Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Watchin toimitusten kerrottiin romahtaneen – Applen toimitusjohtajalta tyrmäävä reagointi: ”Luvassa paras neljännes ikinä”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watchin eri nyt tarjolla olevat versiot. Toisen sukupolven uutuus on Nike-yhteistyö.

Apple Watchin eri nyt tarjolla olevat versiot. Toisen sukupolven uutuus on Nike-yhteistyö.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on reagoinut julkisuudessa eilen jo toistamiseen olleisiin tutkimusyhtiö IDC:n lukuihin, joiden mukaan Apple Watchin toimitukset romahtivat 71,6 prosenttia heinä-syyskuussa vuotta aiemmasta vain 1,1 miljoonaan kelloon.

Cook totesi uutistoimisto Reutersille lähettämässään sähköpostissa Apple Watchin myynnin kuluttajille yltäneen ennätykseensä ensimmäisen jouluostosviikon aikana ja tulevasta neljänneksestä olevan tulossa tuotteen historian toistaiseksi paras.

Cook viittasi kommenteissaan erityisesti myyntiin loppuasiakkaille, ei Applen toimituksiin jälleenmyyjille.

”Meidän datamme osoittaa Apple Watchilla menevän erinomaisesti ja siitä olevan tulossa yksi suosituimmista joululahjoista tänä vuonna”, kirjoitti Cook sähköpostissaan.

Joulumyynti on tyypillisesti älykelloille erittäin tärkeä, sillä edullisempana ja täydentävänä laitteena niiden myynnissä lahjaksi antamisen merkitys on esimerkiksi älypuhelinmyyntiä huomattavasti merkittävämpi.

Apple ei ole ikinä antanut Watchin myynnistä yksityiskohtaisia lukuja eikä Cook tehnyt näin nytkään. Lisäksi Applen julkaisemissa taloudellisissa katsauksissa Apple Watch kuuluu ryhmään ”muut tuotteet”, jolle ilmoitetaan vain liikevaihto yhtenä kokonaisuutena.

Uusien Apple Watch Series 2 -kellojen myynti alkoi 16. syyskuuta ja Watch Nike+:n osalta vasta 28. lokakuuta. Myös uusien mallien odotus varmasti painoi toimituslukuja menneellä kolmannella neljänneksellä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Ü

    Applen laatu on kyllä tippunut roimasti, huonosta laadusta tosi surkeaan laatuun:D

  2. Jani

    Jotenkin tulee mieleen Jorma Ollila ja kun häneltä kysyttiin iPhone:sta ja vastaus oli ”paras neljännes ikinä”. Ja toden totta se oli paras neljännes tähän mennessä…

Tuoreimmat jutut