Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Androidin perustaja palaamassa puhelinmarkkinoille – tekeillä täysin näyttöä oleva laajennettava huippupuhelin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Androidin perustaja Andy Rubin

Androidin perustaja Andy Rubin

Androidin perustaja, sen jo 2005 Googlelle myynyt ja sittemmin aina 2013 asti johtajana toiminut Andy Rubin on palaamassa puhelinmarkkinoille uudella huippupuhelinten haastajalla.

Rubinin uusi yritys on Essential Products. joka kehittää Bloombergin lähteiden mukaan useita tuotteita. Näihin lukeutuu älypuhelimen ohella myös älykotiin liittyviä laitteita. Essentialilla kerrotaan olevan toistaiseksi 40 työntekijää, jotka ovat aiemmin työskennelleet esimerkiksi Applella ja Googlella.

Essentialin kehittämä puhelin on tulossa haastamaan Applen iPhonen ja Android-huippupuhelimet ja sijoittuisi niiden kanssa samaan hintaluokkaan. Se varustettu reunalta reunalle ulottuvalla, käytännössä etupuolen kokonaan täyttävällä näytöllä, ja ainakin nyt testattuna metallisilla reunoilla ja keraamisella taustalla. Toistaiseksi puhelimen tai Essentialin muiden laitteiden ohjelmistosta ei ole vielä tietoa – ei siis ole vielä varmaa, toimivatko ne Androidilla.

Essentialin puhelin on toistaiseksi vasta kehitysvaiheessa prototyyppitasolla. Ainakin yhdessä prototyypissä näytön koko on iPhone 7 Plussan 5,5 tuumaa suurempi, mutta koska näyttö ulottuu reunoille asti, on Essentialin puhelin kokonaisuudessaan kuitenkin iPhonea pienempi.

Puhelimen suurin erikoisuus olisi Essentialin kehittämä oma magneettinen liitäntä, joka lataamisen ohella mahdollistaisi myös lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen. Esimerkkinä mainitaan Essentialin kehityksessä oleva, 360 asteen kameran tuova pallomainen lisäosa.

Rubinin kerrotaan esitelleen Essentialin puhelinta alkuvuoden CES-messuilla valituille mahdollisille kumppaneille, kuten operaattoreiden johtajille. Tavoitteena on tuoda puhelin myyntiin tämän vuoden puolivälin paikkeilla eli kesän aikana. Foxconnin kanssa käydään neuvotteluja puhelimen kokoonpanosta.

Lisäksi Essentialin tuotteissa oma roolinsa voisi olla tekoälytoiminnoilla. Googlen jätettyään Rubin perusti Playground Global -yrityshautomon, joka sijoittaa tekoälyn, robotiikan ja lisätyn todellisuuden alueille. Playground Globalille Rubin on kerännyt 300 miljoonan dollarin rahoituksen. Essentialin rahoituksesta tai sijoittajista ei vielä ole tietoa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jake123

  Seurantaan :) Toivottavasti saadaan lisää luettavaa. Kilpailu kun piristää vanhojakin tekijöitä

  • Henrik1

   Hyvä,että mukaan tulee uusi kilpailija (Googlelta) joka lisää paineita… Samsungille,Applelle ja Huaweille!.

   • Jonahan

    Millä tavalla tämä tulee Googlelta?

    Uudet kilpailijat ovat aina hyvästä, mutta en kauheammin pidättäisi hengitystäni, 40 työntekijää on aika vähän ja prototasolla on moni muukin.

 2. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  >lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen

  Eiköhän nämä modulääripuhelimet ja niiden suosio jo nähty.

  • Jonahan

   Shippasiko yksikään projekteista minkäänlaisella volyymillä?

 3. koojiiär

  Ei kyl tuu kesäksi myyntiin.

 4. osakkeenomistaja

  Ei sovi suomalaisille, puuttuu leveät ”surureunat” näytön ympäriltä!

 5. osakkeenomistaja

  Ei sovi suomalaisille, kapulasta puuttuvat leveät ”surureunat” näytön ympäriltä!

 6. Hendrik

  En usko menestykseen!.