Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huima hidastuskamera tulossa myös Samsung Galaxy S8:aan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung logoMyös Samsungin Galaxy S8 on saamassa uudenlaisen kameran, jolla voi hidastaa kuvattua videota huomattavasti aiempaa enemmän.

Korealainen Naver kertoo lähteidensä paljastaneen Galaxy S8:lla videokuvauksen onnistuvan lähes 1 000 kuvan sekuntinopeudella. Vastaavanlainen kamera on nähty jo Sonyn parisen viikkoa sitten julkistetussa uudessa Xperia XZ Premiumissa, jossa videokuvaus yltää 960 kuvaan sekunnissa.

Nopeaa kameraa voidaan hyödyntää sillä kuvatun videon hidastamiseen liikkeen pysyessä kuitenkin yhä sulavana. Tähän asti älypuhelimet ovat voineet kuvata videota enimmillään 240 kuvaa sekunnissa, joten Sonyn ja Samsungin uutuudet pystyvät tähän nähden nelinkertaiseen hidastukseen. Katseltaessa hidastettua videota tavanomaisella 30 kuvan sekuntinopeudella, on hidastus 32-kertainen alkuperäisestä.

Nopeampi videotallennus vaatii DRAM-muistin sijoittamista kameran kennon yhteyteen, sillä siirtovauhti kuvan käsittelevälle piirille ei enää riitä.

Takakameran osalta Galaxy S8 on päälinjoiltaan jatkamassa pitkälti ennallaan: 12 megapikseliä ja f/1,7-koon aukko. Etukamerassa on uudistus: 8 megapikselin kameran pitäisi nyt olla automaattitarkenteinen kiinteätarkenteisen sijaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Tollanen seuraavaan Go-Prohon. 🤗

    Toivottavasti saisi säädettyä hidastuksen johonkin 500:aan kuvaan minuutissa. Toi 1000fpm tekee 10 sekunnin otoksella yli viiden minuutin pätkän. Ja monessa videoeditorissa löytyy jo kohtalaisen hyviä hidastusefektejä, joilla saa jopa 30fps otoksista pehmeitä hidastuksia.

Tuoreimmat jutut