Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Monien käyttäjien piina – LG joutuu oikeuteen puhelimiensa bootloop-ongelman vuoksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

LG G4

LG G4.

Monia LG:n viime vuosien huippupuhelimia on vaivannut niin sanottu bootloop-ongelma, jossa puhelin jää vain käynnistymään uudelleen ja uudelleen niin kauan, kuin laitteessa virtaa riittää. Monia LG:n puhelimien käyttäjiä vaivannut ongelma on saanut erään käyttäjäjoukon menettämään hermonsa sen verran pahasti, että LG:tä vastaan on nostettu joukkokanne kalifornialaisessa tuomioistuimessa, uutisoi Ars Technica.

Kanteen taustalla on joukko LG:n G4- ja V10-puhelimien omistajia, mutta bootloop-ongelmaa on ilmennyt myös muissa LG:n puhelimissa, kuten G5:ssä ja Nexus 5X:ssä. Valituksia, kommentteja ja kirjoituksia jumittavista LG:n puhelimista löytyy tuhansittain lukuisilta verkkosivustoilta. Kyse on tiettävästi laitteistoviasta, joka etenee vähitellen ja ilmenee aluksi hidasteluna, jumitteluna ja ylikuumenemisena, kunnes lopulta laitteesta tulee käyttökelvoton.

LG myönsi vuosi sitten G4:ssä ilmenneen laitteistovian, joka johtuu löysistä kontakteista komponenttien välillä. Yhtiö ei tiettävästi ole kuitenkaan korjannut varsinaista vian aiheuttajaa, vaan niissäkin tapauksissa, joissa viallisen puhelimen tilalle on annettu uusi laite, on myös vaihtolaite saattanut aikaa myöden muuttua käyttökelvottomaksi.

Kanteessa myös kuvaillaan, että vaihtolaitteita on annettu vain niissä tapauksissa, joissa alkuperäisen laitteen takuu on vielä ollut voimassa, mutta takuun päätyttyä ei omistajille ole tarjottu minkäänlaisia hyvityksiä.

Kanteessa vaaditaan korvausten lisäksi, että LG käynnistäisi korjauskampanjan, jossa kaikki bootloop-ongelman vaivaamat puhelimet korjataan asianmukaisesti.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Jani

    Virheet muistikortissa voi tehdä kyseisen homman et jää jumii käynnistelemään uusiks. Sony z5 compact kirjoitti pari viottunutta bittiä niin itelle kävi samoin. En ole uutta korttia hommannu kun on nää driven palvelut kuville niin miks laittaisin kortille kun saa varmempaan paikkaan talteen

  2. juujika

    ”Yhtiö ei tiettävästi ole kuitenkaan korjannut varsinaista vian aiheuttajaa, vaan niissäkin tapauksissa, joissa viallisen puhelimen tilalle on annettu uusi laite, on myös vaihtolaite saattanut aikaa myöden muuttua käyttökelvottomaksi.”

    LG vaihtaa niihin uuden piirilevyn, jossa ei ko. vikaa ole. Ei mitään vaihtolaitteita vaan korjattu versio kokonaan. Näin on ollut alusta saakka.

Tuoreimmat jutut