Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näillä nikseillä otat haltuun äänen siirron puhelimesta Bluetooth-laitteisiin

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bluetooth

Langaton äänentoisto on vahvasti tätä päivää, ja monet voivat esimerkiksi autoillessa siirtää älypuhelimelta niin kuunneltavan musiikin kuin saapuvat puhelutkin langattomasti auton äänentoistoon. Olemme jo aiemmin opastaneet, kuinka Bluetooth-laitteita voi parittaa Android- tai iOS-laitteille, mutta tässä artikkelissa luodaan tarkempi katsaus siihen, mitä mahdollisuuksia äänen siirtämiseen eri Bluetooth-laitteille puhelimissa onkaan.

Esimerkiksi autoissa voi olla mahdollisuus siirtää niin puhelu- kuin mediaäänetkin (eli musiikki sekä videoiden ja muiden sovellusten äänet) auton soittimeen. Tämä ei aina välttämättä ole aivan ideaali ratkaisu, mutta vaihtoehtojakin onneksi löytyy.

Android-laitteella asetuksista löytyy mahdollisuus valita, mitkä äänet Bluetooth-laitteille lähetetään.

Android-laitteella asetuksista löytyy mahdollisuus valita, mitkä äänet Bluetooth-laitteille lähetetään.

Android-laitteilla on tässä etulyöntiasema, sillä asetuksista löytyy mahdollisuus valita, mitkä äänet puhelimesta soittimelle siirretään (valitse Asetukset – Bluetooth – laite, jonka asetuksia haluat säätää). Esimerkiksi perheen jälkikasvu voi haluta soittaa puhelimen musiikkia auton kaiuttimiin, jolloin asetuksista voi jättää käyttöön vain mediaäänet, kun taas vanhemmille saattaa riittää vain puheluäänien siirtäminen auton laitteistoon.

iPhonen ohjauskeskuksesta voi valita, mitä kautta mediaäänet kuuluvat.

iPhonen ohjauskeskuksesta voi valita, mitä kautta mediaäänet kuuluvat.

iPhonella ei asetuksista suoraan löydy mahdollisuutta valita, mitä ääniä Bluetoothilla siirretään, vaan oletuksena siirretään kaikki äänet, mitä yhdistetty Bluetooth-laite vastaanottaa. Ohjauskeskuksesta on kuitenkin mahdollista valita, että mediaäänet toistetaan Bluetooth-laitteen sijaan suoraan puhelimelta. Samoin on mahdollista valita, mitä Bluetooth-laitetta äänentoistoon käytetään, jos puhelimeen on yhdistetty useampia laitteita.

iOS 10:ssä ohjauskeskukseen pääsee pyyhkäisemällä näytön alareunasta ylös, ja siirtymällä sen jälkeen toiston ohjaukseen pyyhkäisemällä ohjauskeskuksesta vasemmalle. Myös iOS 9:stä löytyy vastaava valintamahdollisuus, vaikka ohjauskeskus onkin hieman eri näköinen.

Puhelun aikana voi valita, tuleeko puheluääni Bluetooth-laitteen, puhelimen kaiuttimen tai kuulokkeen kautta. Kuvassa esimerkkinä Samsung ja valittuna Bluetooth.

Puhelun aikana voi valita, tuleeko puheluääni Bluetooth-laitteen, puhelimen kaiuttimen tai kuulokkeen kautta. Kuvassa esimerkkinä Samsung ja valittuna Bluetooth.

Myös puhelun aikana on mahdollista vaihtaa puheluääni puhelimen kuulokkeeseen, kaiuttimeen tai haluttuun Bluetooth-laitteeseen. Tämä onnistuu, kun puhelinsovellus on puhelun aikana näytöllä auki.

Myös iPhonella voi puheluäänen siirtää eri ulostuloon. Valitse ensin "Ääni"...

Myös iPhonella voi puheluäänen siirtää eri ulostuloon. Valitse ensin ”ääni”…

... ja sitten haluamasi laite tai puhelin.

… ja sitten haluamasi laite tai puhelin.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut