Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google sulki oven perässään – Nexus 5:n myynti lopetettu

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nexus 5 tulee tarjolle myös takaa valkoisena versiona

Nexus 5

Saimme tiedon Nexus 5:n valmistamisen lopettamisesta jo viime vuoden puolella. Tuolloin Googlen virallisena aikomuksena oli myydä puhelinta sekä Google Playssa että muilla jälleenmyyjillä vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen ajan. Nyt yhtiö on kuitenkin ilmoittanut, että Nexus 5:n myynti lopetetaan. Tilanteesta kertoi The Verge.

Googlen yhteyshenkilö varmisti tänään, että yhtiö keskittyy jatkossa täysin uuteen Nexus 6 -älypuhelimeensa. Google ei siis myy enää Nexus 5:tä suoraan eikä sitä näin ollen saa esimerkiksi Play-kaupan kautta. Tämä varmistaa, että laitteen valmistus todella lopetettiin vuodenvaihteessa ja että alkuvuonna puhelinta on myyty enää olemassa olevista varastoista.

Samalla Google kuitenkin myöntää, että joillakin toimijoilla on edelleen pieniä määriä Nexus 5 -puhelinta varastoissaan. Laitetta voi siis olla mahdollista ostaa tietyiltä operaattoreilta ja jälleenmyyjiltä vielä pienen hetken verran.

Nexus 5:n tien päättymisen yhteydessä Google on uudistanut verkkokauppaansa. Aiemmin yhtiön laitteen olivat myynnissä Google Playssa erilaisten digitaalisten tuotteiden rinnalla. Nyt laitekauppa on kuitenkin erotettu omaksi sivustokseen, joka kulkee yksinkertaisesti nimellä Google Store. Google Play taas keskittyy totutusti sovelluksiin ja muuhun ladattavaan sisältöön.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut