Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mobiilinetin nopeus ymmärrettävästi – Meteor kertoo miten nopeus riittää Spotifylle, Netflixille ja muille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Meteor

Älypuhelimille on olemassa monia erilaisia nettiyhteyden nopeuden mittaamiseen tarkoitettuja sovelluksia, mutta hiljattain Androidille julkaistu Meteor kertoo nopeuden lisäksi myös sen, onko nopeus käytännössä hyvä vai huono eri sovellusten kanssa.

Meteor on osa OpenSignal-projektia, ja käyttäjät voivat halutessaan anonyymisti lähettää tietonsa tietokantaan, jolla pidetään kirjaa verkkonopeuksista eri puolilla maailmaa. Sovellus osaa kertoa niin mobiilidata- kuin Wi-Fi-yhteydenkin nopeuden sekä laitteeseen että verkkoon päin (download ja upload) ja verkon pingin eli viiveen.

Meteor

Tavalliselle tallaajalle eivät pingit tai megabitit kuitenkaan välttämättä kerro mitään, ja tässä piileekin Meteorin juju. Käyttäjä voi valita listalta kuusi suosittua sovellusta, ja Meteor kertoo, onko mitattu yhteysnopeus aivan erityisen hyvä, välttävä tai jopa huono näiden sovellusten käyttöön. Esimerkiksi WhatsApp-viestittelyssä ei kovinkaan kummallista verkon nopeutta yleensä tarvita, mutta musiikin kuuntelu Spotifysta tai elokuvien katselu Netflixistä tarvitsee enemmän kaistaa, ja Meteor kertoo, onko kaista sopivan nopea suoratoistopalveluille.

Meteor löytyy Android-laitteille maksutta Google Playstä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Minulle on kaksi megaa riittänyt edelleen, kun erittäin halvalla vuosia sitten sain,. Riittää kaikkeen mobiilin, surullista, jos jotkut eivät pysty olemaan edes ulkona ilman supernopeaa nettiä!.

  • Marko

   Surullista on ainoastaan se että kuinka joku pärjää jollain 2mb netillä nykyaikana. Lopeta toi vitun postaaminen joka uutiseen kun sulta ei koskaan tule ainuttakaan järkevää lausetta

   • Henrik

    No sulta sitä järkevää nyt ainakaan ei tuu. Olet todella surullinen tyyppi.

    • Marko

     Kiitos että todistit mun olevan oikeessa 😃😃

     • Hendriks

      Todistit?. Eri henkilö?.

      Minulla on oikeus mielipiteeseeni – jos olet eri mieltä, turha jankuttaa!.

     • Marko

      Tottakai sulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta lässyttää ja valittaa ja kertoo jotain paskoja faktoja. Kuten tuo sinun ensimmäinen viesti kertoi kaiken. Jos sun pienessä mitättömässä elämässäsi pärjäät 2mb yhteydellä. Niin sinä idiootti oletat että muut on niin surullisia kun ei halua elää samalailla kun sinä, tuo on idioottimaista jos mikä. Tämä tais olla jo toinen samanlainen uutinen missä oot kommentoinut täysin samanlailla ja copy pastennut sen tänne.

      Heh heh sama hlö ootte.

     • Henrik

      Oot kyllä todella henkisesti jälkeen jäänyt. Kysyppä vieläkö se lääkäri saattaisi tarkistaa, oliskos jokin lääke viel toimiva sinun tilassasi

     • Hendriks

      Marko: mitenköhän ihmiset pystyivät elämään vain muutamia vuosia sitten ilman supernopeaa mobiilinettiä?. Aivan!.

      Surullista, jos se on jollekin elinehto eikä pysty muutamaksi tunniksi siitä irtautumaan, kotona on nopea wlan tarvittaessa,.

     • Marko

      Voi herra siunaa sinä oot sekasin ja kyllä tarkoitan teitä molempia samaa henkilöä, koska evoluutio ei tee samaa virhettä toista kertaa. Joka uutisessa samaa sairasta lässytystä, hanki nyt se elämä vaikka se varmasti on täysin mahdotonta.

     • Marko

      Kertoo myös sun täydellisestä idioottimaisuudesta myös se että oletat että ihmiset on vaan pari tuntia pois kotoa (sinun tapauksessa tämä varmaan onkin totta, ei sieltä pitkästäniemestä pidemmäksi aikaa varmaan pääse) Esim kaikilla ei ole kotona wlania kun ei sitä kaikki tarvi, kaiken voi hoitaa kännykällä. Sit mitens tapaukset jos oot jossain reissussa ja siellä tarvit kunnon yhteyttä. Kuinka kapea älyinen ihmisen tarvii olla jos ei tajua edes tuommosia yksinkertaisia asioita. Sääliksi käy sua/teitä.

  • Eetu

   Ihan oikeesti… Surullista miten ihmiset jää kehityksen kelkasta pois, ja kehtaa kirkkain silmin kertoa tarinaa ”huippu 2mb yhteydestä”

   Toisaalta, yritätkin vakuutella itsellesi tuota, joten onnea ja menestystä. Niitä tulet tarvitsemaan

   • Hendriks

    Voisitko kertoa, mihin tarvitset huippunopeaa nettiä ulkona?. Katsotko Netflixiä 4K:na kauppareissuillasi?. 😓

    PS. Älä laita lainausmerkkejä sellaisiin sanoihin, joita kukaan ei ole sanonut!.

    • Eetu

     Ei tarvitse ruveta näsäviisaaksi, tossa ylhäällä lukee selkeesti että mainostat surkeaa 2mb nettiäsi (tässäkin uutisessa)

     Se yleinen nopeus vaikuttaa muuhunkin kuin pelkkään ”4k netflixiin” ihan perus youtube videot pyörii paremmin paremmalla laadulla, tiedostot latautuvat nopeammin jne laitteella on myös merkitystä tässä asiassa. Kai siltä löytyy tuon ”riittävän” netin lisäksi vielä joku menneen talven lumia?! 😂

     • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

      Ensin sä pistät lainaukseen sanoja, joita Hendriks ei ole sanonut ja sitten sä vielä syyllistyt jonkinlaiseen olkinukkeen. 🤔

    • Marko

     Käytä nyt hyvä ihminen sitä järkeäs ja mieti jos siihen pystyt että mihin ihmeeseen sitä nopeeta yhteyttä tarvii myös siellä ulkona. Ei voi käsittää kuinka joku tämmöstä asiaa ei tajua.

Tuoreimmat jutut