Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Qualcomm ostaa NXP:n – mobiilialan piirijättiläinen laajentaa 47 miljardin dollarin yrityskaupalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

NXP.Qualcomm ostaa alankomaalaisen NXP Semiconductorsin 47 miljardilla dollarilla eli noin 43 miljardilla eurolla. Kauppahinta maksetaan rahana. NXP:n osakkeesta maksetaan kaupassa 110 dollaria.

Kauppa on Qualcommin historian suurin ja sen avulla Qualcomm laajentuu älypuhelimista laveammin useille eri tuotealueille.

Qualcomm tunnetaan useimmista Android-älypuhelimista löytyvistä järjestelmäpiireistä sekä verkkoyhteyksistä vastaavista modeemeista. NXP:n ostolla se laajentaisi pääasiassa uusien laitteiden pariin: NXP on suuri tekijä muun muassa autojen piireissä. Autoista odotetaan mielenkiintoista aluetta lähes kaikille teknologia-alan yhtiöille niiden älykkyyden kasvaessa tulevina vuosina.

Löytyy NXP:n piirejä kuitenkin myös älypuhelimistakin. Erityisen vahva se on NFC-piireissä, joita käyttää esimerkiksi monien muiden muassa Applekin iPhoneissaan, mukaan lukien myös uusimmassa iPhone 7:ssä.

Puolijohdealalla on jo aiemmin tapahtunut suuren kokoluokan yhdistymisiä. Ala on pääomavaltaista ja suuri koko tarjoaa tuotannon skaalaetuja sekä myös mahdollisuuden jakaa kiinteitä kehityskuluja tehokkaammin suuremman bisneksen kannettavaksi. NXP itsekin osti viime vuonna kilpailevan Freescalen 11,8 miljardin dollarin kaupassa.

Suuri kauppa alalla oli myös brittiläisen suoritinarkkitehtuuri- ja piirisuunnittelija ARMin osto japanilaisen SoftBankin toimesta 29 miljardin euron jättikaupassa aiemmin tänä vuonna.

NXP Semiconductorsin perusta on Philipsin yli 60 vuotta sitten perustetussa puolijohdeyksikössä. Vuonna 2006 se irtaantui pääomasijoittajien omistukseen itsenäiseksi yritykseksi ja listattiin pörssiin vuonna 2010.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut