Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nämä ovat markkinaosuudet Suomen älypuhelinmyynnissä – markkinajohtaja noussut tyhjästä parissa vuodessa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Huawei hallitsee yhdessä toisen Honor-brändinsä kanssa nyt markkinajohtajuutta älypuhelinten myynnissä Suomessa. Vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä Huawein markkinaosuus Suomessa oli 29 prosenttia, Samsungin 26 ja Applen 24 prosenttia älypuhelinmyynnistä.

”Kilpailu Suomen markkinoilla kolmen isoimman valmistajan kesken on kovaa”, kommentoi tutkimusyhtiö Gartnerin analyytikko Toni Nygrén luvuista kertoneelle Kauppalehdelle.

Honor 8 oli yksi Huawein viime vuoden tärkeimpiä uutuuksia.

Honor 8 oli yksi Huawein viime vuoden tärkeimpiä uutuuksia.

Huawei on noussut markkinajohtajaksi nopeasti – valtavalla vauhdilla ja voimalla. Tammikuussa 2015 sen markkinaosuudeksi Suomessa mitattiin vasta yksi prosentti. ”Huawei on tehnyt historiaa Suomen matkapuhelinmarkkinoilla. Yksikään merkki ei ole aiemmin nostanut markkinaosuuttaan näin paljon ja näin nopeasti.”, kommentoi Samnsungilta Suomen Huawein Consumer Device Business -yksikön johtajaksi siirtynyt Mika Engblom aiemmin Huawein nousua. Suomessa tilaa markkinoille on jättänyt Nokian ja sittemmin Microsoftin Lumioiden alasajo – niiden osuus älypuhelinmyynnistä painui viime vuoden lopulla enää vain 5 prosenttiin.

Huawei on myös onnistunut viestinnässään ja markkinoinnissaan erinomaisesti.

Huawein, Samsungin ja Applen ulkopuolelle jäävää viidennestä älypuhelinmyynnistä jakavat lukuisat eri pienemmät valmistajat, kuten Sony, LG, HTC ja OnePlus. Näistä esimerkiksi Sonyn osuus oli loppuvuodesta 5 prosenttia.

Nähtäväksi jää, miten tilanne Suomen älypuhelinmyynnissä tulee muuttumaan Android-käyttöjärjestelmällisten Nokia-puhelinten palatessa jakamaan markkinoita odotetusti tämän vuoden aikana.

Gartnerin luvut kertovat myös Suomen älypuhelinmyynnistä loppuvuodesta jo yli 70 prosenttia olleen Android-puhelimia. Koko vuodelta laskettuna Androidin osuus oli 67 prosenttia, Applen 20 prosenttia ja Windows-puhelinten 13 prosenttia.

Maailmanlaajuisesti Huawei pyrkii luonnollisesti toistamaan Suomessa nähdyn kehityksen. Erityisesti Huawei-johdosta on mainittu tavoitteeksi ohittaa Apple tulevien vuosien aikana. Huawein maailmanlaajuinen markkinaosuus älypuhelimissa on nyt reilut 9 prosenttia, kun Applen osuus on ollut noin 12 prosenttia vaihdellen valmistajista eniten vuoden eri aikoina johtuen iPhone-myynnin vahvemmasta syklisyydestä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Todella hämmentävä ilmiö, että en törmää normaalissa elämässä enää sanaan Samsung puhelimien yhteydessä, ennen ei muusta puhuttukaan. Huaweista on tullut android maailman uusi trendipuhelin. Tämä näyttää kyllä erittäin pahalta Samsungin kannalta. Muistan miten vielä vuosi sitten esim serkkulapset puhu jatkuvasti galaxy trendeistä jne. Nyt joululomalla kuulin vaan sanaa huawei, johon lapset olivat siirtyneet noista trendeistä.

  Apple ja Huawei viä Samsungilta lippulaivamyynnit ja Huawei viä Samsungilla alemman hintahaitarin luurit mikä on aina ollut Samsungin vahva alue.

  IPhonen osuus on kyllä suurempi kun olisin kuvitellut, ajattelin että se olisi paljon kauempana Samsungista joka kuitenkin myy joka hintaluokan puhelimia.

  • Henrik2

   Ai, et törmää Samsungeihin enää? Tänä aamuna
   junassa näin 9 muuta ihmistä paikaltani ja kaikilla oli Samsung. KAIKILLA. Taisi pari Notea olla lisäksi ainakin yksi S7 ja 2 S6 -mallia. Loput 4 oli jotain halvempia.

   Sitten yli 50% sukulaisistani omistaa Samsungin, joku 40% iPhonen ja loput Sonyn tai Lumian/vanhemman Noksun. Ja kyllä, suuri osa niistä on S/N-sarjalaisia.

   Omasta mielestäni iPhoneja alkaa näkemään ensistä vähemmän. Nuoriso on huomannut, että android on parempi ja on alkanut siirtyä siihen. PL. sukulaiseni, tunnen vain muutaman jolla on iPhone. Suurimmalla osalla on joku Android-luuri. Että näin ne kokemukset eroavat!

   • Vili

    En sanonut, että en törmää samsungeihin enää, sanoin että en kuule niistä puhuttavan, en tiedä ketään joka olisi pitkään aikaan ostanut Samsungin puhelimen. Kuten sanottua nyt kun puhutaan uuden puhelimen hankinnasta niin yllättäen ei siellä samsungista puhuta.

    IPhonea näen koko ajan enemmän tuttavapiirissäni, samoin tätä huaweita ja muutamat puhuu myös oneplussasta, mutta samsungista ei olla enää kiinnostuneita, isoin syy siihen kuuluu olevan, että miksi maksaa niin paljon enemmän kun saman saa huaweilta paljon halvemmalla.

    • JiiPee83

     Lähes saman mutta ei samaa. Voin tarvittaessa antaa omista puhelimistani ihan puolueettomasti arvosteluja. Esmes Huawein p9 plus puhelimessa ei ole optista vakaajaa ja kuvat tärähtävät helposti ilman vakaata kättä. Videokuvaus on aika karmeaa jos hiemankin hämärtää. käyttis ei ole ihan niin sulava kun verokkina oleva Galaxy s6 edge. Laittelen mielelläni lisää jos täälä kaipailee vertailuja.

   • Asiaa

    Kuinka moni näistä sukulaisista on ostanut sen puhelimensa jouluneljänneksellä? Sen markkinaosuuksista tuossa puhuttiin. Tietenkin noita vanhoja merkkejä on enemmän käytössä.

  • Ape

   Kyllä samsungia kuulee yhtä paljon kuin ennenkin. Jos laskemme oman lähi sukuni on meitä yhteensä noin 30. 25 sukulaisista on Samsung ja yhdellä on OnePlus ja 3 on Huawei ja yhdellä on Apple ja Applen omistaja sattuu olemaan 12 vuotias teini tyttö.
   Juuri nuorien seurassa Applen näkyminen on vähentynyt ja suurin osa on alkanut siirtyä Android puhelimiin.
   Samsungin suosio ei ole ollut Suomessa ikinä niin korkea kuin muissa maissa. Mutta muissa maissa samsungin suosio on kasvanut viime quartaalissa😉 joten ei hätää ei samsung heti vielä katoa

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Tarkoitatko siis, että lähisukusi 30 ihmistä on parempi referenssi Suomen mobiilimarkkinaosuuksista kuin tutkmusyhtiö Gartnerin analyysi?

   • Vili

    ”Samsungin suosio ei ole ollut Suomessa ikinä niin korkea kuin muissa maissa”

    Samsungihan on ollut vuosia ylivoimainen ykkönen Suomessa, kuten näistäkin kommenteista voi lukea suurin osa omistaa Samsungin, mutta entäs kun ostetaan se seuraava? Kuten tässä gartner toteaa, se on entistä todennäköisempää että se seuraava on huawei mikä valitaan. Mistä juuri sanoin, että on näkynyt tuttavapiirissäni, yksikään joka on viimeisen puolen vuoden aikana ostanut uuden luurin ei ole valinnut Samsungia vaikka heidän käytössä ollut oli Samsung.

 2. JiiPee83

  Kuluttaja näissä vain voittaa. Minulle ei ole väliä mikä valmistaja puhelimessani lukee Apple,Samsung,Huawei tjm valmistaja kunhan on tekniikaltaan kärkilaite. Itse odotan Samsungin lippulaivan julkaisua ja hieman kokemuksia ennenkun hankin seuraavan luurin. Mulla on tällähetkellä laitteita: Galaxy s6 edge, Galaxy s6 edge plus, Huawei 9p plus sekä iphone 6. Näistä käyttiksenä edge plus.

 3. Juha

  Kiinalaista kuraa, ei kiitos.

  • SANDY

   Tämä kiinakura panostaa suomeen tosissaan mm tuotekehitys yksiköllä

 4. Henrik1

  Apple ei saa Samsungia markkinaosuuden osalta ihan hetkessä kiinni,vaan Huawei on pikemminkin uhka Applelle!.

  • Henrik1

   Samsungilla on vain se heikkous,ettei se pysty kilpailemaan Huaweita vastaan halvemmalla hinnoittelulla->premium laatuun yhdistettynä!!. =(

 5. Timo

  Aika oleellista on, että aika harva vaihtaa iPhonesta johonkin muuhun. Androidin sisällä sen sijaan merkit voivat vaihdella. Ja erikoista on sekin, että kalleimmat iPhonet maksavat kymmenkertaisesti halvimpiin Android-puhelimiin verrattuna. Jatkossakin markkinaosuudet määräytyvät halvimpien hintaluokkien mukaan, eikä Applella ole edes puhelimia siinä luokassa.

 6. investoija

  Eiköhän tuo tuleva Nokia kiilaa Suomessa aika nopeasti ykköseksi kunhan myynti useammalla mallilla alkaa Euroopassa.

Tuoreimmat jutut