Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows 10:n syksyn päivityksestä julkaistiin jo ensimmäinen testiversio

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Uutta Windows 10 -sovellusilmettä Project NEONin myötä.

Uutta Windows 10 -sovellusilmettä Project NEONin myötä.

Windows 10:n Creators Update on tulossa laajasti päivityksenä saataville vasta nyt tiistaina 11. huhtikuuta, mutta Microsoft on aloittanut jo myös seuraavan, syksyllä odotettavissa olevan päivityksen testiversioiden jakelun.

Toistaiseksi tuleva syksyn päivitys tunnetaan vasta Redstone 3 -nimellä. Ensimmäinen Insider-testiversio siitä julkaistiin tällä viikolla koontinumerolla 16170.

Ensimmäisessä julkaistussa versiossa ei kuitenkaan ole vielä mukana kovin merkittäviä uudistuksia. Redstone 3:n odotetaan muun muassa päivittävän Windowsin ilmettä. Uudistus tunnetaan Project NEON -nimellä. Luvassa on enemmän läpikuultavuutta ja keveyttä.

Lisäksi Redstone 3 tulee sisältämään lukuisia Creators Updatesta pois jääneitä uusia ominaisuuksia. Yksi näistä on MyPeople, joka tuo valitut yhteystiedot Windowsin tehtäväpalkkiin kätevinä pikavalintoina.

Käyttöjärjestelmän ytimeen OneCoreen Redstone 3 myös muutoksia, joista testaus on nyt liikkeelle lähtenyt.

Microsoft esittelee todennäköisesti Redstone 3:a lähemmin 10.-12. toukokuuta vuotuisessa Build-kehittäjätapahtumassaan.

Kuvakaappaus MyPeoplesta.

Kuvakaappaus MyPeoplesta.

 

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mikkels

  Varo mistä katsot. Varo myös kun lataat kiintolevylle (vaikkakin laillisesti) se saatetaan tulkita piratismiksi. Windows 10:ssä skannataan ja läheteään eteenpäin KAIKKI. Hedman Partners ja muut mafiat ovat kiinnostuneita.

  Windows 10 ”tietosuoja”-toiminnot täyttävät haittaohjelman määritelmän. Ns. keyloggeria (näppäinpainallustallennin) ei oikein voi perustella mitenkään – esimerkiksi, jos lääkäri kirjoittaa potilastietoja Windows 10 koneella niin Microsoft/Windows 10 kerää potilastiedot saman tien talteen. Kaiken huipuksi terveydenhoidon ammattilaiset (ja monella muulla alalla) pitävät tietokoneita työkaluina, eivätkä ymmärrä, että koneella kirjoitetut tiedot voivat levitä verkkoon kaikkien luettavaksi…

  Microsoftin toiminta on sen verran härskiä, että asiasta pitäisi kanne jossakin Eu-tasolla. Asia ei ole mitään leikkiä vaan Microsoft pitäisi saada vastuuseen yksityisten tietojen keräämisestä ja levittämisestä – Suomessa Microsoft rikkoo jopa perustuslakia, kyseessä on mm. viestintäsalaisuuden rikkominen.

  • mies

   Tietokoneet pois ja kirjoituskoneet tilalle.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Niin, kummallakohan tavalla on arkaluontoista tietoa enemmän levinnyt. Viranomaisiin tai terveydenalaan kohdistuneissa tietoturvamurroissa tai Microsoftin levittämänä (kuten alkuperäinen postaaja väittää), vai siinä kun arkaluontoista printattua tietosuojamateriaalia on epähuomiossa hävitetty väärin..

    http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002899718.html

    Kyllä mä ainakin haluan, että mua koskevaa salasspidon piiriin kuuluvaa materiaalia säilytetään ennemmin jossakin keskitetyllä serverillä kuin printattuna jossain arkistohyllyssä.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Omalle koneelle saa ladata tekijäinoikeuden alaista materiaalia mielin määrin, sitä ei tulkita piratismiksi. Levittäminen tulkitaan. Hedman Partners ei saa tietojaan Microsoftilta, vaan operaattoreilta ja operattorit joutuvat lain mukaan nuo tiedot luovuttamaan.

   ”Microsoft pitäisi saada vastuuseen yksityisten tietojen keräämisestä ja levittämisestä”

   No kerroppa, mihinkä Microsot on niitä oletettuja tietoja levittänyt?

  • KöyhäPappa

   Totta on, että Keylogger päällä -asetusta on käsittämätön. Suurimman osan terveydenhuollon ammattilaisten koneista ylläpito on kaiken järjen mukaan säätänyt asetuksen kuitenkin kuntoon. Tarkoitan tässä Suomea ja isompia organisaatioita. Ei niissä tavalliset käyttäjät pääse asetuksia kopeloimaan.

   Kummallinen käsitys, että Microsoft olisi ainoa paha:
   ”Karuja lukuja Androidista – 100 000 suosituimmasta sovelluksesta tuhannet keräävät dataa kavalalla tavalla” (TIVI 10.4.2017)

 2. rane58

  Mihinkähän hävisi aloitusvalikko kun tuon latasi?

Tuoreimmat jutut