Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Käräjäoikeus määräsi puhelinvalmistaja Turingin omaisuutta takavarikkoon Salossa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Näissä tiloissa Turing Salossa toimii. Kesällä toiminta näytti varsin hiljaiselta.

Näissä tiloissa Turing Salossa toimii. Kesällä toiminta näytti varsin hiljaiselta.

Suureellisilla lupauksillaan hämmästyttäneen puhelinvalmistaja Turing Robotic Industriesin irtain omaisuus Salossa sijaitsevissa tuotantotiloissa on asetettu takavarikkoon, uutisoi Salon Seudun Sanomat.

Turing Robotic Industries toimii vuokralaisena entisissä Nokian Nakola-nimisissä tiloissa, jotka omistaa Microsoft.

Takavarikosta on määrännyt Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja sitä on hakenut yli 300 000 euron saataviensa tueksi PHE-Consulting Oy, joka on Salon Seudun Sanomien mukaan edelleen yksi Turing Robotic Industries Oy:n omistajista.

Petri Hellberg toimi yrityksensä PHE:n kautta Turingin konsulttina viime vuonna. Yritys ei halunnut nyt kommentoida tapahtumia Salon Seudun Sanomille.

”Minun käsittääkseni ei pitäisi olla mitään syytä takavarikoida TRI:n omaisuutta”, Chao kommentoi sähköpostilla ja totesi myös, ettei hänen mielestään asia ole iso ja lakimiehen hoitavan asian. Ilmeisesti Chao ei tiennyt takavarikosta ennen median yhteydenottoa.

Aiemmin Turingin sosiaalisen median sivujen ylläpitäjä otti myös asiat omiin käsiinsä. Sivuille ilmestyi viesti, jossa varoitettiin ”lopun olevan lähellä” ja kerrottiin, ettei Turing voi enää päivittää kyseistä sivua sen ollessa kyvytön maksamaan yhteistyökumppaneilleen.

Turing tuli Saloon suurin elkein, mutta sittemmin on tapahtunut vain vähän. Yhtiö on toimittanut vasta puutteellisia esiversioita ensimmäisen puhelimensa tilanneille, eikä näitäkään puhelimia oltu valmistettu Salossa.

Samaan aikaan lupaukset ovat vain kasvaneet. Joulukuun puolivälissä Turing kertoi erikoisista polttokennosuunnitelmistaan tulevaan puhelimeensa, jonka muu tekniikka hämmästyttää vielä enemmän. Tämän vuoden alkajaisiksi tarjolla oli hieman realistisemman kuuloisia suunnitelmia, kun esiin tuotiin Turing Phone Appassionato. Sekin saattaa kuitenkin olla vielä liian hyvää ollakseen totta.

Ja jos Turing ei löydä jostain rahaa, voi yhtiön erikoinen tarina päättyä ennen kuin kunnolla edes alkoikaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi