Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung estää Galaxy S8:n Bixby-näppäimen muuttamisen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.

Bixbylle on oma painikkeensa Galaxy S8:n vasemmalla sivureunalla.

Samsungin uusien Galaxy S8 -mallien kyljessä on näppäin, jolla on tarkoitus käyttää Samsungin omaa Bixby-apuria. Niille käyttäjille, jotka eivät Samsungin virtuaaliavustajaa halua käyttää, voisi uusi näppäin tarjoa oikopolkuja muihin toimintoihin, mutta Samsung ei tätä halua. Uusi ohjelmistopäivitys estää näppäimen uudelleenohjelmoinnin, kertoo Android Authority.

Galaxy S8 -laitteiden toimitukset ovat vasta alkaneet, mutta maailmalla ehdittiin jo havaita, että kaikkien S8:n fyysisten painikkeiden, myös Bixby-painikkeen, toimintoja voi muuttaa maksuttomalla All In One Gestures -sovelluksella. Sovelluksen ja laitteen Helppokäyttöisyys-valikon avulla saattoi Bixby-näppäimen ohjelmoida avaamaan esimerkiksi Google Assistant -apurin tai minkä tahansa sovelluksen. Nyt tämä mahdollisuus on poistunut.

Samsung on julkaissut Galaxy S8 -laitteille ohjelmistopäivityksen, joka estää sovelluksilta pääsyn Bixby-näppäimen toimintoihin. Näin Bixby-näppäin on Samsungin omalle virtuaaliavustajalle pyhitetty käyttäjän mieltymyksistä riippumatta.

Käyttäjien ”pakottaminen” Bixbyn käyttöön on mielenkiintoinen ratkaisu Samsungilta, sillä virtuaaliavustaja ei esimerkiksi aluksi puhu muita kieliä kuin koreaa. Amerikanenglanti on saamassa tuen myöhemmin keväällä ja brittienglanti sekä muita eurooppalaisia kieliä myöhemmin tänä vuonna. Suomen osalta ei hengitystä kannata vielä pidätellä.

Aivan toimeton ei Bixby-näppäin täälläkään ole. Vaikkei virtuaaliavustajalle suomea pääsekään vielä puhumaan, aukeaa näppäimestä sama koostenäkymä, joka löytyy myös pyyhkäisemällä kotivalikon vasemmalta puolelta. Koostenäkymän tarjoamien tietojen lisäksi Bixby toimii myös esimerkiksi kamerassa, jossa se tunnistaa muun muassa esineitä, QR-koodeja, viinipulloja ja sijainteja.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Åboy

    Teidän on käytettävä laitetta niinkuin minä haluan…

  2. Ape

    No vielä on Samsungin laitteen omistajat löysemmässä remmissä kuin Applen!

  3. Hendriks

    Jokseenkin hölmöä olla oma nappi tuollaiselle, jota tuskin valtaosa edes käyttää!. 😕

Tuoreimmat jutut