki tuo asetus tulee olemaan kullanarvoinen en sitä kiistä.

 3. Win666

  Parasta tässä ominaisuudessa on mahdollisuus kytkeä se pois päältä. Liian monet virransäästötoiminnot vain leikkaavat suorituskykyä, jotta sähkölaskussa säästyisi pari euroa kuukaudessa. Toisaalta hyvä että uusia ominaisuuksia tulee, kunhan käyttäjiä ei pakoteta niitä käyttämään. Tästäkin varmasti hyötyä monille.

Tuoreimmat jutut