Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Jolla tähtää voittoon – Kiinassa 250 miljoonan dollarin yhteistyöhanke, Sony-puhelimista Sailfish-yhteisölaitteita, kaksi uutta puhelinjulkistusta!

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio ja toimitusjohtaja Sami Pienimäki kertoivat Sailfishin tulevaisuudesta.

Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio ja toimitusjohtaja Sami Pienimäki kertoivat Sailfishin tulevaisuudesta.

Jolla kertoi tänään Barcelonassa Mobile World Congress -messujen yhteydessä tulevaisuudestaan. Yksi suuri uutinen on kumppanuus Sonyn Xperia-älypuhelinten kanssa, toinen 250 miljoonan dollarin konsortiohanke Kiinassa.

Sonyn Xperia X -älypuhelimesta on tulossa seuraava Sailfish OS -yhteisölaite. Sony ei kuitenkaan ole laajasti tuomassa myyntiin Xperia-älypuhelinta Sailfishilla, vaan yhteistyö on syntynyt Sonyn Open Devices -ohjelman kautta ja suunnattu Sailfish-kehittäjille. Sailfish-valmiit puhelimet voivat kuitenkin tulla myyntiin valittujen verkkokauppojen kautta.

Jolla keskittyy tänä vuonna ensisijaisesti kehittämänsä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän alueelliseen lisensointiin. ”Aiomme nousta voitolliseksi tänä vuonna”, totesi Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Kiinassa Sailfish OS -lisensoidaan yksinoikeudella konsortiolle, joka tähtää 250 miljoonan dollarin investoimiseen Sailfish-ekosysteemin kehittämiseen Kiinassa. Sijoitetut summat tulisivat konsortion jäseniltä. Turvallisten älypuhelinten ohella Sailfish-käyttöjärjestelmä tähtää Kiinassa älykelloihin, autoihin, televisioihin, älykoti- ja esineiden internetin ratkaisuihin.

Kiinan Sailfish-konsortiota tulee johtamaan Shan Li. ”Kiina tarvitsee itsenäisen mobiilikäyttöjärjestelmän. Olen seurannut Sailfish OS:n kehitystä tarkasti, ja nähnyt monien kiinalaisten projektien epäonnistuneen samalla, kun Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on edennyt tasaisesti. Sailfish OS on ainoa toimiva vaihtoehto Kiinalle. Meillä on jo useita kiinalaisia yrityksiä kiinnostuneina liittymään konsortioon.”

”Ensimmäisiä Kiinan konsortion laitteita odotetaan markkinoille tänä vuonna”, kommentoi Saarnio.

Latinalaisessa Amerikassa Sailfish-käyttöjärjestelmä lisensoidaan Jalalle, joka tuo myyntiin uuden ACCIONE-nimeä kantavan älypuhelimen syyskuussa. Puhelimesta ei ole vielä tarkempia tietoja, sillä projekti on vasta alussa.

Viime vuonna Jolla eteni Venäjällä, jossa se kertoi ensimmäisestä alueellisesta lisensointidiilistä. Venäjällä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän on lisensoinut ja sitä kehittää nyt Jollan kumppanina venäläinen Open Mobile Platform -yhtiö. Sailfish on virallistettu Venäjällä ainoana mobiilikäyttöjärjestelmänä valtion hankintoihin.

Open Mobile Platformin edustaja Pavel Eyges osallistui Jollan tiedotustilaisuuteen ja esitteli, miten Open Mobile Platform on kehittänyt Sailfish-ekosysteemiä Venäjällä. Venäjällä tarjolle tulee myös uusi INOIn Sailfish-puhelin R7, joka on kuitenkin käytännössä sama tuttu Intex Aqua Fish / Jolla C -laite viime vuodelta. Näyttökomponentti laitteessa on kuitenkin uusi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. uliuli

    Ostan heti Xperian Sailfishilla kun vain jostain saan! :)

    Hyvä juttu muutenkin että jolla pärjää vaikka vaikeata on ollut.

    • Rupert

      Samoin! En ole koskaan omistanut Androidia. Olenkin odottanut koska pääsisi jakamaan rahaa jälleen Jollan suuntaan. Tuulahdus raikasta ilmaa Sailfish OS. Olisin pian ostanut Intexin tämän vanhan ensimmäisen Jolla puhelimen seuraajaksi.

Tuoreimmat jutut