Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Burger King teki härskin mainostempun Google-kaiuttimen kanssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Home.

Google Home.

Burger King -hampurilaisketju Yhdysvalloissa teki eilen härskin, mutta omalla tavallaan myös nerokkaan mainostempun hyödyntäen Google Home -kaiuttimia. Burger Kingin toimintaan reagoivat nopeasti niin Google kuin myös Wikipedia.

Burger King toi osaksi televisiomainostaan ”OK Google” -pyynnöllä alkavan kysymyksen kertoa lisää sen Whopper-hampurilaisesta. OK Google aktivoi Googlen avustajan sen Google Home -kaiuttimessa. Tämän jälkeen Googlen kaiutin kertoikin avuliaasti lisää Whopperista Wikipediaan perustuen.

Älykaiuttimien reagointia televisiolähetyksiin ei nähty nyt ensi kertaa, vaan aiemmin laajamittaisesti näin on tapahtunut jo esimerkiksi uutislähetyksen yhteydessä. Ensi kertaa kikkaa hyödynnettiin kuitenkin laajasti esitetyssä televisiomainoksessa.

Burger King näyttää toimineen salakavalasti mainostaan silmällä pitäen myös Wikipedian kanssa: ilmeisesti sen markkinointijohtaja Fernando Machado muokkasi Wikipedia-sivun sisältöä Burger Kingin näkemyksen mukaiseksi, jotta Google-kaiutin kertoisi niin sanotusti oikeita asioita Whopper-hampurilaisesta Burger Kingin televisiomainoksen asiaa siltä kysyessä.

Wikipedia reagoi nopeasti asiaan, kuten teki myös Google, joka muokkasi kaiutintaan olemaan reagoimatta Burger Kingin mainokseen.

Tulevaisuudessa nyt nähdyt ongelmat todennäköisesti ratkeavat, kun älykaiuttimet saavat lisää älyä ja oppivat tunnistamaan niille puhuvan henkilön eivätkä enää reagoi kenen tahansa kysymyksiin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Åboy

    Sama ongelma, eli reagointi TV ääniin ilmenee iPadin kanssa. No, kytkin Sirin kokonaan pois, niin ongelma ratkesi. Älyä tosiaan tarvitaan lisää niin äänen, kuin kasvojenkin tunnistamisen kanssa.

Tuoreimmat jutut