Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Älypuhelimia myytiin Suomessa lähes 849 miljoonalla eurolla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawei sekä sen sisarbrändi Honor olivat viime vuoden nousijoita Suomen älypuhelinmarkkinoilla.

Huawei sekä sen sisarbrändi Honor olivat viime vuoden nousijoita Suomen älypuhelinmarkkinoilla.

Suomessa myytiin viime vuonna yli 2,3 miljoonaa älypuhelinta, vajaat 186 000 älykelloa sekä reilut 439 000 tablettilaitetta. Luvut käyvät ilmi Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n julkaisemasta GOTECH-kodintekniikkaindeksistä.

Älypuhelinten kappalemääräinen myynti kasvoi 1,4 prosenttia ja myynnin arvo 2,1 prosenttia 849 miljoonaan euroon edellisvuodesta, kun keskihinta nousi 363 eurosta 365 euroon. Suuria muutoksia ei kokonaismarkkinan luvuissa siis nähty. Eri älypuhelinvalmistajien markkinaosuuksissa sen sijaan on tapahtunut merkittäviä muutoksia Microsoftin Lumia-myynnin kadotessa ja Huawein noustessa.

Peruspuhelinten myynti jatkoi laskuaan, 21,9 prosentin pudotuksella 223 000 puhelimeen. Peruspuhelinten keskihinta laski 71 eurosta 65 euroon ja myynnin arvo oli enää vain reilut 14,5 miljoonaa euroa. Aivan halvimpien puhelinten ohella peruspuhelimiin lukeutuu esimerkiksi vanhemmalle väelle tarkoitettuja korkeahintaisempiakin puhelimia.

Älypuhelinten tavoin myös älykelloissa kappalemääräisen myynnin kasvu oli vain vaatimattomat 4 prosenttia, mutta myynnin arvo nousi 37,2 prosentilla reiluun 31 miljoonaan euroon. Älykellojen keskihinta nousi 127 eurosta 167 euroon.

Tablettien myynti supistui myös Suomessa. Kappalemääräinen myynti laski 20,6 prosenttia ja myös keskihinta 6,8 prosenttia 307 euroon. Näin tablettimyynnin arvo tipahti 26 prosenttia vajaaseen 135 miljoonaan euroon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendrik

  Ruotsissa varmaan yli kahdella miljardilla?. Ostovoima huomioon ottaen!.

  • Kairaaja

   Ei välttämättä. Meillä se hyvä ostovoima näitten mobiili vehkeitten kaa on. Marssit vaa kauppaa ja otat minkä haluat ja mitää ei tarvi siinä vaiheessa maksaa, voit huoletta ottaa sen yli tonnin iphonen ja maksaa 3 vuotta. Toista se muissa maissa on.

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Noinhan voi ostaa mitä vaan. Kodinkoneita, autoja… Miksi ei sitten puhelimia. Ja kyllä toi osamaksusopimus toimii mun käsityksen mukaan monessakin maassa. Ja kyllä ainakin Gigantin ruotsalainen versio Elgiganten näyttää myyvän iPhonea osarilla.

Tuoreimmat jutut