Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pitäisikö itkeä vai nauraa? ”Microsoftin uusi Surface Book massatuotantoon” – Suomessa vanhalla mallilla rahastus vasta käynnistymässä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Surface Book.

Surface Book.

Microsoft kertoi eilen tuovansa Surface Book -tietokoneen myyntiin Suomessa. Alun perin Surface Book esiteltiin ja tuli myyntiin ensimmäisillä markkinoilla jo syksyllä 2015. Myyntiintuloa Suomessa saatiin syystä tai toisesta odotella puolentoista vuoden päivät.

Jopa varsin koominen ajoitus onkin DigiTimesin tämänpäiväisellä raportilla. ”Microsoftin uusi Surface Book massatuotantoon”, kertoo DigiTimes.

Microsoftilta on odotettu uusia Surface-laitteita jo muutenkin kevään aikana. Nyt näistä Surface Bookin uuden version tuotannon kerrotaan jo alkaneen hiljattain. Lähteet odottavat Microsoftin tekevän julkistuksen maaliskuun lopulla tai huhtikuussa.

DigiTimes kertoo uuden Surface Bookin rakenteen olevan tavallisen tietokoneen kaltainen ”perinteisen 2-in-1:n” sijasta. Myös alkuperäinen Surface Book muistuttaa ulkonäöltään perinteisiä kannettavia tietokoneita, mutta näyttö on irrotettavissa tarvittaessa. Ilmeisesti Microsoft on nyt luopumassa tästä mahdollisuudesta. Osasyy on hinta, sillä uuden Surface Bookin hinta on tarkoitus painaa 1 000 dollarin tasolle alkuperäisen 1 500 dollarin lähtöhintaan verrattuna. Näyttö olisi kooltaan 13,5 tuumaa ja runko edelleen magnesiumia ja alumiinia.

Alkuperäisen Surface Bookin korkea hinta on nähty syyksi sen heikosti käyneeseen myyntiin. Koko vuonna 2016 Microsoft toimitti vain 500 000 Surface Bookia lähteiden mukaan. Irrotettavissa oleva näyttö on myös aiheuttanut sekavuutta mallistossa suhteessa Surface Pro -laitteisiin.

Alemman hinnan myötä uuden Surface Bookin toimitusten odotetaan yltävän 1,2-1,5 miljoonaan tänä vuonna.

Suomessa alkuperäinen Surface Book tulee myyntiin nyt 1 699 eurolla. Viime syksynä esitelty Performance Base -versio maksaa jopa 3 999 euroa. Toimitukset käynnistyvät vasta 20. huhtikuuta.

Maailmalla Microsoft on leikannut Surface Bookin myyntihintaa. ”Lähteet uskovat liikkeen olevan tarkoitettu auttamaan Microsoftia tyhjentämään varastot uuden tuotteen saapuessa”, toteaa DigiTimes.

Toinen vaihtoehto toki on lähettää vanhat laitteet myytäväksi Suomeen kovalla hinnalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. SANDY

  Niin no suomi on ollut aina Microsoftin/Nokian dumppausmaata jonne voi heittää kaiken vanhan uusien lisäksi

 2. Hendriks

  Toisarvoisissa maissa voi myydä vanhaa,. 😀

 3. Pentti

  Ei kai niitä myyntimääriä tarvitse ihmetellä kun laitetta on ollut saatavilla erittäin rajoitetusti. Vanhan mallin hinta pitäisi olla jossakin 799 – 999, eikä siinä missä nyt.

 4. huhhuh1

  Ei tule kyllä kauppoja tuolla asenteella. Oma sääntö on että jos tuote ei ole täällä myynnissä 3kk sisällä siitä kun se tuli Saksaan myyntiin, niin jää ostamatta.

  Tämä koskee siis tuotteita jotka vaativat esim näppäimistön puolesta kustomointia. Ns vakiotuotteet voi tilata suoraan ulkomailta.

 5. huhhuh1

  Vaikka en Applemies ole, niin pidän heidän tavasta että kun tuote julkaistaan, niin sitä voi alkaa ostamaan melkein heti.

  Näin se kuuluisi tehdä, mutta jostain kumman syystä ex Nokia ja nykyinen Microsoft eivät tajua että laite myy kaikista parhaiten juuri julkaisun aikohin eikä 1,5v sen jälkeen.

 6. Yusa

  Hyytävä hinta ja wanha laitemalli ei taida toimia edes Suomessa. Tonnin voisin maksaa kallimmasn pään laitteesta.

 7. Robob

  Eikö nämä ole juuri niitä lokakuussa 2016 julkaistuja uusia malleja. Meni nyt ihan ohi mille Markus itkee ja nauraa? Eli voisitko Markus nyt ihan oikeasti määritellä itsellesi mikä on vanha malli ja mikä on uusi malli? Onko vaikka Mac Pro tai iPhone 5s mielestäsi vanhoja malleja? Joku niitäkin vielä myy uutena ihan hyvään hintaan. Voisit hyvin lisätä kaikkiin valeuutisiin vielä vähän pienemmällä mitkä on ostettu, mitkä sponsoroitu, mitkä on satuja, mitkä on huhuja ja mitkä vetelet ihan omasta päästäsi. Tällaisena sponsoroituna mainosvaleuutissaittina tämä on nykyään jo huumorisaittikin.

  • Virtanen

   ”Meni nyt ihan ohi”
   No niin taisi mennä, mutta oman heikon ymmärryskyvyn takia ei kannata toimittajaa pilkata.
   Kyllä nuo mallit ovat lokakuussa 2015 esiteltyjä, eikä viime syksyn prossu-, näyttis- ja akkupäivitys malliston huipulla sitä tosiasiaa mihinkään muuta, varsinkin kun siitäkin on jo melkein puoli vuotta. Markkinoita on hyvä laajentaa juuri ennen uuden mallin julkaisua, niin saa vanhat pois varastosta pölyttymästä.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Kun jaksaisit lukea, tai vaihtoehtoisesti ymmärtäisit, niin tuolla tuo oli selvästi sanottu:”Microsoft kertoi eilen tuovansa Surface Book -tietokoneen myyntiin Suomessa. Alun perin Surface Book esiteltiin ja tuli myyntiin ensimmäisillä markkinoilla jo syksyllä 2015. Myyntiintuloa Suomessa saatiin syystä tai toisesta odotella puolentoista vuoden päivät.”

   Miten tää meni niiku ohi, kun se on ensimmäisessä kappaleessa?

  • Markus Lehtiniitty

   Niin, käytännössä kaksi eri versiota, joista todennäköisesti yhä suositumpi on se 1,5 vuotta vanha. Sekin kyllä mainitaan artikkelissa, että Performance Base -versio tuli viime syksynä.

   Mac Prota ja iPhone 5s:tä ei taidettu odottaa Suomeen puolta saati 1,5 vuotta muista perässä ja esitellä sitten ”uutuutena”.

   Ja mitä tulee merkintöihin, niin nimenomaan kuvailemallasi tavallahan niissä ne täällä on niin en nyt ymmärrä, että mikä on ongelma. Jossain muualla kyllä julkaistaan lehdistötiedotteitakin tai niiden hehkutuksiakin otsikoissa.

   • Robob

    Kauanko sitä kelloasi piti odotella? Myyntiin julkaisusta jotain 6kk ja Suomeen toiset 6kk? Ja logiikallasi samaa vanhaa 2014 esiteltyä kelloa näköjään myyvät edelleenkin vielä vuonna 2017 täyteen hintaan. Eli itkenkö vai nauranko kellollesi? Apple voi siis tehdä uusia laitteita pitämällä kuoret samana ja uusimalla sisuksia, mutta jos joku toinen valmistaja muuttaa kuoria ja sisuksia, niin se on edelleen sama vanha laite?

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Ai, tässä olikin kyse vaan Apple-angstista. 😆

     • Robob

      Ei vaan siitä, että jotkut ”kirjoittelijat” pitävät turhan näkyviä sponsoroituja mainosfeikkihuhukopiouutissaitteja ja rahastavat niillä. Jos asiat tehdään huonosti ja väärin perustein ja se ärsyttää, niin sen varmaan saa kertoa? Kyllä Microsoft, Apple, Google ja Mobiili.fi osaavat kaikki perseillä ihan yhtä lailla ja arvostelu niitä kohtaan on sallittua. Otsikko antaa ymmärtää, että Surface Bookin julkaisu olisi jotenkin merkittävästi erilainen ja tuomittavampi kuin esim. Apple Watchin julkaisu. Itse en niissä hirveästi eroavaisuuksia näe. Applen puhelinta en omista, mutta iPadin ja Apple TV:n kyllä. En vihaa laitteita enkä henkilöitä.

 8. MARKKU

  Täällä väännetään kättä mikä tai mitä meni pieleen kun vanhoja tuodaan myyntiin. Joskus se vanha on parempi kuin uutuus johon odotellaan sitten korjauspäivityksiä. KLIKKIHÄN ON SE miksi ostaisimme vanhemman , halventaako se meitä suomalaisia vai tuntuuko että mikki ei osaa arvostaa meitä suomalaisia muina kuin takapajulan kansana vai että keskeneräistä tuotetta ei kannata tänne tuoda vai jotain muuta.. miettikää siis ennenkuin upotatte sen sotakirveen ensimmäiseen päähän kiitos…

 9. Juho

  No olipas mollaava uutinen,erään toisen firman rahastusta kyllä ylistetään.

 10. Kairaaja

  Asiaa jutussa oli kyll, mutta rupee oikeesti olemaa tosi rasittavia suurin osa jutuista. Miksi tästä mobiilista pitää väkisin vääntää jotain huumori sivua? Noh sponsorit on sponsoreita ja niitten ehdoilla mennää monessa jutussa.

Tuoreimmat jutut