Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Android muuttuu esteettömämmäksi – laajamittaiset äänikomennot testissä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Googlen uusi logo

Teknologia on suuri apu monissa tilanteissa. Graafiset käyttöliittymät ja kosketusnäytöt eivät kuitenkaan palvele kaikkia yhtä hyvin. Näistä syistä Google satsaa entistä enemmän esteettömään suunnitteluun.

Googlen mukaan lähes 20 prosenttia yhdysvaltalaisista kärsii jossain vaiheessa elämäänsä vammasta, joka rajoittaa huomattavasti modernin teknologian hyödyntämistä. Tästä syystä yhtiö on julkistanut Android-alustalleen useita uudistuksia, joiden pyrkimyksenä on parantaa teknologian käytettävyyttä esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai kuulo- ja näkövammaisille.

Androidilla testataan parhaillaan uutta Voice Access -ominaisuutta, jonka tarkoituksena on mahdollistaa aiempaa laajempi laitehallinta pelkän äänen avulla. Käyttäjät voivat sovelluksen avulla käyttää laitettaan esimerkiksi komennoilla ”mene Chromeen” tai ”vieritä alas”. Oletettavasti komennot toimivat kuitenkin toistaiseksi vain englanniksi.

Voice Access -äänikomentoja animaationa.

Voice Access -äänikomentoja animaationa.

Samalla visuaaliset apuasetukset tuodaan näkyvämmälle paikalle tulevasta Android N -versiosta alkaen. Jatkossa kohteiden ja tekstin kokoa tai TalkBack-ruutulukijaa voi säätää mieleisiinsä asetuksiin heti Android-laitteen käyttöönoton yhteydessä.

Ensiasetuksia Android N:llä.

Ensiasetuksia Android N:llä.

Kolmannen osapuolen sovelluskehittäjien avuksi Google on julkaissut Accessibility Scanner -työkalun. Sen avulla kehittäjät voivat tarkistaa sovelluksensa ja saada ehdotuksia siitä, miten tuotteen esteettömyyttä voitaisiin parantaa. Ehdotuksia voisivat olla vaikkapa tiettyjen kohteiden suurentaminen tai tekstin ja taustan kontrastin kasvattaminen.

Accessibility Scanner.

Accessibility Scanner.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut