Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ensitiedot Androidin perustajan kehittämästä uudesta huippupuhelimesta olivatkin jo kaikkien nähtävillä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Androidin perustaja Andy Rubin

Androidin perustaja Andy Rubin

Androidin perustaja ja sen johtajana pitkään Googlelle yrityksensä myytyään toiminut Andy Rubin on tekemässä paluuta puhelinmarkkinoille huhutusti jo tämän vuoden puolivälissä myyntiin tulevalla uudella huippupuhelimella, kertoi uutistoimisto Bloombergin raportti pari päivää sitten.

Ensimmäiset tekniset tiedot Rubinin Essential-nimisen yhtiön kehittämästä puhelimesta näytetään kuitenkin saadun jo muutama viikkoa sitten.

Tuolloin GeekBench-suorituskykytestiohjelmiston tilastoihin nimittäin kirjautui laite ”Essential FIH-PM1”, joka nähtävästi oli varustettu Qualcommin uudella Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiirillä. Puhelimen ajateltiin tietojen noustessa esiin olevan kuitenkin vain älypuhelimia kokoonpanevan Foxconnin jonkinlainen testilaite. Tähän suuntaan ajatukset ohjasi FIH-lyhenne, joka viittaa Foxconn-ryhmän tytäryhtiöön FIH Mobileen (Foxconn International Holdings on lyhenteen takana).

Essential FIH-PM1 GeekBench-testissä.

Essential FIH-PM1 GeekBench-testissä.

Nyt Rubinin Essential Products -yhtiön suunnitelmien paljastuttua asiat ovat kuitenkin valjenneet. Mitään kovin merkittävää ei testaustiedoista paljastunut, mutta ainakin ne tarjosivat vahvistuksen puhelimen perustumiselle Android-käyttöjärjestelmälle testatun laitteen sisältäessä 7.0 Nougat -version. Bloombergin raportti ei ollut käyttöjärjestelmästä varma, mutta toki muussa kuin Androidissa ei olisi juuri järkeä – tosin vielä ei tiedetä, aikooko ja missä laajuudessa Essential kehittää omaa käyttöliittymäänsä ja ohjelmistoaan Androidin jatkoksi. Lisäksi testatussa laitteessa oli Snapdragon 835 alhaisella kellotaajuudella ja 4 gigatavua RAM-muistia, mutta nämä yksityiskohdat ehtivät vielä hyvin muuttuakin.

Bloomberg paljasti Essentialin neuvottelevan puhelimen valmistamisesta Foxconnin kanssa, mikä sekin sopii hyvin yhteen testitietojen kanssa.

Raportoidusti Essentialin kehittämä puhelin on tulossa haastamaan Applen iPhonen ja Android-huippupuhelimet ja sijoittuisi niiden kanssa samaan hintaluokkaan. Se varustettu reunalta reunalle ulottuvalla, käytännössä etupuolen kokonaan täyttävällä näytöllä, ja ainakin nyt testattuna metallisilla reunoilla ja keraamisella taustalla.

Puhelimen suurin erikoisuus olisi Essentialin kehittämä oma magneettinen liitäntä, joka lataamisen ohella mahdollistaisi myös lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen. Esimerkkinä on mainittu Essentialin kehityksessä oleva, 360 asteen kameran tuova pallomainen lisäosa.

Puhelimen lisäksi Essential tähtäisi muun muassa älykotimarkkinoille. Eri tuotteista olisi tarkoitus luoda alusta laajemmalle kokonaisuudelle ja mukana voisi olla myös uudenlaisia tekoälyä hyödyntäviä toimintoja, joista ei kuitenkaan toistaiseksi tiedetä enempää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut