Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelin- ja verkkolaitevalmistajalle kova isku: myöntyi pakon edessä 892 miljoonan dollarin sakkoon

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

ZTE MWC.Kiinalainen ZTE on tehnyt sovinnon ja myöntänyt syyllisyyteensä Yhdysvaltojen määrämien Iranin ja Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden rikkomiseen ja asiasta seuranneen tutkinnan haittaamiseen. Sovintosopimuksen myötä ZTE maksaa 892 miljoonan dollarin sakot.

Sopu oli tärkeä ZTE:lle, sillä sen liiketoiminta olisi saattanut vaarantua merkittävästi, sillä sitä uhkasivat rajoitukset kaupankäynnissä yhdysvaltalaisyhtiöiden kanssa. Epävarmuus liiketoiminnan jatkuvuudesta vaikutti ilmeisesti vahvasti ZTE:n liiketoimintaan jo viime vuonna – esimerkiksi älypuhelintoimitukset laskivat 36,5 prosentilla.

ZTE ei kuulu aivan suurimpien valmistajien joukkoon maailmanlaajuisesti niin verkko- kuin puhelinpuolellakaan, mutta ei se myöskään aivan pieni tekijä ole: yhtiöllä oli noin 60 000 työntekijää ennen kuin se kriisin pyörteissä päätti 3 000 työntekijän vähennyksistä. Yhdysvalloissa ZTE on menestynyt yllättävän hyvin edullisia älypuhelimia myymällä – se on noussut neljänneksi suurimmaksi älypuhelinten myyjäksi maassa yli 10 prosentin markkinaosuudella.

ZTE:n toimet jatkuivat vuodesta 2010 aina vuoteen 2016 asti. Se myi Iraniin ja Pohjois-Koreaan Yhdysvalloissa tehtyä teknologiaa. Kaupat eivät liittyneet älypuhelimiin, vaan reitittimiin, suorittimiin ja palvelinlaitteisiin.

ZTE:n puheenjohtaja Zhao Xianming on jo aiemmin vannonut parantavansa sisäistä tarkastusta ja kertonut yhtiön virtaviivaistavan johdon raportointiaan todettuaan yhtiön olevan sen 31-vuotisen historian pahimmassa kriisissä.

ZTE:tä uhkaa yhä 300 miljoonan dollarin lisäsakko, jos se tulevan seitsemän vuoden aikana rikkoo uudestaan Yhdysvalloissa asetettuja kaupankäynnin sääntöjä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut