Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlelta tie virtuaalitodellisuuteen – oma Daydream-silmikko julki

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Daydream.

Google on esitellyt uuden virtuaalitodellisuuslaitteensa. Samsungin Gear VR:n tavoin Googlen ratkaisu perustuu älypuhelimeen, joka asetetaan sisälle silmikkoon.

Google Daydream View on Googlen omaa Daydream-alustaa käyttävä virtuaalitodellisuussilmikko. Silmikon käyttöön vaaditaan Daydream-yhteensopiva puhelin, ja vaatimuksiin lukeutuvat muun muassa riittävän nopea näyttö, tehokas järjestelmäpiiri ja tarkat anturit. Googlen mukaan ensimmäiset Daydream-yhteensopivat älypuhelimet ovat Googlen uudet Pixel ja Pixel XL.

Googlen mukaan yksi merkittävä tekijä lasien suunnittelussa on ollut mukavuus. Materiaaleina on käytetty pehmeitä ja miellyttäviä kankaita, ja lasien suunnittelussa mukana onkin ollut urheiluvaatevalmistajia.

Google Daydream View.

Google Daydream View.

Päähän laitettavan silmikon ohella kokonaisuuteen kuuluu langaton ohjain. Ohjain sisältää kaksi painiketta ja tarkat asentotunnistimet. Googlen mukaan ohjain on niin tarkka, että sillä voi halutessaan myös kirjoittaa.

Google Daydream View.

Tiettävästi uutuuden valmistaja on HTC, joka valmistaa myös Googlen uudet Pixel-puhelimet.

Google Daydream View.

Lasit tulevat saataville kolmessa eri värissä. Niiden myynti Yhdysvalloissa alkaa marraskuussa 79 dollarin (noin 70 euroa) hintaan. Muiden maiden saatavuudesta tai hinnoista ei vielä ole tietoa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. moo

    mikä hitto on silmikko? Koitetaanko tässä nyt keksiä uutta sanaa? Vähän ku ipad tuli markkinoille, niin joku toimitus keksi sille nimen täppäri:D Tabletti tai pädi oli ihan hyvä. Voitte kyllä sanoa noita laseja ihan vr-laseiksi. Kyllä porukka ymmärtää.

Tuoreimmat jutut