Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft yrittää taas kevyt-Windowsia: täysin uusi versio tulossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10.Microsoftin Windows 8:n rinnalla esittelemä Windows RT floppasi täysin, mutta tämä ei estä Microsoftia jatkamasta vastaavalla idealla: pian luvassa on uusi Windows-versio, Windows Cloud.

Uudesta kevyemmästä Windows Cloudista on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta nyt huhut ovat alkaneet vahvistua. Huhtikuussa tulossa olevan Windows 10:n Creators Update -päivityksen esiversiosta on jo löytynyt mainintoja uudesta Windows-versiosta muiden rinnalla.

Lisäksi pitkän linjan Microsoft-reportteri, ZDNetin Mary Jo Foley kommentoi lähteidensä paljastamien tietojen perusteella, että nimestä huolimatta Windows 10 Cloudilla ei välttämättä juurikaan tule olemaan erityisesti tekemistä pilvipalvelujen sen kanssa.

Windows Cloud tulossa.

Windows Cloud tulossa.

Microsoftin tähtäimessä uudella Windows 10 -versiolla on sen sijaan erityisesti Googlen Chrome OS ja sillä varustetut Chromebook-laitteet, jotka helposti hallittavina sekä edullisempina ovat vallanneet erityisesti koulumarkkinoita nopealla vauhdilla. Edullisempi ja halvemmat Windows-laitteet mahdollistava Windows 10 Cloud on Microsoftin ase tähän taistoon.

Tärkeä ero Windowsin Cloud-versiossa normaalista Windows 10:stä olisi sen tuki vain uusille Universal Windows Platform -sovelluksille, jotka ovat tarjolla Windowsin Kaupassa. Käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet eivät siis tukisi vanhoja muita Windows-sovelluksia. Samankaltainen mutta vielä pahempi ongelma koski aikanaan myös Windows RT:tä. Tilanne on ehtinyt kuitenkin jo muutamassa vuodessa muuttua Microsoftille suotuisammaksi – varsinkin vielä huomioiden uuden Windows Cloudin kohdemarkkina.

Myös Windows 8.1:stä on ollut tarjolla edullisempi Bing-hakukoneen oletukseksi asettanut vaihtoehto laitevalmistajille.

Vielä ei tiedetä, milloin Microsoft aikoo Windows Cloudista kertoa. Se voi tapahtua esimerkiksi jo Windows 10:n Creators Updaten huhtikuussa tapahtuvan julkaisun yhteydessä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. empo

  Win 7 on viimeinen windows tässä taloudessa. Lasetkin opettelevat linuxin käyttöä.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  Näitä MS:n aivopieruja ei kyllä voi kuin ihmetellä. Chromebookeilla on se etu, että Androidtuen laajentuessa niillä on jo valmis sovelluspohja. MS:lla ei taas(kaan) ole mitään.

  Microsoft siis kehittää ARM pohjaista mobiililaitetta, jolla voisi pyörittää täysiverisiä x86 sovelluksia pienellä kosketusnäytöllä ja samaan aikaan kannettavaa tietokonetta, joka ei pysty pyörittämään x86 sovelluksia. Tää logiikka alkaa voittamaan huumoriarvossaan Spede Pasasen naisen logiikkaa -sketsisarjan.

  Eipä tarvitse olla kummoinen ennustaja, kun tajuaa tästä tulevan yksi floppi lisää MS:n lähimenneisyyden ennätykselliseen floppien jatkumoon. Tästä tulee RT-fail osa II.

  • Yusa

   RT-Surfacehan oli ( ja on firmassa monella edelleen ) erinomainen työkone, jossa oli kaikki olennainen. Sähköpostit ja toimisto-ohjelmat löytyy, akku kestää lähes ikuisesti. Oikeastaan ainoa olennainen puute oli kynä. Tarpeita on monenlaisia.

   Kannattaako tuota ideaa enää päivittää on toki kokonaan eri asia kun täysi Windowskin pyörii ihan sujuvasti, vaikka olisi hiukan vaatimattomampaa rautaa.

 3. Juho

  Tämä varmaan tulisi halvemman hintaluokan laitteisiin.

Tuoreimmat jutut