Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple uudisti musiikkisoittimensa – touch sai lisää ruutia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iPod touch 2015

iPod touch 2015

Apple odotetusti julkaisi tänään päivityksiä sen iPod-musiikkisoittimiin. iPod nano- ja iPod shuffle -mallit saivat uusia värisävyjä, mutta iPod touch -mallisto uudistui perusteellisemmin.

iPod touchin kuudes sukupolvi toi tullessaan rutkasti lisää ruutia, kun neljä vuotta vanhan A5-suorittimen tilalle tuli iPhone 6:sta tuttu 64-bittinen A8-suoritin sekä laitteen liikkeitä seuraava M8-apusuoritin. Päivitys A8-suorittimeen tarkoittaa myös, että uusi iPod touch tukee Applen omaa Metal-grafiikkarajapintaa, mikä tarkoittaa parempaa grafiikkaa sovelluksissa ja peleissä. Näytön koko iPod touchissa on edelleen neljä tuumaa ja resoluutio sama 1136 x 640 pikseliä kuin aiemminkin. Takakameran kenno vaihtui päivityksen myötä viidestä megapikselistä kahdeksan megapikselin versioon. Ulkoisesti laite säilyi pitkälti entisellään, mutta edeltävästä mallista tuttu rannehihnan kiinnike on poissa ja värivalikoima uudistui. 6,1 millimetriä paksu iPod touch on tarjolla kuudessa eri värissä, eli hopeisena, kultaisena, avaruusharmaana, pinkkinä, aiempaa tummemman sinisenä sekä punaisena. Edullisimman, 16 gigatavun tallennustilalla varustetun version hinta säilyi ennallaan, 239 eurossa, mutta malliston yläpäähän tuli uusi 128 gigatavun versio, jonka hinta on 469 euroa. Välistä löytyvät myös 32:n ja 64 gigatavun versiot, joiden hinnat ovat 289 ja 349 euroa. Uusissa iPod toucheissa on käyttöjärjestelmänä valmiiksi iOS 8.4, mikä tarkoittaa, että ne tukevat uutta Apple Music -palvelua.

iPod shuffle 2015

iPod shuffle 2015

Kahden gigatavun tallennustilalla varustettu iPod shuffle tai 16 gigatavun tallennustilalla varustettu iPod nano eivät uudistuneet teknisiltä ominaisuuksiltaan, mutta ne saivat samat uusitut värivaihtoehdot kuin uusi iPod touch.

iPod nano 2015

iPod nano 2015

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kroisantti kekkonen

  Ipod touchin hinnalla iphone olisi järkevästi hinnoiteltu mutta näemmä puhelinominaisuuksien lisääminen ipod touchiin kaksinkertaistaa hinnan

  • Jonahan

   Olet ihan oikeasti sitä mieltä, että yksi markkinoiden parhaista puhelimista pitäisi hinnoitella reiluun kahteen sataan? :) Toivottavasti et ole talouspuolen tehtävissä.

   Et myöskään ymmärrä mistä hinta muodostuu, hinta ei ole se, mitä osat maksavat vaan se mikä on sen tarjoama hyöty käyttäjälle.

 2. kroisantti kakkonen

  Loistava päivitys, hintakin on kohdallaan. Ei oo Samsungilla lähelläkään mitään millä kilpailla, ei mikään yllätys että Samsung on perässähiihtäjä joka osaalueella.

  • eettuliininokosiliikoonissatako

   Kun ei näitä osta kukaan niin kyllä siinä viisaampi firma jättää turhat musiikki soittimet tekemättä kun nykyään kotsoppas kaikilla on puhelin ja siinä musiikkisoitin!

 3. Matti

  Olisivat edes uudistaneet nanon kuvakkeet.

 4. LaDeX

  Kuka näitä ostaa? Samalla rahalla saa puhelimen joka osaa tasan samat asiat ja enemmän.

  • Jonahan

   Annatko vielä nimen sellaisesta puhelimesta, joka maksaa 239e ja on edes paperilla yhtä nopea kuin iPod Touch? Softien, lähinnä pelien takiahan tuo nykyään myy. Näppärä lapsille, joille ei vielä puhelinta haluta antaa.

   Itse aion myös ostaa yhden testilaitteeksi.

  • Matti

   Eihän noita moni taidakaan ostaa. Apple itsekin myöntänyt että mp3 soittimet on kuoleva bisnes.

   Mielestäni kyllä shufflea tai nanoa kantaa juoksulenkillä mieluummin kuin kännykkää.

 5. Kellopeli

  Kyllä 469 euron ”musiikkisoitin” kuulostaa aivan järkevältä. Itse ajattelin ostaa noita testimielessä kaikille lapsilleni ja vielä muutaman ylimääräisenkin, jotta voivat antaa ne kavereillensa. Apple on onnistunut hinnoittelemaan nuo todella kilpailukykyisesti. Hyöty laitteesta on niin käsittämätön, että en edes ymmärrä miten voivat noin halvalla myydä. Pelkästään paperillakin tämä on niin amazig hyvä kun siinä toimii kaikki pelitkin mitä ei voi muilla laitteilla pelata. Ja pakkauspaperillakin se hakkaa kaikki. Ei ole noin hienoa laatikkoa vielä kukaan tehnyt. Ja bonuksen tällä voi vielä kuunnella parempaa musiikkiakin kuin muitten valmistajien laitteilla. Kerrankin olen Jonahanin kanssa samaa mieltä, että tohon rahaan ei yksinkertaisesti parempaa laitetta voi olla. Luojan kiitos meillä on Apple.

 6. Wasd

  Itse jos hakisin 400-500*€ hintaluokassa musiikkisoitinta niin valintani kallistuisi kyllä A&K Jr: n. Toki tuo i-laite osaa enempi asioita, mutta ei sitä päätarkoitustaan niin hyvin kuin junior.

Tuoreimmat jutut