Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Qualcomm jyrähti: väitteet ”Nokia 8:sta” eivät pidä paikkaansa – kyse vain referenssilaitteestamme

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Väitetty Nokia 8 Total Techin julkaisemassa kuvassa. Oikeasti vain Qualcommin referenssilaite.

Väitetty Nokia 8 Total Techin julkaisemassa kuvassa. Oikeasti vain Qualcommin referenssilaite.

Väitteet Nokia 8:n esiintymisestä Qualcommin osastolla CES-messuilla eivät ota kuollakseen, vaikka ne nopeasti jo tyrmättiinkin samaa puhelinta kokeilleiden toimesta: kyseessä on oikeasti piirisuunnittelija Qualcommin uuden Snapdragon 835 -piirin esittelylaite, eikä mitään erikoisempaa. Alun perin ”Nokia 8:sta” kertonut Total Tech onnistui huijaamaan merkittävää osaa teknologiamedioista, eivätkä monet ole sittemmin vaivautuneet päivittämään alkuperäisiä selkeästi virheellisiä artikkelejaan.

Nyt myös Qualcomm itse on joutunut lopulta ottamaan asiaan kantaa.

Qualcommin referenssilaitteen ulkoneva kamera muistuttaa hieman myös takavuosien Nokioita.

Qualcommin referenssilaitteen ulkoneva kamera muistuttaa hieman myös takavuosien Nokioita.

”Emme kerro yksityiskohtia referenssilaitteestamme. Olemme nähneet muutamia juttuja levittämässä huhua meidän CES-osastolla esittelemämme olleen Nokia-laite, nuo raportit eivät pidä paikkaansa, meidän 835-demomme olivat meidän omilla referenssilaitteilla, joita käytämme joka vuosi esittelemään Snapdragon-järjestelmäpiirejämme”; kommentoi Qualcommin edustaja Nokiamobille.

Periaatteessa on mahdollista, että uusien Nokia-puhelinten tuotekehitystyöstä päävastuun kantava ja puhelimet kokoonpaneva Foxconn hyödyntäisi tulevassa Nokia-puhelimessa pitkälti Qualcommin referenssimallia, jolloin sitä vastaava Nokia-puhelin voitaisiin nähdä tulevaisuudessa. Tämä on kuitenkin vain arvailua.

Qualcomm esitteli uuden huippupiirinsä Snapdragon 835:n CESissä.

Sen sijaan CES-messuilla ei Nokia 8 -puhelinta vielä esitelty, vaan aiemmin uutisoidut väitteet ovat täyttä puppua. Sinällään tämä on sääli, sillä puhelimeen maalailtiin huipputason teknisiä ominaisuuksia.

Nokia-puhelimia nyt myyvä HMD Global järjestää Mobile World Congressin alla Barcelonassa 26. helmikuuta tilaisuuden, jossa odotetaan uusien Nokia-puhelinten julkistuksia. Todennäköisesti luvassa on myös jo Kiinaan julkistettua Nokia 6:ta paremmilla teknisillä ominaisuuksilla varustettu uutuus.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut