Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uudesta huippu-iPhonesta tulossa kaikkien aikojen kallein

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Veniamin Geskinin luoma iPhone 8 -konseptikuva. Ei oikea laite.

Tänä vuonna Applen odotetaan tekevän poikkeuksellisen tempun iPhonen kanssa – ja se tulee myös näkymään hintalapussa, mikäli Fast Company -julkaisun lähdettä on uskominen.

Jo tuttujen huhujen mukaanhan Applelta on tulossa tavallisten iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan, eli nykyisin myytävien puhelinten suorien seuraajien, lisäksi myös uusi OLED-näytöllinen iPhone.

”Erityisen 10-vuotisjuhlaversion iPhonesta odotetaan olevan ylivoimaisesti paras iPhone, ja se näkyy myös hintalapussa – erittäin todennäköisesti yli 1 000 dollaria, kertoo Applen suunnitelmat tunteva lähde”, Fast Company kirjoittaa.

Toistaiseksi kallein iPhone, iPhone 7 Plus 256 gigatavun muistilla, maksaa Yhdysvalloissa 969 dollaria. Suomessa hinta on 1 139 euroa. Mahdolliselta näin ollen näyttää, että huippuversiona uuden iPhonen hinta kipuaa täällä jopa 1 200 euroon. Fast Company viittaa tarkentamatta muistipäivitykseen, mutta tarkoittaako tämä esimerkiksi jopa 512 gigatavun tallennusmuistia, ei vielä tiedetä.

Myös muut valmistajat ovat hilaamassa älypuhelintensa hintoja ylöspäin. Esimerkiksi Samsungin Galaxy S8:n ja Galaxy S8 Plussan on vahvasti huhuttu olevan tulossa 799 ja 899 euron hintalapuilla. Hinnankorotuksista on ollut huhuja myös ainakin LG:n ja Huawein uusien lippulaivaälypuhelinten ympärillä.

Odotetun uuden erikois-iPhonen povataan poikkeavan aiemmasta useammallakin eri tavalla. Kuten on jo huhuttu, puhelin on saamassa 5,8 tuuman näytön, ensi kertaa OLED-tekniikalla iPhonessa. OLED-näyttöpaneeli tuo paremman väritoiston ja kontrastin, on ohuempi, vähävirtaisempi sekä taivutettavissa, ja iPhonessa näytön odotetaankin ulottuvan reunalta reunalle. Kotipainiketta ei enää olisi, vaan sormenjälkitunnistus olisi osana näyttöä.

Fast Companyn lähde toistaa aiemmat huhut lasisesta takapinnasta sekä ruostumattoman teräksen käytöstä reunoilla. Väitetysti kotipainikkeen katoamisen ohella myös iPhonen sivulta löytyvät painikkeet muuttuvat – niistä tulisi hipaisemalla toimivia.

Uusi iPhone on myös mahdollisesti saamassa täysin uudet 3D-sensorit. Apple on tehnyt kehityksessä yhteistyötä Lumentumin kanssa, Fast Companyn lähde tiesi paljastaa. Jonkinlaisten lisäanturien tulo osaksi iPhonea on ollut esillä aiemmissakin huhuissa. Vieläkään selväksi ei käy, mitä tällä ratkaisulla halutaan saavuttaa. Lisättyä havainnointitekniikkaa voidaan hyödyntää kasvojen tunnistukseen, kameran kuvanlaadun parantamiseen tai jopa jonkinlaiseen lisätyn todellisuuden sovellukseen, lähde paljasti nyt.

Uusia iPhoneja odotetaan samoihin aikoihin kuin viime vuosinakin: joskus syyskuun tienoilla. Se tarkoittaa ainakin yhden asian olevan varma: uusia huhuja ja vuotoja ehtii tulla vielä todella paljon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Tottakai jokaisesta tulee aina kalliimpi, se on applen valtti ku voidaa pyytää. Missä se raja sitten vastaa tulee? Paha sanoa, itselle mikää puhelin ei ole edes 500€ arvonen.

 2. Hendrik

  Iskä lupas hankkii mulle uuden iPhonen vaikka se maksais 20.000 tuhatta tonnii!. Siinä kun on se benchmark ja muuta!.😍

  • Henrik1

   iPhone on sama,kuin esim.Mercedes-Benz.
   Vain merkin takia kyseiset valmistajat voivat pyytää ylihintaa ja asiakkaat maksavat. 😕
   Minä en kyllä maksaisi,koska halvemmallakin saa ostettua yhtä hyvää premium laatua (joka vielä toimii!).

   • Vili

    Toi nyt on aika suhteellista, älypuhelinta käytetään parhaimmillaan tunteja päivässä ja keskimäärin 2-3 vuotta, pidempäänkin jos haluaa. Siihen suhteutettuna ei se hinta niin iso ole. En usko että monikaan kokee maksaneensa ylihintaa. Jos asiakas on tyytyväinen ostokseensa ei se paljo hintaa jälkeenpäin mieti, keskittyy siihen ostokseensa ennemminkin.

    Jos taas tuote on ylihinnoiteltu siihen mitä saa niin silloin se ylihinta yleensä tulee puheeksi ja sitä miettii että olipa kallis. Näin kävi esim itselle nokia 8310 kanssa, 3600 mk, olihan siinä radio ja flipperi!

    iPhonea käyttäessä en ole koskaan tuntenut maksaneeni ylihintaa, tuote on ollut helposti hintansa arvoinen ja paljon yli, eli miten se ylihinta sitten määritellään?

   • Hendrik

    Kuka nyt ei ajaisi Mercedeksellä Skodan sijaan?. 😂

 3. Realize

  Uusin malli maksaa paljon, so what?
  Persaukisille on tarjolla halpis-androideja, noi paremmat puhelimet on niille joille niiden hinta ei muodosta kynnyskysymystä.
  Muut voi vinkua halpis-androidineen tai vielä pahempaa, wintoosan kera.

Tuoreimmat jutut