Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Venäläispäätös: Apple määräsi iPhone-hinnat lain vastaisesti – seuraamukset voivat olla kovat

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Joukko iPhone-puhelimia.Apple on syyllistynyt Venäjällä kilpailulakien vastaiseen toimintaan määrittelemällä myyntihinnat tuotteilleen, ovat Venäjän kilpailuviranomaiset todenneet tutkimustensa päätteeksi. Seuraavaksi määritellään Applelle koituvat seuraamukset. Asiasta uutisoi muun muassa Financial Times.

Venäjän kilpailuviranomaisen FASin mukaan Apple määräsi iPhone-myyntihinnat 16 jälleenmyyjälle. Jos joku jälleenmyyjistä myi iPhonea ”epäsopivalla” hinnalla, uhkasi Apple katkaista jälleenmyyntisopimuksen ilman hinnan palauttamista Applen näkemälle sopivalle tasolle.

Toistaiseksi Applelle ei ole vielä määritelty seuraamuksia, mutta pahimmillaan ne voisivat kohota jopa 15 prosenttiin Applen Venäjän liikevaihdosta. Todennäköisesti lopulta maksettavaksi määrättävä summa jää kuitenkin huomattavasti vähäisemmäksi. Apple voi myös valittaa nyt tehdystä päätöksestä. FASin edustajan mukaan Apple on ”aktiivisesti tehnyt yhteistyötä” tutkinnan aikana.

Applen kielletty jälleenmyyntihintojen määrääminen jatkui vuoden 2013 iPhone 5s:stä aina vuoteen 2015 ja iPhone 6s:ään asti.

Myös muilla markkinoilla kuin Venäjällä iPhone-hinnat ovat useimmilla jälleenmyyjillä käytännössä samat. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita taustalla olevan sääntöjen vastaista hintojen määrittelyä – hinta voi asettua samalle tasolle luonnollisestikin kilpailutilanteen kautta. Tunnetusti iPhoneissa jälleenmyyjille jäävät katteet ovat erittäin kapeita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi