Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Langaton lataus tulee kaikkiin uusiin iPhoneihin – lämpö vaatii Applelta uuden ratkaisun rakenteessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Langaton lataus on tulossa kaikkiin uusiin iPhoneihin tänä vuonna, toteaa KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo tuoreimmassa raportissaan. Käytännössä erehtymättömänä Apple-tietäjänä tunnettu Kuo vahvistaa näin jälleen jo aiemmin raportoimansa, mutta tarjolla on myös uutta tietoa: lisääntyvä lämpö vaatii Applelta myös erikoisratkaisuja uudessa iPhone-mallissa.

Applelta odotetaan tänä vuonna iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -malleja iPhone 7 -puhelinten suoriksi seuraajiksi sekä lisäksi uutta, ensimmäistä kertaa OLED-näytöllä varustettua iPhonea malliston huipulle. Näyttö ulottuisi laitteen reunalta reunalle ja esimerkiksi sormenjälkitunnistuksen odotetaan olevan osa näyttöä.

Lisäksi ainakin huippu-iPhone on saamassa lasitaustan, joka on myös heikompi poistamaan lämpöä puhelimesta verrattuna metalliin. Langaton latauskin tuo oman lisänsä puhelimeen kertyvään lämpöön. Näin Apple onkin päätynyt lisäämään iPhonen sisäiseen rakenteeseen grafiittikerroksen, jonka on tarkoitus tehostaa lämmönhallintaa ja suojata 3D Touch -kosketussensoripintaa. Apple on vaihtamassa tämän sensorin uuteen 30-50 prosenttia kalliimpaan kalvoperustaiseen versioon uudessa iPhonessa.

Kaiken kaikkiaan käyttäjän ei pitäisi huomata eroa toiminnassa uudessa iPhonessa korkeampana lämpönä kiitos Applen uuden rakenneratkaisun, mutta se nostaa puhelimen tuotantokustannuksia. Applen uudesta huippu-iPhonesta huhutaankin kaikkien aikojen kalleinta.

Kuo on nostanut esille uuteen iPhoneen tulevan mahdollisesti paremman 3D Touch -kokemuksen, mutta ei ole tarkemmin avannut yksityiskohtia. Syvemmät 3D Touch -painallukset tulivat käyttöön useammissa toiminnoissa jo nykyisen iOS 10 -version myötä. Niillä voi esimerkiksi nyt hallita ilmoituksia, avata oikoteitä sovelluskuvakkeista sekä siirtää kätevästi kursorin kohtaa tekstiä kirjoitettaessa.

Applen iPhoneihin tulossa oleva langaton lataus on vielä osittain mysteeri. Huhuja on liikkunut uudenlaisesta, Energous-yhtiön teknologiaa käyttävästä ratkaisusta, jossa lataus onnistuisi jopa usean metrin välimatkalla latauslähteestä. Näitä odotuksia on kuitenkin myös toisaalta toppuuteltu. Kuo ei nyt maininnut tuoreessa raportissaan Applelta odotettavan langattoman latauksen tyyppiä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepajuudas

  Hyvä juttu. Langaton lataus on yksi asia mitä jäin kaipaalaan Lumioista ja Applen ottaessa sen käyttöön tulee se pian myös kaikkiin muihinkin. Jos vielä joskus laittaisivat glance screenin.

  • Matti#2

   Pitäisi lailla kieltää kaikki langaton lataus. Sen verran tehotonta puuhaa, turha sähkönkulutus on perseestä.

 2. Hendrik

  Langaton lataus on täysin turha juttu!. 😓

 3. JiiPee83

  Kohtahan alkaa olemaan varteenotettava vaihtoehto langattomanlatauksenja amolednäytön takia. Jossain vaiheessa huhuiltiin jopa kaarevaa näyttöä tulevan. Toisaalta voi tulla itselle vähän myöhässä kun suunnittelin kesällä päivitellä omaa laitetta uudempaa.

 4. Kairaaja

  Welcome to 2012…

  • Hendrik

   Väittäisin, että langaton lataus on edelleen melko pienen piirin juttu,.

 5. jake123

  …dii… riippuu ehken myös toimintatavasta…
  Samsungin pikkutyynylle ei taida mahtua ku yx känny – sekin keikkuen
  mutt mitäs, jos Applen latauksessa voiskin olla useampi sillee pöydällä…

  • Toni

   Tai mitäs jos kirjoittasit vähän selvemmin?

Tuoreimmat jutut