Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung teki hyvän tuloksen – Galaxy S7 on menestys

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S7 edge on ollut suosittu ja parantanut Samsungin tulosta.

Samsung Galaxy S7 edge on ollut suosittu ja parantanut Samsungin tulosta.

Samsung teki huhti-kesäkuun toisella vuosineljänneksellä hyvän tuloksen, osittain lippulaivaälypuhelimensa Galaxy S7:n myynnin vetämänä.

Mobiiliyksikön liikevaihto toisella neljänneksellä nousi vuodentakaisesta kaksi prosenttia 26,07 biljoonaan woniin, joka euroissa olisi noin 20,8 miljardia. Samsungin raportoiman hitusen laajemman, joskin käytännössä vain mobiilista koostuvan IT- ja mobiiliviestintäyksikön liikevoitto puolestaan nousi 57 prosenttia.

Juuri mobiilin kannattavuuden nousussa näkyy Galaxy S7:n menestyksen vaikutus. Vaikka liikevaihto ei noussut juurikaan, oli myynti selvästi kannattavampaa – myyntiä ei tarvinnut tukea kannattavuutta painavilla alemmilla hinnoilla tai jättimäisellä markkinoinnilla. Lisäksi Samsungin mukaan lisätukea tulokselle toi vielä Galaxy S7:n osalta myynnin painottuminen paremmin tuottavaan, kalliimpaan edge-versioon.

Myös Applen iPhone-myynnin heikkous verrattuna vuotta aiempaan on tänä vuonna ollut etu Samsungille.

Huippuluokan lisäksi Samsung on parantanut juoksuaan myös edullisemmissa älypuhelimissa, joissa malliston karsinta on tuottanut paremman kannattavuuden.

Myös loppuvuodesta Samsung odottaa mobiilissa hyvää arvioiden kausiluonteisuuden tuovan tavallista enemmän nostetta. Samsung viittaa uuteen lippulaivatuotteeseen, joka tulee olemaan ensi viikolla 2. elokuuta julkistettava Galaxy Note7. Alemmissa hintaluokissa jatkuu edelleen malliston virtaviivaistaminen yksinkertaisemmaksi.

Samsung Electronicsin liiketoiminnasta noin puolet koostuu älypuhelimista ja tableteista vastaavasta mobiiliyksiköstä. Myös kulutuselektroniikka- ja komponenttiyksiköt kirjasivat muutamien prosenttien kasvua. Kulutuselektroniikan liikevoitto myös kasvoi vahvasti, mutta komponenttien eli puolijohteiden ja näyttöpaneelien kannattavuus laski selvästi vuodentakaisesta – mikä komponenttien alempien hintojen kautta toisaalta avitti Samsungin mobiiliyksikköä.

Kokonaisuutena Samsung Electronics teki huhti-kesäkuussa 50,94 biljoonaa wonia liikevaihtoa (noin 41 miljardia euroissa), 8,14 biljoonaa wonia liikevoittoa (noin 6,5 miljardia euroissa) ja 5,85 biljoonaa wonia nettotulosta (noin 4,7 miljardia euroissa). Kaikki edellämainitut nousivat vuodentakaisesta.

Samsungin tulosnumeroihin voi tutustua sen esityksessä (PDF).

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Minä

  Mistäs Vili aikoo nyt valittaa?

  • Vili

   Mistä tässä pitäisi valittaa?

   Samsung teki ok tuloksen 2:n huonon vuoden jälkeen? Tämä kuten viimekvartaalikin kuulostaa niin kauan hyvältä kunnes selviää, että Samsungin tulos oli paljon parempaa jo vuosia sitten.

   Ei vaan näytä näistä uusista galaxyistä enään olemaan samanlaisia hittejä mitä esim S3 ja S4 oli, kuten olenkin sanonut, myynti ei vaan pysy yllä. Minkä myös samsung tiedostaa ”Samsung Reportedly Lowers Galaxy S7 Shipment Target By Up To 20%”

   • Minä

    Niin, kolmannelle neljännekselle, sillä Note 7 on tulossa. Jos Note 7 tulisi vasta puolen vuoden päästä, niin Samsung ei varmaankaan alentaisi tavoitetta.

    Ja Applella menee huonosti, Samsung on nousussa. On tainneet kuluttajat huomata viimeinkin millaista ylihintaa Apple pyytää.

    • Vili

     ”On tainneet kuluttajat huomata viimeinkin millaista ylihintaa Apple pyytää.”

     Niin siis Apple myi juuri 40 miljoonaa iPhonea jos et huomannut… Se on n. 5 miljoonaa enemmän kuin 2014 vuonna samalla kvartaalilla. Viimevuosi oli poikkeuksellisen kova, nyt on palattu takaisin siihen normaalimpaan kasvuun.

     ”Jos Note 7 tulisi vasta puolen vuoden päästä, niin Samsung ei varmaankaan alentaisi tavoitetta.”

     No kai niiden nyt on pakko alentaa jos tuote ei mene kaupaksi? :D samsung myi ensimmäisenä kuukautena 10 miljoonaa S7:aa ja seuraavalla kolmella kuukaudella yhteensä vain 15 miljoonaa. Jos myynti putoaa tuota vauhtia niin onhan se nyt fiksua alentaa tuotantomääriä.

     • Minä

      Tuote ei mene niin hyvin kaupaksi, koska uusi malli on jo tulossa, ihmiset odottavat sitä.

      Ja kun Samsungilla alkoi lasku S4:n jälkeen, niin kyllä oli Samsung rytinällä tulossa alas. Näinkö kävi? Ei.

     • Vili

      ”Tuote ei mene niin hyvin kaupaksi, koska uusi malli on jo tulossa, ihmiset odottavat sitä.”

      Nyt suosittelen tulemaan ulos sieltä pienestä mobiilimaailmasta tänne ihan oikeaan maailmaan :)

      Tavallisilla ihmisillä ei ole mitään tietoa siitä, että uusi malli on tulossa. Eikä niitä myöskään tuo asia kiinnosta. Suurin osa ostaa sitä mitä on tarjolla eikä odottele kuukausia jotain tulevaa mallia, mikä on vielä kaikenlisäksi ihan eri laite… Koska ilmeisesti puhut notesta?

  • AndroidWindows

   Mistäs sinä valitat? Siitäkös, ett sinun valintasi on se oiea?
   Itellä IPhone 6 ja tykkään ihan h….sti, mutta meinaan myös kokeilla tuota S 7 edgeä, joka on tosi hieno puhelin. Siis yksi tykkäs siitä tyttärestä ja toinen siitä äiteestä. Mikä sinä olet sanomaan toisen tykkäyksistä. Ryömi koloos ja ole hiljaa.

 2. Carlos

  Rahaa tulee ovista ja ikkunoista sekä käyrät näyttää ylöspäin. Mahtaa applee kuumottaa ku suunta on alas!
  Onneks kohta pääsee ostaan note 7.

 3. JiiPee83

  Ei voi paljon kiistellä että on perhanan hyvän näköinen luuri, s6 edgellä vielä mennään kun helvatan hyvä laite vieläkin ja toimii kun junanvessa. Ehkä maltan odottaa galaxy s8 edgeä ensivuoden alkupuolelle. Vaikea näitä luureja on enään parantaa

 4. Mihe

  Kyllähän S7, nimenomaan Edge-versiona on tämän hetken paras lippulaivapuhelin, niin ominaisuuksien, ulkonäön, kuin vaikkapa näytön ja kameran laadun osalta. Mikään LCD-näyttö kun ei vaan pärjää laadultaan, (mm. mustan taso ja värientoisto), Oled-paneelille. Näinhän tilanne on televisioidenkin osalta.

  S6 Edgellä mennään, mutta voi olla, että S8 Edge tarjoaa riittävästi uutta, että puhelin vaihtuu siihen.

 5. Kairaaja

  Ei yhtää paha tulos sampalta tälläsessä tilanteessa missä on vaikeampi ja vaikeampi pärjätä. Applella tulee tätä menoa tiukat paikat…

 6. Henrik

  Tässä on https://youtu.be/8jKiQL_RzkA Samsung Galaxy Note7.

Tuoreimmat jutut