Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Watchin oli tarkoitus olla paljon lopputulosta älykkäämpi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Watch

Apple Watch

Uusimpien raporttien mukaan Apple Watchin ominaisuustarjonnassa on tehty paljon kompromisseja. The Wall Street Journal kertoo saaneensa Applen läheisiltä lähteiltä tietoa älykellon alkuperäisistä suunnitelmista. Johtajien haaveissa kerrotaan olleen pääasiassa monipuolinen ja huippumoderni terveydenvalvontalaite.

Lähteiden mukaan Apple Watchiin oli tarkoitus sisällyttää muun muassa verenpainetta, sydämen toimintaa ja stressitasoja mittaavaa teknologiaa. Lopulta useat näistä tavoitteista jäivät kuitenkin saavuttamatta lopullisessa tuotteessa.

Suunnitelmien muutokselle kerrotaan olleen monia syitä. Osa ominaisuuksista ei toiminut luotettavasti. Toiset ominaisuudet taas olivat teknisesti liian monimutkaisia toteuttaa. Lisäksi tiettyjen ominaisuuksien leikkaamisella on pyritty väistämään lakikysymyksiä.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Apple Watchin kehitysprosessi on ollut haasteiden täyttämä muillakin osa-alueilla. Yksi suurista kiistakapuloista on akkukesto, jonka odotetaan jäävän varsin keskinkertaiseksi. Lisäksi eräs sovelluskehittäjä kommentoi, ettei laitteelle ole mahdollista kehittää aidosti hyödyllisiä sovelluksia.

Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan ole johtuneet yrityksen puutteesta. Lähteet kertovat, että Apple vaihtaa usein laitekehitysprojektien suuntaa kesken prosessin. Apple Watch oli kuitenkin ennätyshaastava projekti. Yhtiön sisällä kellosta kerrotaan muodostuneen ”musta aukko”, joka imi itseensä valtavan määrän resursseja.

Toisaalta Apple Watchin ominaisuustarjonta on kaikesta huolimatta verrattain monipuolinen. Lisäksi laitekokonaisuuden ulkonäkö on harvinaisen vapaasti muokattavissa. Huhtikuussa selviääkin, yltääkö Apple Watch iPodin tai iPhonen kaltaiseksi suunnannäyttäjäksi.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Niko

  Microsoftin ranneketta morkattiin sen heikoista ”älyominaisuuksista”, mutta näyttää Applen vastaavasta tulevan yhtä ”tyhmä”. Eikä se luonnollisestikaan toimi Android tai WP laitteissa, toisin kuin Band.

  http://mobiili.fi/2014/10/30/microsoftilta-10-sensorin-alyranneke-toimii-myos-android-puhelimien-ja-iphonen-kanssa/

  http://www.microsoft.com/microsoft-band/en-us

 2. Toni

  Verenpaineen mittaus ranteesta? Annan sellaselle ihmiselle 10 000 euroa joka keksii noin pienen laitteen joka mittaa verenpaineen ranteesta.

 3. Vili

  ”Apple Helping Developers Finalize Apple Watch Apps at Cupertino Headquarters”

  Apple has invited third-party developers to its headquarters in Cupertino, California to allow them to test and finalize apps for the Apple Watch. The report claims that developers have been arriving at One Infinite Loop this month to work with Apple engineers on finishing WatchKit-based apps in categories such as sports, productivity and finance.”

  Applen älykellon suurimpana vahvuutena tulee olemaan valtava sovelluskehittäjien tuki. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea sovelluskehittäjät saavat tuosta irti, koska sovelluskehittäjät näistä laitteista tekee niin hyviä kun ne ovat.

  Ymmärtääkseni android kellojen sovellusvalikoima on todella heikko ja huonolaatuinen. Mikä on ihan ymmärrettävää koska markkinat on niin pienet.

  Applen kellolle sovellusmarkkinat tulee olemaan todella suuret ja kuka ei haluaisi olla mukana keräämässä ne ensimmäiset hillot tekemällä sovelluksia uuteen tuoteryhmään missä pystyy helposti erottautumaan.

 4. Seuraava sukupolvi

  Saattaa olla niin, että seuraavan sukupolven kellon kohdalla nähdään vasta ihmisten todellinen halua kelloa kohtaan. Tämän ensimmäisen monet saattavat ostaa pelkästään uutuuden viehätyksestä ja kokeilunhalusta tai koska se on Apple. Mutta jos laite ei osoittaudukaan hyödylliseksi ja tarpeelliseksi, niin seuraavan sukupolven laite jää melko todennäköisesti ostamatta.

 5. Jake123

  Selvä pettys se terveystoimintojen olemattomuus tai ainakin vähäisyys on. Samoin, jos siinä ei edes FaceTime-videopuheluominaisuutta? Huh, huh!

  No on(ko) sentään kävelynavigpinti…? Sekin sentään jotain helpotusta tuo kännyyn ja/tai padiin verrattuna…

  • Toni

   Taitaa Applen laitteiden näppäimet bugata aika pahasti…

  • Jonahan

   Pitäisi muka olla videopuheluominaisuudet kellossa, miksi ihmeessä!?
   Navigointi on.