Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

iPhonen langaton lataus jälleen askeleen lähempänä? Etälatauksen kehittäjä sopimukseen Applen alihankkijan kanssa

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä.

Energousin WattUp-lataus voisi langattomasti ladata useita laitteita kerralla jopa metrien etäisyydeltä.

Langatonta latausta Applen puhelimiin on niin ennustettu kuin toivottukin monessa yhteydessä ja jo pidemmän aikaa. Fast Company -sivuston tuore uutinen viittaa vahvasti siihen, että langattoman latauksen toteutuminen tulevaisuuden iPhone-malleissa on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin.

Fast Companyn mukaan langatonta latausta kehittänyt Energous on solminut investointisopimuksen Dialog Semiconductorin kanssa. Dialog on piirivalmistaja ja alihankkija useille elektroniikkavalmistajille, mutta erään lähteen mukaan jopa kolme neljännestä sen liiketoimista tapahtuisi Applen kanssa.

Sopimuksen myötä Dialog sijoittaa 10 miljoonaa dollaria Energous-yhtiöön, mutta samalla Dialog saa käyttöönsä Energousin kehittämän teknologian ja jatkossa kaikki Energousin teknologia myydään Dialogin kautta ja Dialog-brändättynä.

Dialog valmistaa monenlaisia piirejä, muun muassa Bluetooth- ja audiopiirejä älypuhelimiin ja puettaviin älylaitteisiin, mutta myös esimerkiksi monet älypuhelimien pikalatausjärjestelmät käyttävät Dialogin piirejä. Jos Apple päätyisi käyttämään Energousin kehittämää langatonta latausta, sopisi Dialogin latauspiiri kuvioon täydellisesti.

Mitään varmuutta ei ole siitä, että Energousin ja Dialogin sopimus olisi yhteydessä Appleen, eikä myöskään ole täyttä varmuutta siitä, että Apple olisi suunnitellut juuri Energousin langattoman latauksen käyttöä. Viitteitä aiheesta on kuitenkin löytynyt, sillä Energous on kertonut sillä olevan kehityssopimus ”maailman TOP5-kulutuselektroniikkayhtiön” kanssa. Tuon yhtiön on arveltu olevan Apple. Lisäksi Energous on kertonut sen teknologian läpikäyneen Applen yhteensopivuustestauksen. Ainakin jonkin verran Applella siis on kiinnostusta Energousin teknologiaa kohtaan.

Energousin kehittämä langattoman latauksen järjestelmä on nimeltään WattUp. Sen pitäisi toimia jopa 15 jalan eli noin 4,5 metrin välimatkalla ja pystyä lataamaan kerralla 12 laitetta yhdestä latauslähteestä.

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Nyt on kova, voisikohan tällainen tosiaan tulla jo ensivuonna.

  • Kairaaja

   Ei hätää et tulis. 4.5 metrin matkalta lataus niin sellasesta ollaa vielä kaukana.

  • Hard

   Kiva että sinulla toimii kerran vuodessa, minulla on kova monta kertaa päivässä. Ja voin sanoa, ei ne kyllä johdu Apple uutsista.

   • Pukki...

    Sinulla on tosiaan se erikoisuus että saat kiksit kun kirjoitat edes yhden lauseen oikein. Harmi että tälläkään kommentillasi et päässyt tavoittelemaasi kovuuteen :)

 2. Azazel

  Jos tulisi niin voisi jopa kokeilla langatonta latausta :)

 3. Matti#2

  Kunhan ei ole sydämentahdistinta tuon lähellä ;) Hyötysuhde varmaan melko lähellä nollaa, ilmastonmuutos kiittää.

 4. KöyhäPappa

  Langaton lataus? Onko se joku uusi keksintö puhelimissa?

  • kk

   Hieno keksintö jolla on loistava tulevaisuus takanaan.

 5. KöyhäPappa

  Jatkoa ja vähän vakavammin…
  Jos tuo langaton lataus toimisi vaikkapa reilun parin metrin etäisyydellä, niin tarkoittaisiko se sitä, että puhelin olisi normaalikokoisessa huoneessa koko ajan latauksessa? Vai olisiko puhelimessa sekä kaikissa niissä 11 muussa laitteessa joku on/off säätö lataukselle? Vai olisiko se on/off laturissa, jolloin pitäisi sitten kysellä toisilta ”lataako joku vielä, saaks sulkea?”

  Jotenkin vaan se vanhanaikainen latausasema tuntuu järkevämmältä.

Tuoreimmat jutut