Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sovelluskehittäjä: Apple Watchin sovellukset eivät vastaa julkistuksessa asetettuja odotuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Eleks Labin kehittämä Apple Watch -sovellus Tesla Model S -auton toimintojen ohjaamiseen.

Eleks Labin kehittämä Apple Watch -sovellus Tesla Model S -auton toimintojen ohjaamiseen.

Apple julkaisi marraskuussa ensimmäiset työkalut Apple Watchin sovellusten kehittämiseen, ja nyt Tesla-sähköauton toimintojen ohjaamiseen tarkoitetun sovelluksen kehittänyt Eleks Lab tarjoaa esimakua siitä, minkälaisia sovelluksia Applen älykellolle voidaan tehdä. Samalla esiin tulee iso liuta Applen asettamia rajoituksia.

Eleks Labin tuotepäällikkö Markiyan Matsekhin mukaan sovelluskehittäjille tarjottu WatchKit-työkalupaketti ei vastaa niitä odotuksia, mitä Apple Watchin julkistuksessa syksyllä asetettiin. Matsekh kuvailee, kuinka kaikki Apple Watchiin liittyvä on vielä uutta, kaunista ja mielenkiintoista, mutta että todella hyödyllisten ja kauniiden sovellusten kehittäminen ei ole mahdollista. Eleks Lab on kehittänyt sovellusta, jolla kelloa voidaan käyttää internetin välityksellä ohjaamaan tiettyjä toimintoja Tesla Model S -autoissa, ja sovellusta kehittänyt tiimi on huomannut useiden kellon toimintojen olevan kolmannen osapuolen kehittäjien saavuttamattomissa tässä vaiheessa. Matsekhin mukaan toivoa sopii, että rajoitukset johtuvat siitä, että kehitystyökalut ovat vielä varhaisessa beta-vaiheessa, ja että parempia työkaluja on luvassa kun kellon julkaisu lähestyy.

Matsekh kertoo, että esimerkiksi kellon kiihtyvyysmittari ja asentotunnistin eivät ole kolmannen osapuolen kehittäjien käytettävissä, samoin kuin Taptic Engine eli kellon sisäänrakennettu tärinämoottori sekä kellon kaiutin ja mikrofoni. GPS-paikannus on riippuvainen kelloon yhdistetystä iPhonesta ja kellon Bluetooth-yhteys on käytettävissä vain kellon yhdistämiseksi iPhoneen. Lisäksi muun muassa kellon kosketusnäytöstä vain Force Touch, eli pikavalikkojen avaamiseen tarkoitettu voimakas painallus, on kehittäjien käytettävissä.

Alla oleva Eleks Labin video antaa maistiaisia siitä, minkälaisia toimintoja Apple Watchin Tesla-sovelluksella voidaan tehdä.

Apple ilmoitti WatchKit-kehitystyökalujen ensimmäisen beta-julkaisun yhteydessä, että aluksi kellon sovellukset toimivat lähinnä vain iPhone-sovellusten jatkeena, ja että työkalut natiivien Apple Watch -sovellusten kehittämiseen julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Toivon mukaan kehittäjillä on siinä vaiheessa käytettävissään enemmän kellon toimintoja. Apple Watchin myynti alkaa huhtikussa, mutta vielä ei ole tiedossa, mihin maihin kello tuossa vaiheessa saapuu.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kroisantti kekkonen

  Hahaa apple kompastuu omiin rajoituksiinsa ja käyttäjät ymmärtävät sen pian

  • Kersantti kokkonen

   Hmm… Sitäpä ootellessa… Ihmetystä vaan herättää, että soveluskehittäjä valittaa, että on niin vaikeeta kehittää sovellusta – tuotteeseen, jota valmistajakaan ei vielä väitä valmiiksi…
   Kannattaisikohan saada ne Teslatkin ensin siihen malliin, että niiden ei tarvitse pelätä syttyvän muutenkin tuleen kuin vain kuvaannollisesti???

  • kk

   Uutisesta löytyy tällainen maininta: ”työkalut natiivien Apple Watch -sovellusten kehittämiseen julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.”

   Hiukan on on vaikea vielä tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä minkälaisia rajoitteita kellossa oikeasti on kun kehitystyökalujakaan ei ole vielä julkaistu.

  • Pukki...

   Kyllä tämä meidän voisarvi on kompastunut ihan omaan pahoinvointiinsa.

 2. androidwp

  Liian tehokas prossu liian tarkkanäyttö surkea akun kesto sovellukset eivät vastaa toivottua ja tässäkö on älykellojen suunnan näyttäjä hei hyvääpäivää

  Söisin lumiani (jos voisisin) jos tuosta romuläjästä tulee oikeasti myynti hitti

  • Juhannuspukki

   Muista laittaa lumiansyöntivideo youtubeen, siitä tulee varmasti nettihitti.

   • AndroidWP

    :D

 3. Juhannuspukki

  Eipä sovelluskehittäjillä ollut aluksi pääsyä iphoneenkaan (koko app storea ei ollut, sen jälkeen kaikenlaisia rajoituksia jotka ovat vähenemään päin), kyllä se siitä päivitysten myötä muuttuu kunnon vehkeeksi kaikin puolin.

  • Tomppi

   Muuttuu miksi? :D

   • Juhannuspukki

    Kunnon vehkeeksi kaikin puolin.

  • akzuh

   Juuri meinasin sanoa tätä samaa. Kun julkaistiin esim 5s ei ollut touch id käytettävissä sovelluskehittäjille.

 4. Miksu

  Se on varma että kello tulee myymään kymmeniä miljoonia. Vaikee kuvitella että applelta tulisi kello jonka akku ei kestäisi edes yhtä päivää. Eiköhän tua viilata viimesen päälle kuntoon ja myynti on taattu.

  • Vili

   Juurikin näin, en tosin tiedä kymmenistä miljoonista, mutta miljoonia nyt alkuun kumminkin.

Tuoreimmat jutut