Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näitä uudistuksia Android 7.1 on tuomassa – Google Assistant vain Pixel-puhelimissa toistaiseksi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen Pixel.

Googlen Pixel.

Googlen eilen julkistamat Pixel ja Pixel XL ovat ensimmäiset puhelimet uudella Androidin 7.1 -versiolla, edelleen nimeltään Nougat.

Google on kertonut Android 7.1:stä olevan tulossa julkaistavaksi kehittäjäesiversio muille laitteille vielä kuluvan vuoden aikana, mutta tarkkoja yksityiskohtia sen laajemmasta julkaisusta ei vielä ole. Aivan tarkasti virallisia yksityiskohtiakaan Android 7.1:n uudistuksista ei ole vielä paljastettu, mutta jotain jo tiedetään.

Pixelit ovat ensimmäiset Googlen Daydream-virtuaalitodellisuusalustaa tukevat puhelimet, mutta Android 7.1 tuo ohjelmistotuen myös muiden saataville. Daydreamin tukeminen kuitenkin vaatii riittävästi vääntöä myös puhelimen laitteistolta, eikä toistaiseksi ole varmuutta, mitkä puhelimet sitä tulevat päivitykselläkään tukemaan.

Android 7.1 tuo myös tuen sormenjälkitunnistimen eletoiminnoille. Muista valmistajista muun muassa Huawei on jo aiemmin lisännyt omiin puhelinten takaa löytyviin sormenjälkitunnistimiinsa erilaisia pyyhkäisytoimintoja, mutta nyt näille on tulossa natiivi Android-tuki. Lisäksi Androd 7.1 sisältää näytön sinistä valoa valoa vähentävän Applen Night Shiftiä vastaavan Night Light -toiminnon sekä kosketusnäytön herkkyys ja näytön päivitysmuutoksia.

Uudet Android Nougat -puhelimet voivat myös tukea samoja automaattisia, taustalla saumattomasti tapahtuvia päivityksiä kuin Pixelit. Tämä kuitenkin edellyttää juuri uusia puhelimia, joissa tallennusmuisti on jaettu useisiin eri osioihin. Näin käyttöjärjestelmä voi ladata ja asentaa päivityksen toiselle osiolle, jolloin vaihto päivitettyyn versioon käy vain puhelimen nopealla uudelleenkäynnistyksellä.

Pixel-puhelinten uusi käyttöliittymä, Pixel Launcher, ei luonnollisestikaan ole osa Android 7.1:ää eikä näin ollen tule olemaan osa tulevaa päivitystä. Pixel Launcher voi kuitenkin olla tulossa muuten ladattavaksi Google Playsta – tai ainakin sen voi asentaa verkosta ladattavista asennustiedostoista muihinkin puhelimiin.

Lisäksi ääniohjattava Google Assistant -avustajatoiminto on toistaiseksi vain Pixelien ominaisuus.

”Tulee olemaan tiettyjä ominaisuuksia – kuten Google Assistant – jotka ovat uniikkeja Pixelille ennen kuin teemme päätöksen tarjota sille muulle ekosysteemille. Osan ominaisuuksista ollessa nyt uniikkeja Pixelille, tarkastelemme tarkasti näitä muutoksia arvioidaksemme käyttäjäreaktioita ja -palautetta”, on Googlelta todettu.

Google Assistantin rajaaminen vain Pixel-puhelimiin ei olisi järkevää Googlelle, sillä se haluaa levittää tämänkaltaiset palvelunsa mahdollisimman laajalle käyttäjäjoukolle. Enemmän kyse on jopa siitä haluavatko muut Android-laitevalmistajat Assistantia laitteisiinsa, kuten jo eilen taustoitimme pohtiessamme syitä miksi Google puhelimia nyt haluaa tehdä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. testaaja

    Toivottavasti mahdollisimman pian, Nougat 7.o on täysi susi. WiFi toimii miten sattuu, osa notification äänistä häviää, applikaatiot boottaavat jne jne.