Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Raportti: Ensimmäiset uudet Nokia-älypuhelimet helmikuussa – ja neljä mallia lisää myöhemmin, jopa 5,7 tuuman näytöllä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

NOKIA LogoHuhut ja vuodot tulevista Nokia-älypuhelimista käyvät kuumana. Nyt lusikkansa soppaan on heittänyt DigiTimes, jonka maine julkaisuna ei ole parhaimmasta päästä, mutta ajoittain se tarjoaa osuvia tietoja toimitusketjulähteistään.

DigiTimes toteaa HMD Globalilta odotettavan sen ensimmäisten Nokia-älypuhelinten julkistusta helmikuussa Mobile World Congressin yhteydessä. Mobile World Congress käynnistyy Barcelonassa ensi vuonna maanantaina 27. helmikuuta. Perinteisesti MWC:n yhteydessä suurimmat julkistukset on nähty joko edeltävänä sunnuntaina tai heti maanantaiaamusta.

Lisäksi DigiTimes kertoo lähteidensä paljastaneen HMD Globalin tehneen yhteistyötä taiwanilaisten alihankkijoiden kanssa neljän uuden puhelinmallin lanseeramiseksi lisäksi toisen ja kolmannen vuosineljänneksen aikana. Näihin neljään uuteen puhelimeen on tulossa 5,0-5,7 tuuman näytöt 1920×1080 (Full HD) tai 2560×1440 (WQHD) pikselin tarkkuuksilla. Näyttöpaneeleja valmistavat LD Display, Century Technology sekä Innolux, ja Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile toimii valmistuskumppanina, kuten jo tiedetäänkin.

DigiTimes viittaa myös kiinalaisraporttiin, jonka mukaan ensimmäinen MWC:ssä esiteltävä puhelin tulisi olemaan Nokia D1C (DigiTimes mainitsee DIC, mutta D1C on oikea, eri lähteistä useasti paljastunut nimi) kahtena versiona, joista toinen sisältäisi 200 dollarilla 3 gigatavua RAM-muistia ja 5,5 tuuman Full HD -näytön ja toinen 150 dollarilla 2 gigatavua RAM-muistia ja 5 tuuman Full HD -näytön. Nämä tiedot toistavat Nokiapoweruserin aiemmin kertomia tietoja, ja niihin tulee suhtautua erittäin suurella varauksella.

Aiempien testausohjelmistopaljastusten perusteella Nokia D1C:ssä on 1920×1080 pikselin näyttö, Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin taka- ja 8 megapikselin etukamera sekä Android 7.0 Nougat. Näytön koko olisi noin 5 tuumaa.

Viime päivinä verkkoon on vuotanut väitettyjä kuvia kahden eri tulevan Nokia-puhelimen, Nokia D1C ja Nokia E1, komponenteista. Ne tulevat todennäköisesti olemaan ensimmäisten HMD:n julkistamien puhelinten joukossa.

Nokia E1 olisi D1C:tä edullisempi malli, sillä siitä näyttäisi puuttuvan esimerkiksi sormenjälkitunnistin.

Ensimmäisiä uusia Nokia-merkkisiä Android-puhelimia odotetaan jo lähikuukausien aikana suomalaiselta Nokialta tavaramerkin lisensoineelta HMD Globalilta sekä sen kumppanilta Foxconnilta. HMD Global on kertonut aikovansa sijoittaa 500 miljoonaa dollaria ensimmäisen kolmen vuoden aikana uusien Nokia-älypuhelinten ja -tablettien markkinointiin ja myyntiin. Rahat on tarkoitus kerätä sijoittajilta sekä peruspuhelinliiketoiminnan tuotoista. HMD osti Nokia-peruspuhelinten toiminnan Microsoftilta.

Nokia D1C -piirros.

Nokia D1C -piirros.

Nokia E1 -piirros.

Nokia E1 -piirros.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. tieto kone guru

    Eli tuskin tulee käteensopivaa 65 mm leveää tai kapeampaa.

  2. Juha

    Mahtavaa muotoilua! Onko alalla ennen nähty tälläistä?

Tuoreimmat jutut