Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastiko Google-pomo jo seuraavan Android-version nimen – Nougatia seuraa Oreo?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Oreo logo

Google pääsi viime maaliskuussa yllättämään monet esittelemällä tuolloin vielä Android N -nimellä liikkuneen käyttöjärjestelmäpäivityksensä ensimmäisen testiversion. Myöhemmin virallisesti Android 7.0 Nougatiksi nimetty Android N esiteltiin selvästi aiemmassa vaiheessa vuotta kuin edeltäjänsä, joten monet alkavat tässä vaiheessa vuotta jo uteliaina odottaa Androidin seuraavan ison päivityksen esittelyä. Samalla ajankohtaiseksi nousee myös nimikeskustelu.

Google on perinteisesti nimennyt Androidia aakkosjärjestyksessä edeten niin, että Android Nougatia edelsivät Marshmallow, Lollipop, KitKat ja niin edelleen. Niinpä tänä vuonna vuorossa on O-kirjain, ja monelle saattaakin äkkiä mieleen tulla suosittu Oreo-keksi. Nyt PhoneArena uutisoi, että Googlella Androidista, Chrome OS:stä ja Google Playstä vastaava johtaja Hiroshi Lockheimer taisi juuri Twitterissä vahvistaa Android Oreo -epäilykset.

Lockheimer twiittasi kuvan Oreo-kakusta, ja ohjasi twiittinsä teknologiasivusto The Vergen toimittaja Dan Seifertille. Lockheimerin twiittiä ei tosin kannata vielä pitää ainakaan virallisena vahvistuksena, sillä hän on aiemmin myös ”vuotanut” Android-nimiä, jotka eivät viralliseen julkaisuun kuitenkaan päässeet, ja hyvin usein talon sisällä käytetyt lempinimet poikkeavat lopullisista, virallisista versionimistä. Lisäksi reilua viikkoa aiemmin Lockheimer jo twitterissä leikitteli ensi vuoden Android-version nimikysymyksellä, joten myös Oreo-twiitti saattoi olla täysin kieli poskessa tehty.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Overlord

    Kiusoittelua. Olihan ennen Nougatin julkistusta pyörinyt huhuja ”Nutella”-nimestä ja ihmiset meni sekaisin tuosta huhusta.

    • Saana

      Öööö… Ei mennyt.

Tuoreimmat jutut