Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin yhdistät Bluetooth-laitteen Android-puhelimesi kanssa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Bluetooth-logo.

Bluetooth-logo.

Bluetooth on kätevä langaton tiedonsiirtotekniikka, jonka ansiosta voi esimerkiksi musiikkia siirtää varsin näppärästi älypuhelimesta langattomiin kuulokkeisiin, kaiuttimeen tai vaikkapa auton äänentoistojärjestelmään. Joillekin älypuhelinkäyttäjille tämä langaton tiedonsiirtotekniikka saattaa kuulostaa kovin vaikealta, mutta sen käyttö on onneksi varsin helppoa. Tässä pari vinkkiä Bluetooth-laitteiden käyttöön.

Näin otat Bluetoothin käyttöön puhelimessasi

Samsung Galaxy S7 edgen pika-asetusvalikko. Bluetooth-kytkin löytyy alareunasta ja Bluetooth on käytössä, kun kuvake on sininen.

Samsung Galaxy S7 edgen pika-asetusvalikko. Bluetooth-kytkin löytyy alareunasta ja Bluetooth on käytössä, kun kuvake on sininen.

Bluetoothille on olemassa oma, virallinen logonsa, jonka avulla sen kytkin on helppo tunnistaa. Android-puhelimessa Bluetooth-kytkin löytyy joko yläreunasta esiin pyyhkäistävästä pikavalikosta tai Asetukset-sovelluksesta kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth ei ole käytössä, on logo yleensä harmaana, ja kun Bluetooth on käytössä, on logo puhelimesta riippuen yleensä joko valkoinen tai värillinen. Nykyaikainen Bluetooth toimii jo varsin pienellä virrankulutuksella, mutta mikäli mitään Bluetooth-laitteita ei ole käytössä, voi yhteyden pitää poissa päältä ja näin hieman pienentää puhelimen virrankulutusta.

Näin paritat puhelimen Bluetooth-laitteen kanssa

Puhelimen Bluetooth-valikossa näkyvät laitteet, joiden kanssa pari on jo aiemmin muodostettu, sekä muut lähistöllä olevat laitteet, jotka Bluetoothia käyttävät.

Puhelimen Bluetooth-valikossa näkyvät laitteet, joiden kanssa pari on jo aiemmin muodostettu, sekä muut lähistöllä olevat laitteet, jotka Bluetoothia käyttävät.

Bluetooth-laitteita pääsee parittamaan puhelimen Bluetooth-valikossa, jonne voi päästä joko suoraan yläreunan pika-asetusvalikosta tai Asetukset-sovelluksen kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth on käytössä ja yhdistettävä laite parinmuodostustilassa, pitäisi laitteen näkyä puhelimen valikossa. Oikean laitteen nimen näpäyttäminen yleensä riittää parinmuodostukseen.

Yhdistettävän laitteen asettaminen parinmuodostustilaan riippuu itse laitteesta. Monissa langattomissa kuulokkeissa parinmuodostus voi alkaa esimerkiksi volyyminäppäimen pitkällä painalluksella, kun taas joissain laitteissa voi olla tarkoitukseen tehty erillinen näppäin, jonka yleensä  tunnistaa Bluetooth-logosta. Parinmuodostukseen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä laitteen käyttöohjeen puoleen.

Kun laite on kerran yhdistetty, pitäisi sen jäädä puhelimen muistiin ja yhteys muodostuu jatkossa automaattisesti uudelleen, kun laitteeseen kytketään virta. Mikäli yhteyttä ei automaattisesti synny, voi parin muodostaa uudelleen näitä ohjeita seuraten. Kertaalleen muodostetun parin voi poistaa puhelimen Bluetooth-valikosta, valitsemalla valikosta erotettava laite ja sen jälkeen mahdollisesti ”erota” tai ”unohda tämä laite”.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mika

    Mitä mun pitäis tehä sillon kun ei löydy puhelimesta mun bluetooth kuulokkeita

  2. Pentti Pennanen

    Hei,olen käyttänyt Samsung Galaxy Xcover 3 ja Garmin DriveSmart 70 laitteita autossani handsfree puheluissa. Minua vaivaa yksi asia, kun yhteys on kunnossa ja puhelu on tulossa, molemmat laitteet hälyttää, niin en voi vastata puhelimeen, kun puhelu katkeaa heti. Onko aina vastattava navigaattoriin, jotta puhelu ei katkeaisi. Tätä tapahtuu usein ollessani auton ulkopuolella lähietäisyydellä. Navigaattoriin puhelun vastaanotto toimii aina. Terv. P.P.

Tuoreimmat jutut