Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Yli 1 000 pikseliä tuumalle ja koko puhelin edestä näyttöä – Sharp esitteli uutta näyttöteknologiaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Japanilainen Sharp, joka kuuluu nykyisin puhelinten kokoonpanijana parhaiten tunnetun Foxconnin alaisuuteen, on esitellyt uusia näyttöteknologioitaan CEATEC-messuilla Japanissa.

Erityisesti virtuaalitodellisuuslaitteisiin Sharp on kehittänyt uuden näytön, joka yltää yli 1 000 pikseliin tuumaa kohti. 2,87 tuuman kokoinen näyttö tarjoaa 1920×2160 pikseliä eli puolikkaan 4K-tarkkuudesta. Kun tällaisia näyttöjä yhdistetään kaksi, yksi kummallekin silmälle, päästään kokonaiseen 3840×2160 pikselin 4K-tarkkuuteen.

sharp_vr_1000_ppi

Virtuaalitodellisuus onkin asettamassa jälleen suurempia vaatimuksia myös älypuhelinten näytöille, jotka muuten tavanomaiseen käyttöön normaalilta etäisyydeltä olisivat riittäviä nykyistä huipputasoa alemmillakin tarkkuuksilla. Sony on jo esitellyt 4K-näytöllisen älypuhelimen, ja myös Samsungin on vahvasti huhuttu kaavailevan ensi vuoden alkupuoliskolla tulossa olevaan uuteen Galaxy S8:aan 4K-näyttöä. Samsung-pomo heitti hiljattain haastattelussa ajatuksen ilmoille jo jopa 10K-tarkkuuden näytöstä.

Suurempien tarkkuuksien ohella toinen lähiaikoina älypuhelimiin odotettava näyttöinnovaatio on koko puhelimen etupuolen kattava näyttö, jollaisesta omaa ratkaisuaan Sharp on nyt myös messuilla esitellyt. Prototyypissä näyttö kaareutuu hieman laitteen eri reunoille.

Applelta on huhuttu ensi vuoden iPhoneen koko etupuolen kattavaa näyttöä, johon olisi integroitu myös Touch ID -sormenjälkitunnistus. Tarkempia tietoja Applen suunnitelmista ei kuitenkaan vielä ole.

Vielä asteen verran lisää voi spekuloida sillä, että Sharpin kuuluessa nyt Foxconnille, joka on Nokia-nimiset Android-älypuhelimet markkinoille pian tuovan HMD globalin elintärkeä kumppani, voi Sharpin nyt esiteltyjä innovaatioita päätyä aikanaan myös tuleviin Nokia-puhelimiin.

sharp_free_form_display

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. LaDeX

    Eli tuommoisesta ei saa senkään vertaa otetta ilman vahinkokosketuksia.

Tuoreimmat jutut