Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple-pomo myhäili: 34 000 myytyä iPhonea per tunti – ensimmäisen iPhonen ostajia huippumäärä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

iPhone 6 ja iPhone 6 Plus

iPhone 6 ja iPhone 6 Plus

Applen vuoden 2014 kolme viimeistä kuukautta olivat yhtiölle monella tapaa ennätykselliset, kuten jo aiempi laajempi tulosjuttumme kertoo. Applen iPhone-myynti nousi uusiin korkeuksiin, 74,5 miljoonaan puhelimeen.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook olikin riemukkaalla mielellä tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa ja totesi iPhone-myynnin olleen keskimäärin yli 34 000 myytyä iPhonea jokaista tuntia kohti ympäri vuorokauden, läpi neljänneksen.

Tulosluvut tarkoittavat myös Applen tehneen lähes 23,5 miljoonaa dollaria iPhone-liikevaihtoa jokaisena tuntina.

Vaikka iPhone-toimitukset nousivat nyt reilusti edellisestä, vuodentakaisesta 51 miljoonan kappaleen ennätyksestä, eivät ne silti yltäneet vastaamaan kysyntään. Toimitusketjun iPhone-varastot supistuivatkin neljänneksen aikana 200 000 puhelimella. Applen mukaan se sai iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan tarjonnan vastaamaan kysyntää vasta nyt tammikuun aikana.

46 prosentin kappalemääräisen iPhone-myyntikasvun takaa löytyy useita tekijöitä. Aiempaa suuremmat näytöt ja myös designin uudistuminen ovat saaneet aiemmat iPhone-omistajat päivittämään puhelimiaan ennennäkemättömällä vauhdilla. Mutta suuri selittävä tekijä ovat myös leirinvaihtajat, jotka ovat uusia asiakkaita iPhoneille ja vaihtavat pois esimerkiksi aiemmista Android-puhelimistaan.

Tim Cook totesi analyytikkopuhelussa uusien asiakkaiden osuuden iPhone-myynnistä yltäneen historian korkeimmaksi. Tämä kielii selkeästi Applen varastavan markkinaosuutta muilta valmistajilta korkeimmissa hintaluokissa. Suurin kärsijä tilanteesta on Samsung, joka kohtaa ongelmia myös muissa hintaluokissa ja muiden paikallisten kilpailijoiden myötä.

Suuremmat näytöt ja nopeampi myyntiintulo vetivät myös iPhone-myyntiä hurjaan vetoon kehittyvillä markkinoilla. Cook kertoi analyytikkopuhelussa myynnin esimerkiksi yli tuplaantuneen Kiinassa ja Brasiliassa.

Applen kuluvalle neljännekselle antama tulosohjeistus kielii erittäin vahvoista iPhone-toimituksista myös nyt tammi-maaliskuussa. Jo nyt selvältä näyttää, että toimitukset ylittävät alkuvuodestakin aiemman 51 miljoonan ennätyksen ja ovat näin historian toiseksi korkeimmat nyt raportoidun jouluneljänneksen jälkeen. Mahdolliselta vaikuttavat yli 60 miljoonankin iPhonen toimitukset, koska Apple tulee kirimään varastotasoja kiinni kohti tavoitetasoaan tuotannon riittäessä nyt vastaamaan kysyntää.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. kroisantti kekkonen

  Eli iDioottien määrä kasvaa. Hyvä vain niiltä työpaikan. Isheepit notkuvat puhelimissaan jatkuvasti kiinni ja syrjäytyvät lopulta.

  • Jake123

   …sanoo rakkikoira. Kansa sanoo toisin – se halusi iPhonen!

   • Kellopeli

    Kyllä kansa tietää. Jos voit valita kotimaisen tai ulkomaisen tuotteen välillä, valitse aina ulkomainen. Kansa tahtoo mieluummin ylihintaisen puhelimen kuin työpaikkoja Suomeen. Silti mielenkiintoista nähdä haluaako kansa vielä ylihintaisen kellon jota pitää ladata jatkuvasti.

    • Pukki...

     Mikäs tämä sinun kotimainen vaihtoehto on?
     Työttömyys on todella kurja juttu koko maalle mutta en usko palstoilla itkemisen muuttavan sitä asiaa. Senkin ajan voisi käyttää innovointiin. Hyville ratkaisuille löytyy kyllä kysyntää niinkuin tästäkin uutisesta nähdään.

  • Pukki...

   Hieno kommentti! Ensit mainitset iDiootti ja seuraava lause on älykkäästi: ”Hyvä vain niiltä työpaikan”

   Applehaterit ovat kyllä huikeaa joukkoa :)

 2. Henrik

  Kansalla on varaa maksaa ylihintaa taipuvasta alumiinista!!. =/

  • akzuh

   Laitappa jotain faktaa taipumattomasta alumiinista? Itsellä ei oo vielä tullut vastaan. Eikä ole tässä amk tutkinnon aikanakaan kertaakaan vastaan edes teoriapuolella kys materiaalia.

   • Severi

    Alumiini ei ole taipuvaa, mutta iPhonet ovat erittäin ohuita, jonka takia suurella voimalla puhelimen voi taivuttaa, kuten myös monia muita metallisia puhelimia voi taivuttaa.

    • Pukki...

     Lyhennettynä versiona kerrot että taipumatonta materiaalia voi taivuttaa.

Tuoreimmat jutut