Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin yhdistät Bluetooth-laitteen iPhonesi kanssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bluetooth-logo.

 

Bluetooth on kätevä langaton tiedonsiirtotekniikka, jonka ansiosta voi esimerkiksi musiikkia siirtää varsin näppärästi älypuhelimesta langattomiin kuulokkeisiin, kaiuttimeen tai vaikkapa auton äänentoistojärjestelmään. Joillekin älypuhelinkäyttäjille tämä langaton tiedonsiirtotekniikka saattaa kuulostaa kovin vaikealta, mutta sen käyttö on onneksi varsin helppoa. Tässä pari vinkkiä Bluetooth-laitteiden käyttöön iPhonen kanssa.

JBL CHarge 3 Bluetooth

Esimerkkilaitteena on JBL Charge 3 -kaiutin. Bluetooth-parittaminen onnistuu painamalla vasemmalla olevaa painiketta.

Bluetoothille on olemassa oma, virallinen logonsa, jonka avulla sen kytkin on helppo tunnistaa. iPhonessa Bluetooth-kytkin löytyy joko alareunasta esiin pyyhkäistävästä pikavalikosta tai Asetukset-sovelluksesta kohdasta Bluetooth. Nykyaikainen Bluetooth toimii jo varsin pienellä virrankulutuksella, mutta mikäli mitään Bluetooth-laitteita ei ole käytössä, voi yhteyden pitää poissa päältä ja näin hieman pienentää puhelimen virrankulutusta.

iPhone Bluetooth

Bluetooth-laitteita pääsee parittamaan puhelimen Bluetooth-valikossa, joka löytyy Asetukset-sovelluksen kohdasta Bluetooth. Kun Bluetooth on käytössä ja yhdistettävä laite parinmuodostustilassa, näkyy laite otsikon ”Muut laitteet” alla. Oikean laitteen nimen näpäyttäminen yleensä riittää parinmuodostukseen.

iPhone Bluetooth

Yhdistettävän laitteen asettaminen parinmuodostustilaan riippuu itse laitteesta. Monissa langattomissa kuulokkeissa parinmuodostus voi alkaa esimerkiksi volyyminäppäimen pitkällä painalluksella, kun taas joissain laitteissa voi olla tarkoitukseen tehty erillinen näppäin, jonka yleensä  tunnistaa Bluetooth-logosta. Parinmuodostukseen liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä laitteen käyttöohjeen puoleen.

iPhone Bluetooth

Kun laite on kerran yhdistetty, pitäisi sen jäädä puhelimen muistiin ja yhteys muodostuu jatkossa automaattisesti uudelleen, kun laitteeseen kytketään virta. Mikäli yhteyttä ei automaattisesti synny, voi parin muodostaa uudelleen näitä ohjeita seuraten. Kertaalleen muodostetun parin voi poistaa puhelimen Bluetooth-valikosta. Kohdassa ”Omat laitteet” laitteen nimen perässä näkyvää i-kuvaketta näpäyttämällä esiin tulee valinta ”unohda tämä laite”.

Toivottavasti näistä vinkeistämme mobiililaitteen käyttöön on apua sinulle. Muut julkaisemamme vinkit löydät ohjesivuiltamme.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. jojo

    Buahahahhaha. Vain iPhone-käyttäjä voi tarvita ohjeet tällaiseen asiaan.

    • Vili

      Ehkä tämä tulee sulle yllätyksenä, mutta sellanen yli 95% älypuhelinkäyttäjistä nykyään on ihan tavallisia ihmisiä jotka ei tiedä mitään tietotekniikasta. Suurin osa ei edes tiedä mitä sana bluetooth tarkoittaa.

Tuoreimmat jutut