Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suojaa Twitterisi nyt – näin poistat ylimääräiset uhkatekijät

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Useat Twitter-tilit, joukossa myös suomalaisista muun muassa Iltalehden ja Aalto-yliopiston, joutuivat tänään hyväksikäytön kohteeksi. Tileillä levitettiin natsiaiheisia twiittejä.

Itse Twitter-palvelu tai sen käyttäjätiedot eivät kuitenkaan ole nyt joutuneet murron kohteeksi, vaan kyse on ulkopuolisista sovelluksista, joille Twitter-käyttäjät ovat myös antaneet luvan julkaista twiittejä. Ilmeisesti tässä tapauksessa keskiössä on ollut ulkopuolinen Twitter Counter -sovellus, jonka murtuminen on avannut hyökkääjille vapaat kädet julkaista twiittejä Counterille käyttöoikeuden antaneille Twitter-tileillä.

Omaa Twitter-tiliään voi vastaavilta hyökkäyksiltä suojata poistamalla Twitterin asetuksista pääsyn kaikilta sovelluksilta, joille ei esimerkiksi enää koe olevan tarvetta.

Mahdollisuus poistaa käyttöoikeuksia löytyy asetusten Sovellukset-kohdasta, johon pääsee myös tästä linkistä.

Twitterin käyttöoikeuksia voi poistaa asetusten Sovellukset-kohdasta.

Twitterin käyttöoikeuksia voi poistaa asetusten Sovellukset-kohdasta.

Monilla pitkään Twitteriä käyttäneillä sovellusten listaan on todennäköisesti kertynyt pitkä liuta tänä päivänä jo turhiakin palveluja – jopa useita kymmeniä. Näitä voivat olla monet eri kolmansien osapuolten Twitterin käyttöön kehittämät sovellukset, älypuhelinten omat toiminnot tai erilaiset palvelut, joihin on aikanaan tullut kirjauduttua Twitteriä käyttäen.

Yhä hyödyllisiltä ja käytettäviltä sovelluksilta ei käyttöoikeutta tietenkään kannata poistaa, mutta turhat uhkatekijät on hyvä siivota joukosta pois.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi