Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung Galaxy S6:n käyttöliittymä ei olekaan Googlen ideoiden mukainen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Galaxy S6 ja Gear SYksi kovasti etukäteen ylistetty uutuus Samsungin Galaxy S6 -puhelimissa on perusteellisesti uudistettu TouchWiz-käyttöliittymä. Tämä Android Lollipopin pohjalle rakennettu Samsungin käyttöliittymä on puheiden mukaan selvästi aiempaa kevyemmin toimiva ja sisältää vähemmän ylimääräisiä sovelluksia tai raskasta koodia. Samalla käyttöjärjestelmä ulkoasu on muuttunut, mutta ulkoasun uudistuksen pohjana ei niinkään ole Googlen uusi Material Design -ideologia, vaan Samsungin oma Tizen-käyttöjärjestelmä.

Samalla kun Google viime vuonna esitteli Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmän, se esitteli myös uuden Material Design -ilmeen, joka uudisti niin Android-käyttöjärjestelmän kuin Googlen omien palveluiden ja sovellusten ulkonäköä aiempaa raikkaampaan suuntaan. Samsung ei välttämättä kuitenkaan ole uudistanut omaa TouchWiziään tämän Googlen ilmeen mukaiseksi, vaan hakenut inspiraatiota omasta Tizen-käyttöjärjestelmästään. Samsungin suunnittelijoiden mukaan Tizenistä on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertainen, helppo ja nopea käyttää. Samsung julkaisi ensimmäisen Tizen-pohjaisen puhelimensa tammikuussa, ja yhtiön omaa käyttöjärjestelmää on nähty myös useissa Samsungin älykelloissa sekä joissain televisioissa. Ylivertaisesti suurin osa Samsungin älypuhelimista kuitenkin toimii edelleen Googlen Androidilla. Ulkoasun muokkaaminen Tizenin suuntaan onkin mahdollisesti yhtiön suunnitelma tutustuttaa käyttäjiä hiljalleen uuteen käyttöjärjestelmään niin, ettei mahdollinen Androidista luopuminen jossain vaiheessa aiheuttaisi suurta vastarintaa.

Onko Galaxy S5:n kuvakkeissa Tizen-vaikutteita?

Onko Galaxy S5:n kuvakkeissa Tizen-vaikutteita?

Esimerkkejä Tizenin vaikutteista uudessa TouchWizissä ovat muun muassa kirkkaat värit, pyöreät kuvakkeet, yhteystietosovelluksen ulkoasu sekä vaihdettavat teemat. Asiaa esille tuoneen SamMobilen mukaan ensimmäisiä viitteitä Tizen-vaikutteista nähtiin jo viime vuonna esitellyssä Galaxy S5 -puhelimessa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. dieappleandmicrosoft

  Itse perusteema mikä on tavallisesti on Androidin tyylinen ja saanut vaikutteita material designistä. Tizen vaikutteita löytyy Samsung galaxy s6 teemoista ja siellä on erikseen tizen tyylinen teema.

 2. LaDeX

  Jos käyttöliittymä olisi Googlen ideoiden mukainen niin eikö se silloin olisi vanilla-Android?

 3. Arvokm

  Tizen voi olla käyttöjärjestelmänä ihan perushyvä, mutta jos Samsung päättää luopua Androidin (Googlen) tarjoamista sovelluksista, tai seuraa Jollan jalanjälkiä lisäten vain mahdollisuuden apk-sovellusten suorittamiseen, suosio on vähintäänkin kyseenalaista.

  Totuus vain on se, että massat ostavat niillä käyttöjärjestelmillä toimivia laitteita, jotka ovat vanhoja, tuttuja ja turvallisia. Jos Samsung päättää
  esimerkiksi S7:n yhteydessä siirtyä Tizen OS:n käyttöön, ei sellainenkaan teknologiajätti saa potentiaalisia ostajia vakuuttuneeksi oman käyttöjärjestelmänsä ja Tizen/samsung-palveluiden paremmuudesta.

  Varsinkin kun käyttäjät ovat jo vankasti tottuneet Googlen sovelluspaketin tarjoamiin palveluihin, ei siirtyminen Samsungin tarjoamiin tule olemaan helppoa, ellei uudessa käyttöjärjestelmässä ole sekä Googlen GApps ja Tizenin omat sovellukset esiasennettuna.

  En henkilökohtaisesti käsitä Samsungin tahtoa erota Google -käyttöympäristöstä ja laskea korttinsa tuntemattoman Tizenin varaan, etenkin lippulaivamalleissa. Bada OS:n kohtalosta voi päätellä paljon.

Tuoreimmat jutut