Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jollan 250 miljoonan dollarin hanke etenee – puolessa vuodessa pitäisi tulla valmista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sailfish OS logoJolla on tiedottanut tänään sen hankkeiden edistymisestä Kiinassa. Jollan mukaan Kiinan versio Sailfish-käyttöjärjestelmästä etenee nyt implementointivaiheeseen.

Valmista pitäisi tulla kuudessa kuukaudessa, jonka jälkeen Kiinalla on oma itsenäinen mobiilikäyttöjärjestelmänsä perustuen Sailfishiin.

Jolla julkisti jo Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla Sailfish-konsortiohankkeen, joka tähtää 250 miljoonan dollarin investoimiseen Sailfish-ekosysteemin kehittämiseen Kiinassa. Jolla lisensoi tälle konsortiolle käyttöjärjestelmän yksinoikeudella sekä oikeuden jatkokehittää käyttöjärjestelmää kiinalaistarpeisiin.

Turvallisten älypuhelinten ohella Sailfish-käyttöjärjestelmä tähtää Kiinassa älykelloihin, autoihin, televisioihin, älykoti- ja esineiden internetin ratkaisuihin.

”Kiinan presidentin vieraillessa juuri nyt Suomessa, voimme ylpeinä julkistaa Sailfish China -projektin etenevänerittäin hyvin, ja olemme juuri aloittaneet projektin implementointivaiheen”, toteaa Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

”Tämä on erinomainen esimerkki teknologisesta yhteistyöstä Suomen ja Kiinan välillä. Uskon monien vastaavien yhteistyöprojektien seuraavan tulevaisuudessa. Kiinassa on ollut monia projekteja mobiilikäyttöjärjestelmän kehittämiseksi, mutta ne ovat kaikki epäonnistuneet. Käyttöjärjestelmän kehittäminen vie vuosia, ja on paljon viisaampaa käyttää olemassa olevaa teknologiaa ja lisensoida sitä.”

Jolla pyrkii laajentamaan Sailfishin lisensointia nykyisten kumppanien Venäjän ja Kiinan jatkoksi lisämaihin. ”Odotamme vuoteen 2022 mennessä 10-20 maan seuranneen Venäjän ja Kiinan esimerkkiä ja rakentaneen omat turvalliset mobiiliyhteydet Sailfish-käyttöjärjestelmälle”, sanoo Saarnio.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut