Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Välittömästi jättimäinen hitti: Pokémon-peli rynni sovelluskauppojen huipulle – yli 150 maata odottavat vielä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pokémon GO -peli.

Pokémon GO -peli.

Laajennetun todellisuuden Pokémon GO -peli julkaistiin aiemmin tällä viikolla ensimmäisillä markkinoilla – ja käytännössä ennennäkemättömällä tavalla rajatusti keskiviikon aikana julkaistu peli nousi heti ensimmäisenä päivänä App Storessa ykkössijalle Yhdysvalloissa sekä latauksissa että eniten myyneiden sovellusten listalla. Se on myös toistaiseksi pitänyt nämä sijansa.

Pokémon GO toisti saman listanousun samantien kärkeen sekä latauksissa että tuottavuudessa Applen App Storessa sekä Googlen Play-kaupassa kaikissa kolmessa maassa eli Yhdysvaltojen lisäksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, joissa se vasta on saatavilla.

Pokémon GO on Ingress-pelistä aikanaan tutuksi tulleen Niantic Labsin tuotos. Niantic toteutti pelin yhdessä Nintendon ja The Pokémon Companyn kanssa. Peli hyödyntää paikkatietoja ja mobiililaitteen kameraa sijoittaakseen Pokémonit tosimaailmaan. Otusten jahtia ja kamppailua harrastetaan siis liikkumalla ympäriinsä ja tarkkailemalla maisemia tarvittaessa kameran lävitse.

Kuten aiemmin jo myös kerroimme, on pelin suosio saanut aikaan jo lieveilmiöitäkin pelaajien kulkiessa paikkoihin, jonne ei heitä välttämättä toivota.

Legendaarista pelitaloa Nintendoa on lähes rukoiltu tuomaan pelinsä laajasti ja laadukkaasti tarjolle nykyisin suosituimmille mobiililaitteille eli älypuhelimille sovelluskauppojen kautta. Pokémon-pelin huikea alkusuosio on vain nostattanut näitä toiveita. Esimerkiksi hyvin tehtyjen Mario- ja Zelda-pelien voisi povata saavan aikaan aivan vastaavaa hurmoksen. Nintendo on lupaillut tulevansa älypuhelimiin, mutta toistaiseksi liikkeet ovat todella varovaisia. Nintendon ensimmäisenä julkaisema pelillinen Miitomo-viestisovellus epäonnistui yleisön koukuttamisessa.

Pokémon GOn suosio on yllättänyt myös sen takana olevan Nianticin ja suuresta pelaajamäärästä johtuen pelin taustapalvelimet ovat olleet lujilla ja ongelmia on esiintynyt runsaasti. Tämän vuoksi pelin laajempaa kansainvälistä julkaisua sovelluskaupoissa uusien maiden markkinoille, joita olisi jäljellä vielä yli 150 nykyisten kolmen jatkoksi esimerkiksi Applen App Storen osalta, on lykätty.

Muun muassa Suomessa suurinta Pokémon GO -huumaa saadaan siis vielä odottaa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. joonas

    Lataamalla pelin apkmirrorista ton saa toimimaan suomessakin.

  2. HuaYes

    Virus, kuulemma.

Tuoreimmat jutut