Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Edessä pitkä odotus: Microsoft hylkäämässä toisen sukupolven HoloLensin – hyppää suoraan kolmanteen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Microsoftin sekoitetun todellisuuden (mixed reality) HoloLens-lasit ovat erittäin mielenkiintoiset, mutta vasta harvojen herkkua yli 3 000 euron hintalappunsa takia. Lisäksi lasit kaipaavat vielä teknistä kehitystä muun muassa näkökentän laajentamisessa – toistaiseksi hologrammit kattavat vasta hyvin kapean alueen lasien läpi katseltaessa.

Microsoftia läheisesti seuraavalla Thurrott.com-sivustolla Brad Sams raportoi nyt Microsoftin tulevista suunnitelmista HoloLensin kehityksessä.

HoloLensin läpi esimerkiksi Minecraft-peli voi tulla osaksi todellista maailmaa - esimerkiksi tässä pöydän ja sohvan päälle koottuna.

HoloLensin läpi esimerkiksi Minecraft-peli voi tulla osaksi todellista maailmaa – esimerkiksi tässä pöydän ja sohvan päälle koottuna.

Microsoft on useiden lähteiden mukaan peruuttanut toisen sukupolven HoloLensin. Sen sijaan Microsoft kiihdyttää kolmannen sukupolven HoloLensin kehitystyötä. Vauhdittuneesta aikataulusta huolimatta tämä seuraava uusi versio HoloLensistä olisi tulossa kuitenkin vuonna 2019, eli vähintään vasta kahden vuoden päästä. Lähteiden mukaan kolmas versio HoloLensistä ei olisi muuten valmistunut vielä 2019, jos Microsoft olisi käyttänyt resursseja toisen sukupolven kehittämiseen täksi vuodeksi.

Kolmatta sukupolvea kuvaillaan huomattavasti suuremmaksi uudistukseksi kuin mitä toinen sukupolvi olisi ollut. Yksityiskohtia ei kuitenkaan tiedetä.

Microsoftilla ollaan luottavaisia, että sen johtoasema HoloLensin kaltaisissa laseissa pitää. Vielä toistaiseksi myynnissä ei ole varteenotettavia kilpailijoita nykyiselle HoloLensille, jonka kehitystyötä Microsoft aikoo myös yhä jatkaa aktiivisesti ohjelmistopäivityksin.

HoloLens-laseja myydään nykyisin lähinnä kehittäjille sekä yrityskäyttöön. Myös Suomessa useat yritykset ovat tehneet vähintään kokeiluluonteisia projekteja HoloLens-lasien hyödyntämisessä.

Myös Applen on huhuttu kehittävän uutta lisätyn todellisuuden laitetta yhdessä saksalaisen Carl Zeiss -yhtiön kanssa. Lisäpontta huhut saivat taas, kun Applen toimitusjohtaja Tim Cook reilu viikko sitten totesi uskovansa lisätystä todellisuudesta tulevan yhtä iso juttu kuin älypuhelimista.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut