Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

AR-pelien kääntöpuoli: poliisi häiriintyi asemalle saapuneista Pokémon-kouluttajista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Pokémon GO.

Pokémon GO.

Mielenkiintoisen Pokémon GO -pelin viralliset lanseeraukset alkoivat eilen. Pelin saapuminen on huomattu ensimmäisissä julkaisumaissa heti ympäristössä kulkevina Pokémon-kouluttajina, jotka ajautuvat nähtävästi toisinaan ei-toivottuihin paikkoihin ja unohtavat seurata liikennettä.

Pokémon GO on niin sanottu AR- eli laajennetun todellisuuden mobiilipeli, jossa pelaajat keräävät ja kouluttavat suosittuja taskuhirviöitä. Pelin juju on, että pelimaailma on sidottu oikeaan maailmaan. Museot ja muut merkittävät tosimaailman sijainnit toimivat tapahtumapisteinä pelissä ja Pokémoneja etsitään tarkkailemalla maailmaa mobiililaitteen kameran lävitse.

Pelin julkaisu on nähtävästi aiheuttanut mielenkiintoisia ilmiöitä. Esimerkiksi Australian Pohjoisterritorion poliisi joutui erikseen tiedottamaan Pokémon GO -pelaajia Facebookissa. ”Vaikka Darwinin poliisiasema toimii pelissä Pokestop-sijaintina, huomaathan, että sinun ei tarvitse astua asemalle sisään saadaksesi lisää pokepalloja”, poliisipalvelut selittävät. Lisäksi käyttäjien toivotaan katsovan pois laitteen ruudulta teitä ylitettäessä.

Pokémon GO julkaistiin eilen rajatuilla markkinoilla. Peli saapui ensin Australiaan ja Uuteen-Seelantiin, ja myöhemmin perässä seurasivat Yhdysvallat. Euroopassa virallista julkaisua odotellaan edelleen. Pelin kehittäneen Niantic Labsin mukaan Pokemon GO saapuu muihin maihin ”tulevina päivinä”. Tarkempia aikatauluja ei toistaiseksi ole saatavilla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut