Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Valtava muutos älypuhelinmyynnissä: Huawei nousi 1,5 vuodessa 1 prosentista neljäsosaan Suomessa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawein vuoden 2016 lippulaivaälypuhelin on P9.

Huawein vuoden 2016 lippulaivaälypuhelin on P9.

Huawei kertoo kasvattaneensa markkinaosuuttaan Suomen älypuhelinmyynnissä tammikuun 2015 reilusta prosentista lähes neljäsosaan koko markkinasta vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

”Huawei on tehnyt historiaa Suomen matkapuhelinmarkkinoilla. Yksikään merkki ei ole aiemmin nostanut markkinaosuuttaan näin paljon ja näin nopeasti. Tällä hetkellä jo lähes joka neljäs Suomessa myyty puhelin on Huawei- tai Honor-merkkinen”, iloitsee Suomen Huawein Consumer Device Business -yksikön johtaja Mika Engblom.

Suomessa tilaa Huawein nousulle on tehnyt ainoastaan täällä vahvasti yhä viime vuosina myyneiden Nokian ja Microsoftin puhelinten markkinaosuuden kuihtuminen.

Huawei kertoi nyt myös laajemmin alkuvuoden 2016 myynnistään. Puhelimista, tableteista sekä muista kuluttajatuotteista vastaava Huawei Consumer Business Group kasvatti liikevaihtoaan viime vuoteen verrattuna 41 prosentilla 77,4 miljardiin juaniin eli noin 10,5 miljardiin euroon. Huawei toimitti kaikkiaan vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla 60,56 miljoonaa älypuhelinta, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Huawei kasvatti selvästi markkinaosuuttaan globaalistikin, sillä kokonaisuudessaan älypuhelintoimitukset kasvoivat alkuvuonna vain 3,1 prosenttia tutkimusyhtiö IDC:n mukaan.

Huawein, joka ei paljastanut nytkään viivan alle jäävää tulostaan, menestysresepti sekä Suomessa että laajemmin maailmanlaajuisesti ovat olleet hyvä vastine rahalle useammassa eri hintaluokassa sekä erittäin voimakkaat markkinointi- ja promootiopanostukset, mukaan lukien yhteistyösopimukset esimerkiksi jalkapalloilija Lionel Messin sekä näyttelijöiden Henry Cavillin ja Scarlett Johanssonin kanssa sekä laajentunut jakelu – toukokuussa 2016 Huawein tuotteita löytyi yli 35 000 kivijalkamyymälästä maailmassa, joka on 116 prosenttia vuotta aiempaa enemmän.

Huaweita avittaa myös sen vahvuus kotimarkkinoillaan Kiinassa, jossa Huawei on kertomansa mukaan älypuhelinten markkinajohtaja 18,6 prosentin osuudella.

”Huawei on löytänyt tiensä lopullisesti suomalaisten sydämiin. Tähän on vaikuttanut varmasti myös vahva kotimaisuusaste: monia laitteidemme ominaisuuksia kehitellään nimenomaan Suomessa tutkimus- ja tuotekehitysyksikössämme, joka työllistää jo yli 200 henkilöä”, kommentoi Engblom. Huawei on palkannut Helsingin yksikköönsä laajasti muun muassa ex-nokialaisia jo useamman vuoden ajan.

Huawei on maailmanlaajuisesti nykyisin selvästi kolmanneksi suurin älypuhelinmarkkinoilla. Edellä ovat kuitenkin vielä yhtä selvästi Samsung sekä Apple.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Asiantuntija

  Totta, ovat meinaan parhaimpia luureja markkinoilla, hintalaatusuhde kohdallaan…

  • Azazel

   Hintalaatu suhteelta parhaimpia mutta mulle on aivan sama mitä se puhelin maksaa minkä ostan… ostan sen minkä haluan enkä hinnan mukaan

 2. AndroidWindows

  Aasialaista roskaa. Ostan vain länsimaisten insinöörien tuotoksia. Muuten menetämme Euroopan.

  • Matti

   No eikös Huawein softa ole koodattu Suomessa?

   • AndroidWindows

    Rahat menevät Kiinaan. Ja rikkaille kiinalaisille yritysjohtajille, joidenka rikkaat lapset lähetetään Vancouveriin opiskelemaan ja samalla rahalla ostetaan kiinteistöjä ja asuntojen hinnat nousevat. Tavalliset vancouverilaiset kärsivät.

    • Matti

     No voi vancouverilais parkoja, sydämeni itkee verta.

     • AndroidWindows

      Fuerdai -ilmiö on oikeasti ongelma Pohjois-Amerikassa.

 3. Juha

  Laadukkaita ja sopuhintaisia laitteita. Itselläni on pari Huaweita

 4. Joni

  Pari viikkoa ollut honor 7lite käytössä ja voi todeta että huippu vehkeitä ovat.

 5. Erik

  Ei vaan tule päivityksiä.

  • Kairaaja

   Kuin niin? Vastahan sellanen honor 6 tippu. Useemman vuoden vanha laitos kyseessä….

Tuoreimmat jutut