Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tutkimus kertoo: Microsoftin Surfacet ovat iPadeja parempia

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Surface Pro 3 vs. iPad Air.

Apple on menestynyt perinteisesti hyvin erilaisissa asiakastyytyväisyysmittauksissa, mutta tuoreimmassa arvostetun yhdysvaltalaisen J.D. Powerin tutkimuksessa Microsoftin Surfacet ylsivät kilpailijoitaan Applen iPadeja parempaan lopputulokseen.

Microsoft nousi tablettien asiakastyytyväisyydessa kärkeen ensi kertaa. Erot ovat niukkoja, sillä 1 000 pisteen skaalalla Microsoft vei voiton 855 pisteellä, Apple tuli 6 pistettä perässä ja myös Samsung vain 2 pistettä Applen perässä.

J.D. Power tutkii tablettien asiakastyytyväisyyttä kuudella osa-alueella: suorituskyky (painoarvo 28 prosenttia), helppokäyttöisyys (22 %), ominaisuudet (22 %), tyyli ja design (17 %) sekä hinta (11 %). Microsoft vei voiton erityisesti menestyksellä tyytyväisyyttä ominaisuuksiin ja designiin mitattaessa. Surfacen voittoa tukivat sen esiasennetut sovellukset, yhteydet laajoine liitäntöineen sekä Microsoftin omat lisävarusteet. Surface-omistajista 48 prosenttia käyttää stylus-kynää verrattuna 27 prosentin keskiarvoon kaikista tablettikäyttäjistä – samoin näppäimistöä käytti 51 prosenttia Surfacen kanssa verrattuna 14 prosentin keskiarvoon.

”Microsoftin Surface-alusta on laajentanut mitä tableteilla voi tehdä, ja se asettaa riman asiakastyytyväisyydessä”, kommentoi J.D. Powerin johtaja Jeff Conklin. ”Nämä tablettilaitteet ovat aivan yhtä kykeneviä kuin monet läppärit, mutta voivat silti yhä toimia tavallisina tabletteina. Tämä monipuolisuus on keskeistä niiden houkuttelevuudessa ja menestyksessä.”

Tällä kertaa J.D. Powerin tablettien asiakastyytyväisyystutkimus sisälsi 2 238 tabletin omistajaa, jotka ovat omistaneet nykyisen laitteensa alle vuoden ajan. Kokonaisuutena tyytyväisyys tabletteihin on kasvussa keskimääräisen pistemäärän noustua 21 pistettä 841 pisteeseen. Lisäksi tutkimuksen mukaan mitä suurempi näyttö tabletissa on, sitä tyytyväisempiä laitteeseen ollaan. Myös mobiiliverkkoyhteys parantaa tablettiin koettua tyytyväisyyttä.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Tuon nyt tiesi ilman tutkimuksiakin että PC on parempi kuin mikään mobiilijärjestelmä (Ios ja Android)

  • kk

   Riippuu käytöstä. Tablettikäyttöön ei Windows ole mitenkään erityisen hyvä järjestelmä. Tabletteja ja tietokoneita käytetään kuitenkin eri tavoilla ja eri asioihin.

 2. Kuulostelija

  Kysyin kommenttia Microsoft myyntitykiltäni ja totuus taisi tulla ilmi:”Onhan se selvästi paras tabletti, se vain et niitä menee vain miljoona kpl joka kvartaalilla, kun Apple myy 10-15 miljoonaa samaan aikaan”.

  No oisko mahdollista, että tyytyväisyysaste on korkea sen takia, että noita Surface tabuja menee vieläkin enimmäkseen vain Microsoftin työntekijöille ja partnereille?

  ”Aivan varmasti”.

  Hah!

  • Juho

   No jo on paljon Microsoftilla työntekijöitä.

   • SANDY

    Niin minäkin olen Microsoftilla töissä sillä perusteella että omistan surfacen :)

   • Kuulostelija

    Olet oikeassa, Microsoftilla on tavallaan miljoonia ja taas miljoonia työntekijöitä. Ei taida kenellekään olla mikään yllätys, pelkästään Kiinassa n.40 miljoonaa joka tuli ilmi kun viranomaiset yrittivät muuttaa turvallisuus kriteereitä. Missähän se raja lienee? Luin jostain että se on siinä kuka saa elantonsa Windows ympäristöstä, mutta silloin tuo 40milj. ei riitä.

 3. Matti#2

  Surface 4 alkaen 899 ilman näppäimistöä, oma ipad 2 air maksoi 350. Että ihan ei olla samalla viivalla. Muuten voisi surfacen hommata, mutta 8Gb rammilla maksaa jo vähän liikaa. Mielestäni joku Lenovo Yoga 900 tapainen on parempi kuin surface, koska se näppäimistö on kuitenkin pakollinen.

  Surfacea on myös hankala käyttää sylissä tavallisen läppärin tapaan. Mutta odotan kyllä edelleen mielenkiinnolla Microsoftin arm-tablettia.

  • SANDY

   Niin meneppä kattoo ipad pro’n hinnat ja vertaa niitä surfaceen.

   Ja kyllä itsekkin mieluummin valitsen 2 in 1 läppärin kuin tablettia. Mitä tuohon lenovoon tulee niin yoga 720 on jo parempi kuin surface kun sisältää paremman näyttiksen (Gtx 1050m) ja portit (thunderbolt 3 USB-C)

 4. Hendriks

  Kuin vertailisi päärynää ja omenaa!. 😕

  • SANDY

   Niin ja päärynä on ilmeisesti parempi kuin omena?

 5. Yusa

  Mulla on molemmat, enkä luopuisi kummastakaan. Aivan eri kaliiberin laitteita.

  • Matti#2

   Joo, vähän eri käyttötarkoituksen laitteita.

 6. Kairaaja

  Toki windows on parempi kuin mikää mobiilijärjestelmä. Hieno laitehan toi surface nykyää on.

  • kk

   Riippuu ihan käyttötarkoituksesta.

 7. akzuh

  Itsellä surface pro4 ja ipad air2. Kyllä mielummin selaan nettiä, luen sähköpostit ipadillä kuin surfacella. Mutta jos muuta pitää tehdä, niin surfacen kaivan. Surface on kyllä paras windows tabletti mitä markkinoilta löytyy. Molemmissa on puolensa.

Tuoreimmat jutut