Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Paljastukset suomalaisyrityksen hypetetystä Eve V -tietokoneesta jatkuvat: näytön speksit julki

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Eve V näppäimistön kanssa.

Eve V näppäimistön kanssa.

Suomalaisyritys Eve-Tech on pikku hiljaa paljastamassa Eve V -tietokoneensa ominaisuuksia ennen sen ensimmäisen, vain 500 kappaleeseen rajoitetun erän tuloa ennakkomyyntiin joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta 21. marraskuuta.

Vielä hämärän peitossa ovat tiedot Eve V:n akusta, äänentoistosta, kamerasta ja näppäimistöstä.

Eve V.

Eve V on Windows 10 -käyttöjärjestelmällä toimiva 2-in-1 -laite, eli tabletin ja läppärin yhdistelmä.

Nyt paljastukset ovat edenneet kertomaan Eve V:n näytöstä, joka tulee olemaan kooltaaan 12,3 tuumaa. Näytön muut speksit ovat:

 • IGZO-valmistustekniikan LCD-näyttö
 • 2 736 x 1 824 pikseliä eli 3:2-kuvasuhde
 • Yli 100 % sRGB
 • Kontrastisuhde 1:1400
 • 450 nitin kirkkaus
 • ”95 % vähemmän heijastuksia”
 • Gorilla Glass -lasi suojana
Eve V:n vahvistetut speksit.

Eve V:n vahvistetut speksit.

Lisäksi Eve V tulee tukemaan erikseen myytävää kosketuskynää, joka hyödyntää samaa N-TRIG-protokollaa kuin Microsoftin Surface Pen, jota tarkempi Even kynästä yritetään tehdä. Kynä tulee tukemaan 1 024 tason paineentunnistusta.

Eve V:n on kerrottu myös tulevan sisältämään sormenjälkitunnistimen osana laitteen virtapainiketta.

Jo aiemmin on kerrottu Eve V:n sisuksista tulevan löytymään Intelin suorittimet, jotka eivät vaadi erillistä tuuletinta tai muita liikkuvia komponentteja jäähdytykseen. Valinta on kallistunut uusiin seitsemännen sukupolven Kaby Lake -suorittimiin. Vaihtoehdoiksi tulevat seuraavat mallit:

 • Intel Core m3-7Y30 (jopa 2,6 gigahertsiä)
 • Intel Core i5-7Y54 (jopa 3,2 gigahertsiä)
 • Intel Core i7-7Y75 (jopa 3,6 gigahertsiä)

Eve V:n perusmalli tulee sisältämään kahdeksan gigatavua LPDDR3-tyypin RAM-muistia, ja lisämaksusta tarjolle tulee myös 16 gigatavun versio.

Tallennusmuistina Eve V:ssä käytetään nopeaa SSD-massamuistia. Sen tarkemmin ei ole eritelty, kuka massamuistin valmistaa, mutta sen on määrä vastata nopeudeltaan Samsungin 850 Evo -muisteja. Tarjolle tulevat 128:n, 256:n ja 512 gigatavun vaihtoehdot.

Eve V tulee sisältämään myös odotetusti kiihtyvyysanturin, gyroskoopin, valoisuuden tunnistimen, Hall-sensorin ja GPS/GLONASS-paikannuksen. Liitäntöjä ovat 1x Thunderbolt 3, 1x perinteinen USB-A, 1x USB-C sekä microSDXC-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin audio. Langattomasti yhteydet sujuvat 2,4 ja 5 gigahertsin taajuuksilla Wi-Fi 802.11ac:llä ja Bluetooth 4.2:lla.

4G LTE -mobiiliverkkoyhteyksiä tukevien mallien osalta Eve-Tech on kertonut niitä viivästetyn vaadittavan antennisuunnittelun takia. Eve-Tech kertoo neuvottelevansa operaattorien kanssa, joiden tilauksilla vaadittava kehitystyö voitaisiin rahoittaa.

Eve on aiemmin kertonut Intelin sijoittaneen jo yli kuusinumeroisen summan projektiin ja Microsoftin tuen olevan vahvaa. Eve-Techin tiimiläiset ovat puolestaan aiemmin työskennelleet muun muassa OnePlussalla, Samsungilla, Lenovolla ja Googlella.

Eve V:tä on kuvaitu ensimmäiseksi täysin joukkokehitetyksi tietokoneeksi”. Kehitystyötä on ohjannut Eve-Techin ympärille noussut tuhatpäinen yhteisö

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Seppo

  Mitähän maksaa?

 2. Robob

  Erittäin hyvä vedätys edelleen.

Tuoreimmat jutut