Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WhatsApp haastaa Snapchatin – Tilassa voi nyt esitellä kuvia ja videoita

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

WhatsAppWhatsApp juhlii 8-vuotissynttäreitä 24. helmikuuta, ja juhlan kunniaksi sovellus on saamassa merkittävän uudistuksen. WhatsAppissa on alusta asti ollut tarjolla ”Tila”, tekstikenttä, joka kertoo, missä käyttäjä menee tai mitä hän touhuaa. Tuo tila on nyt uudistumassa niin, että siinä voi jakaa myös kuvia ja videoita kavereilleen.

Moni mieltää WhatsAppin tänä päivänä hyvin puhtaasti viestisovellukseksi, vaikka mukana nykyään onkin myös ääni- ja videopuhelumahdollisuudet. Yhtiön blogissa WhatsAppin perustajiin kuuluva Jan Koum kuvailee, kuinka vuonna 2009 tarkoitus oli kuitenkin tehdä sovellus, jolla käyttäjät voivat nopeasti kertoa kavereilleen, missä he menevät tai mitä heillä on mielessä. Vasta kuukausia myöhemmin sovellukseen tuli mukaan viestittely.

WhatsApp Tila

Alkuperäinen WhatsApp näytti tältä 2009.

Tila on monilla käyttäjillä saattanut jäädä vähälle huomiolle, mutta oletuksena se tarjoaa mahdollisuuden nopeasti kertoa muille käyttäjän olevan esimerkiksi ”koulussa”, ”elokuvateatterissa”, ”nukkumassa” tai muuta vastaavaa. Lisäksi tilaan on voinut kirjoittaa vapaavalintaisen tekstin. Nyt julkaistun uudistuksen myötä tilaan on kuitenkin mahdollista jakaa kuvia ja videoita, jotka viestien tavoin toimitetaan salattuina käyttäjältä toiselle.

WhatsApp Tila

Vaikka WhatsAppin tekijöiden mukaan kyseessä on ikään kuin paluu juurille, on kyseessä samalla myös selvä vastaisku Snapchatille. WhatsAppin omistava Facebook on monin keinoin lähtenyt nujertamaan Snapchatin kuva- ja videojakoja, ja ennestään vastaavia ominaisuuksia löytyi jo Messengerin Päivien sekä Instagramin Tarinoiden muodossa. Nyt jatkoksi tulee siis vielä WhatsAppin uudistunut Tila.

Uudistunut Tila havaittiin testikäytössä jo marraskuussa ja nyt ominaisuus on julkaistu virallisesti. Käyttäjille se alkaa saapua vähitellen lähiaikoina.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Osmoo

    Ihan perseestä tuo uudistus.

Tuoreimmat jutut