Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uskoisitko, että tämä on kuvattu puhelimella? Ammattikuvaaja lähti Victorian putouksille Lumia 930 taskussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lumia 930 G3

Lumia 930:n 20 megapikselin kamera

Nokia panosti matkapuhelimissaan todella paljon kameraan. Matkapuhelintoiminnan siirryttyä Microsoftille asia ei onneksi kuitenkaan muuttunut mitenkään, vaan kameroita on kehitetty edelleen parempaan suuntaan. Lumia Denim -päivityksen yhteydessä Microsoft lisäsi Lumia 930:aan tuen 4K -videokuvaukselle. Nyt yhtiö esittelee, kuinka hienoa jälkeä puhelimella oikein saa.

Microsoft Lumia on ladannut YouTube -tililleen videon National Geographicin valokuvaajan Stephen Alvarezin reissusta Victorian putouksille. Video on kuvattu Lumia 930 -älypuhelimilla ja YouTubesta sen voi katsoa parhaimmillaan 4K -laadulla. Kokonaisuudessaan video on erittäin laadukas ja on vaikea uskoa, että se on kuvattu kokonaan älypuhelimilla.

”Valokuvaajana pyrit aina saamaan täydellisen kuvan”, kertoo Stephen Alvarez videolla. Lumia Denimin yhteydessä Microsoft esitteli Moment Capture -ominaisuuden. Tämän avulla käyttäjä voi 4K -videokuvasta etsiä tietyn kohdan ja tallentaa sen 8,3 megapikselin kuvana. Tämä sama onnistuu Lumia 830:lla, mutta vain kahden megapikselin kuvana. Tämän pitäisi helpottaa täydellisen kuvan etsimistä.

Alta voit katsoa, millainen reissu Stephen Alvarezilla on ollut.

https://www.youtube.com/watch?v=BAsKY2BKumY

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Lumia_ollut_aina

  Paras oli 920, siinä oli paras optiikka ja se tarkensi todella hyvin. Itse käytin eniten 820 Lumiaa, jolla sai myös upeita kuvia. Uudessa 830/930 Lumioissa jotain on muuttunut, sillä ei saa niin helposti hyviä kuvia. Optiikka tai softa ei ole samanlainen ja kuvasta tulee ”lonkalta ammuttuna” useammin huonoja kuvia kuin ennen. Aivan varmasti ammattikuvaaja saa edelleen hienoja kuvia, mutta tälläinen amatööri ei.

 2. Vili

  Jos menee tuollaiseen paikkaan niin eikö kannattaisi ottaa kunnon kamera mukaan? (Tai eiköhän heillä ollutkin) Täytyy kyllä sanoa, että odotin paaaljon parempaa. Videolla näkyvät still kuvat on todella lattean, tylsän ja haalean näköisiä, ihme jos kysesssä oikeasti on ammattikuvaaja. Tuossa ympäristössä kuvien pitåisi olla täysin eri luokkaa jopa kännykameralla kuvattuna.

  • Vili

   Huonosta still kuvien laadusta yllättyneenä päätin tutustua tarkemmin ja selvisikin, että still kuvat pääosin on otettu lumia 830:lla eikä suinkaan 930 mallilla (en kyllä käsitä miksi) http://lumiaconversations.microsoft.com/2014/12/12/breathtaking-voyage-victoria-falls-lumia-830-gallery/ Se selittäneekin jo kummasti kuvien yllättävän huonoa laatua.

  • wele

   Katsoppas poju täydellä resolla tuo ja on vesikin saatu pysähtymään kuviin upeasti :) ei iphone pysty :D

   • Vili

    ”vesikin saatu pysähtymään kuviin upeasti :) ei iphone pysty :D ”

    Mitä ihmettä? :D joo ei iPhonella se vesi liikkuu kuvissa.. :D

    • wele

     Tiädän jopa sinun ymmärtäneen mitä se tarkoitti :) katsos kun kuvaa ottaessa se nappaa sen hetkisen tilanteen tarkasti ja terävästi, jolloin esimerkiksi vaikeasti kuvattava liikkeellä oleva vesi on mahdollista saada seisahtumaan hienosti. Kuten on näissä kuvissa tapahtunut, ja kuten väitin ettei iphone siihen taivu , vaan liikkuvasta vedestä otettu kuva on suttuinen eikä vettä saada taltioitua ”seisahduksissa” ;)

     • Vili

      Ymmärsin kyllä mitä tarkoitat, mutta näissä kuvissa sellaista seisahtuneisuutta mistä puhut ei ole. Ehkä tämä linkki avaa sinulle hieman suljinnopeuksista. http://digital-photography-school.com/picking-a-waterfall-shutter-speed-for-the-best-look/ siinä on vesiputous kuvattu eri suljinnopeuksilla, voit siitä verrata näitä uutisen kuvia noihin, että mitä kohtaa kuvat vastaa. Vinkki iPhone pystyy ottamaan ihan samanlaisia kuvia kuin nämä lumialla otetut ”pysähtyneet” vesiputoukset ja niitä löytyykin googlesta.

      PS niitä kuvia mistä luulet puhuvasi ei oteta käsivaralla ;)

     • wele

      Ainakin itse pystyn Lumialla ottamaan käsivaralla ja onnistuvatkin vielä ;)

     • Vili

      ”Ainakin itse pystyn Lumialla ottamaan käsivaralla ja onnistuvatkin vielä ;)”

      Niin tuollaisen kuvan kuin tässä uutisessa mistä mainitsit tosiaan pystyy ottamaan käsivaralla kuka vaan koska siinä ei ole mitään erikoista. Ongelmia tulee kun oikeasti yrität pysäyttää veden missä tarvitaan hidasta suljinnopeutta ja niitä ei todellakaan oteta käsivaralla, kuten sanottua linkin kuvissa ei ole käytetty hidasta suljinnopeutta, vaan ihan normi räpsy.

      Tässä on esimerkki siitä mistä puhut http://forums.windowscentral.com/attachments/nokia-lumia-1020/45143d1381127669t-wp_20130828_16_50_26_pro.jpg tällaista ei iPhonen vakiokamera sovelluksella otettaisi koska suljinnopeutta ei voi säätää kameran omalla ohjelmalla. Eikä näitä todellakaan napsita käsivaralla tai sitten saa olla todella vakaa käsi :)

      Toki sitten appstoresta saa tähän sovelluksia, koska iOS8:n myötä sovelluskehittäjille annettiin mahdollisuus päästä sisään kameran tekniikkaan.

    • TeeJii

     Vili: ”Ongelmia tulee kun oikeasti yrität pysäyttää veden missä tarvitaan hidasta suljinnopeutta ja niitä ei todellakaan oteta käsivaralla”

     Mitä mahdat tarkoittaa ”veden pysäyttämisellä”? Jos liikkeen haluaa pysäyttää tarvitaan lyhyt suljinaika, esim. 1/1000 tai lyhyempi. Lyhyillä suljinajoilla voi myös kuvata käsivaralta. Pitkä (hidas?) suljinaika (1/30 tai pitempi) puolestaan korostaa kuvassa liikkeenomaisuutta.

 3. Cubisti

  No yllätys kuka oli taas vinkumassa. Ei tullut yllätyksenä mielipide ja se tiedettiin jo ennalta, joten turhaa määkimistä, näin rumasti sanottuna. Vili, olet kuin poika joka huusi sutta ja sitten kun sinulla olisi jotain sanottavaa, niin ketään ei enää kiinnosta. Ole varovainen.

  Ja itse videoon: enpä tiennyt, että Victorian putouksilla voi mennä noin reunalle ja ottaa vaikka maailman hulppeimman selfien. Sweet.

 4. Niko

  Mitä olen noita vertailuja katsonut, niin 930 häviää ainoastaan 1020:lle ja 808:lle, mutta ne ovatkin edelleen omassa kastissa. Z3, 6+ ja Note 4 jäävät taakse 930:lle, joten ei ihme, että ammattivalokuvaajat suosivat Lumioita. Siinä yhdistyvät loistava käyttöliittymä, rauta ja softa, joten kilpailijat voivat vain haaveilla joskus pääsevänsä samaan. Hieman oli pelkoa ilmassa, että siirtyykö Nokian teknologinen ylivoima kaupan mukana Microsoftille, mutta onneksi se osoittautui turhaksi.

  • Henrik

   Niko
   No,seuraava iPhone 7 malli tulee kameran osalta kilpailemaan Microsoft Lumia malleja vastaan omalla kamera osaamisellaan…!. =)

   • JOKUNEN

    USKOKOON KEN HALUAA!!!!BUAHAHAHAAAAA

  • JOKUNEN

   ÄLÄ UNOHDA 1520 LUMIAA ,SILLÄ SAA YHTÄHYVIÄ KUVIA KUIN 930 SELLÄ. DENIM-PÄIVITYKSEN MYÖTÄ SIINÄ SAMAT OMINAISUUDET. ISOSTA NÄYTÖSTÄ KATSOTTUNA NÄYTTÄVÄT PAREMMILTA!!!!

 5. keila

  vihaajat vihaa, mutta on toi kyllä uskomaton kuvanlaatu noinkin keskinkertaiselta puhelimelta..

 6. Kairaaja

  Eipä sampat ja applet taivu tollasiin kuviin ;)

  • Vili

   Kyllä taipuu, ei tuossa ole mitään erikoista. Sitäpaitsi noi kuvathan on otettu pääosin lumia 830:llä.

   Toi lumioiden kameran ylivoimaisuus on joku nokia poikien harhaluulo mikä ei ole vuosiin enää pitänyt paikkaansa.

   Katso vaikka tästä http://www.dxomark.com/Phones Miksi niin ylivoimainen kamera löytyisi parhaimmillaan sijalta 7 ja sekin on 808. lumia 1020 sijalla 11.

   • AndroidWP

    Tuo lista vaikuttaa aika hatusta heitetyltä
    Muunmoassa Gopro Hero 3 häviää iPhone 4s lle
    Jossa on surkea kamera
    Ja mitkäs ne kärjessä ”joo heitetään sinne vaikka noin uudet iphonet 6 ja 6+ vaikka niiden kamerat on ihan alkeellisia p*****a verrattuna lumia puhelimiin tai Sonyyn”

    • Vili

     Voi yhyy, iPhone voitti, se ei voi pitää paikkaansa. Tämä virsi on kuultu niin monet kerrat.

     Miten sitäpaitsi iPhonen kamerat voisi olla alkeellista p*****a jos mielestäsi sonyn kamerat on hyviä? jos et tiennyt niin iPhonen kamera tulee nimenomaan SONYLTA. Se on kyllä yllättävää, että miten Apple on saanut sonyn kameroista vielä parempia kuin sony itse.

   • trigger

    Katkera kateutta taas applepojulta, kokeile itkupotkua.
    Applen tietämys ja taito ei vaan riitä tämmöisen kuvauksiin jossa on jopa sateenkaari näkyvissä.

   • Toni

    Täyttä P*skaa. Xperia Z3 ei voi hävitä Galaxy S5 kuvanlaadussa. Toi lista tökkii pahasti.

    • Vili

     Miksi ei voi? sieltähän sen helposti näet sivulta, että miksi s5 voitti ja huom kysehän ei ollut KUVANLAADUSTA, kuva on paljon muutakin mikä sinulle on ilmeisesti yllätys?

     Sitäpaitsi z3 ja s5 sai samat pisteet. Väreissä z3 sai selkeästi heikommat pisteet kuin s5. Luulen että tuo ratkaisi järjestyksen noiden kahden välillä samasta pistemäärästä huolimatta, värit kun on se tärkein osa kuvaa.

   • wele

    Vertailussa kameran nopeudellaoli merkittävä osa, joka vaikutti tuloksiin. Kuten kaikki tiätävät ei nopeus laatua korvaa.
    Eikä nyt auta itku, siitä kuinka sait taas monta kuvaa kavereistasi ja sen ansiosta ne onnistuivat ja kaikki halusivat vilin kuvat :D se stoori on jo kuultu.

    • Vili

     Kandee varmaan lukea ihan se lähde ;) Ei siellä kyllä puhuta mitään kameran nopeudesta, ainakaan se ei ole erikseen kriteerinä noissa pylväissä? iPhone sai huippupisteet myös kuvanlaadusta. Nuohan on todella tarkkoja vertailuja ja niissä lasketaan moni asia yhteen. Värit, kuvanlaatu, kohina, kirkkaus tarkennus jne.

     ”Apple iPhone 6 and 6 Plus review: Bigger and better. Apple set gold standard for smartphone image quality”

     Eikä hyvä kuvanlaatu auta jos et kerkeä ottamaan kuvia. Katsos hyvän kameran määrittelee sen kokonaisuus, ei yksittäinen hyvä ominaisuus.

     Jos katsoo esim lumia 1020 pylväitä niin eniten lumian tulosta on pudottanut värit josta on saanut vaivaisen 56 pojoa. Toisaalta kun katsoo tämänkin sivujen kuvia mistä jo mainitsin niin nämä väripisteet ymmärtää. Sen verran oli haaleita ja tylsännäköisiä kuvia.

     • keila

      täähän on just perus applepojun kommentti, ”vaaleita ja tylsiä”

      Iphonen tulon jälkeen värien ylikorostus on jostain syystä on normaalia, ja luonnollinen väritoisto on ”vaalea ja tylsä”

     • wele

      Ovat nimenomaan luonnollisia ei ylikorostettuja :)

     • Vili

      ”Iphonen tulon jälkeen värien ylikorostus on jostain syystä on normaalia, ja luonnollinen väritoisto on ”vaalea ja tylsä””

      Nykyisissä iPhoneissahan on nimenomaan todella realistiset värit ja niistä ne saakin aina kehuja kun kuvat on hyvin luonnollisen näköisiä melkein poikkeuksitta. (Samaa ei voi sanoa mm lumioista joissa on hyvin usein valkotasapaino on pielessä ja kuviin tulee eri värisiä hue värejä)

      Puhut ilmeisesti niistä iPhone 4 karkkiväreistä jotka tosiaan oli kamalaa katsottavaa. Onneksi tästä luovuttiin iPhone 5:n myötä.

   • Niko

    Vili, älä levittele julkisesti tuota vertailua, jos tarkoituksesi on osoittaa iPhonen kuvien hyvyys. Nolaat vain täysin itsesi, koska ammattikuvaajat ovat jo teilanneet tuon vertailun. Sillä ei ole mitään tekemistä kuvanlaadun kanssa. Se on keskittynyt itse kameran käsittelyyn. Siinä iPhone 6/6+ pärjää, koska niissä on hyvä näyttö ja pieniä kuvia on nopea käsitellä. Instagrammissa näkee heti iPhonella otetut kuvat, koska ne ovat niin suttuisia ja väritasapainot ovat päin mäntyä. Kamerasoftan pitäisi kehittyä huomattavasti, jotta iPhonet pystyisivät haastamaan Lumioita.

    • Vili

     ”Instagrammissa näkee heti iPhonella otetut kuvat, koska ne ovat niin suttuisia ja väritasapainot ovat päin mäntyä.”

     Sanoitko tämän ihan tosissasi? :D etkai sentään…

     Instagram pilaa kaikki kuvat, ja mitä tulee väritasapainoon niin harva instagramista laittaa kuvaa ilman väriefektejä ulos sehän on juuri instagramin juju ne filtterit. Eli ne käyttäjät ihan itse pilaa mainitsemasi väritasapainot.

     • Niko

      Sanotaan sitten toisinpäin. Lumiat erottuvat selkeydellään ja tarkkuudellaan Instagramissa. Ja Lumioiden kuvia ei tarvitse käsitellä. Ja jos Instagramissa pystyisi zoomaamaan, niin Lumiat erottuisivat entisestään edukseen.

      Tuosta vertailusta vielä. Sonyn Z1 on sijalla 8. Kyseisen puhelimen kamera on käytännössä kuvauskelvoton ja hyvän kuvan ottaminen on mahdotonta. Eli jos Z1 pääsee jollain listalla TOP100, niin silloin kyseessä ei ainakaan ole kuvanlaatu.

     • Vili

      Ihan samat filtterit näyttää olevan päällä. http://iconosquare.com/p/902966984553512439_1387833566

      Lumia 1020, ihan kuten sanoit suttuinen ja värit pielessä. Kylläpäs lumia 1020 tuottaa huonoja kuvia, ei olis uskonut

     • Vili

      Ja jos instagramissa voisi zoomata ne kuvat näyttäisi yhtä kamalalta, koska kuva on pakattu pieneksi, etkö vieläkään käsitä? Lähes kaikki palvelut mihin voi kuvan laittaa pilaa sen kuvan alkuperäisen jäljen., koska se pakataan huomattavasti pienempään tilaan. Itsekin harrastelija valokuvaajana se on todella rasittavaa, kun kuva pitäisi näyttää muille ja se ei näytä enää siltä miltä se näytti ennenkuin sen latasin johonkin.

      Myös ammattivalokuvaajat on tästä ärsyyntyneitä ja mm googlella löytyy tutoriaali miten faceen pystyy lisäämään mahdollisimman tarkan kuvan, se vaatii aika kikkailua. Suurimmalle osallehan sillä kuvan teknisellä laadulla ei ole mitään merkitystä, siinä nokia yliarvioikin kuluttajat kun pakkomielteisesti panosti pelkästään kameraan unohtamatta kokonaisuutta (tämä siis ennen lumioita)

    • Vili

     Onko tämä kuva mielestäsi suttuinen ja väritasapainot pielessä?

     http://iconosquare.com/p/902872256432915173_18568919 toki alkuperäinen kuva tarkempi vielä olisi koska instagram pakkaa kaikki kuvat.

 7. Yeah

  Uskoisin.

  Mutta propsit siitä, että ainakaan tuossa pätkässä vilahtaneita valokuvia ei oltu kovin paljoa käsitelty. Koska sillä tavalla saa sisällöttömästäkin kuvasta äkkiseltään näyttävän.

 8. Erkki Mynttinen

  Monellako kommentoijista on 4K näyttö, kuvat ovat todella huippulaatua, videokin täysin omaa luokkaansa, itsellä ollut kaikki mahdolliset älypuhelimet ja kun tämä päivitys tuli lumiaan, hakkaa 930 kuvien ja videon laadullaan kaikki kokeilemani älypuhelimien kamerat mennen tullen, ei mitään jakoa esim. Nokia 1020 tai 808, ei Sonyn millään mallilla, ei edes Sonyn dsc hx50-60v pokkareilla eikä useimmalla muullakaan pokkarilla, jopa monet järkkärit kittilinsseineen jäävät jalkoihin. Eki (lisäksi 930 päivittyy windows 10 käyttikseen loppuvuodesta, paras puhelin ikinä, siis myös puhelin, ei töki yhteydet eikä pätki huonoissakaan oloissa, äänenlaatu parasta mitä näistä löytyy! Eki

 9. heutarapo

  Elä puhu Erkki joutavia. Kenelläkään, edes sinulla, Saunan kaatajalla, ei ole ollut kaikkia mahdollisia älypuhelimia. Kuvanlaatua ei pääse moittimaan edes näin 4k-näytöllä.

  • Erkki Mynttinen

   Tuohon väitteeseen en jaksaisi ottaa kantaa, sillä olisin todella huikea jätkä jos olisin moiseen kyennyt. Saunafoorumin ylläpitäjä Mikakin totesi ettet ikinä pystyisi moista yksin tekemään ja siihen lopettamiseen oli täysin selkeät syyt (raha ja velat, sillä Mikaltahan kinuttiin jatkuvasti takaisin jo maksettuja taajuusluettelo ja lehden tilausmaksuja). Kyllä niitä puhelimia on uutena ostettuina ollut vuoden sisällä noin 10:nen eri puhelin tyyppiä, tosin 1020 lumiaa ja 930 lumiaa on ollut molempia useampi (tsekkaa huuto.netistä mikäli et usko -oh2eki- tunnuksella, on ollut htc m7 ja m8, samsungeja 3s3g, 4s ja iPhone 5s jne jne! Eki :)

  • Mainitaan vielä ettei tietenkään kaikkia, tarkoitin että ”kaikki” ns tärkeimmät, tuosta joukosta unohtui 2K näytöllä oleva LG:n muovipläjäys. Olen kokeillut hurjan määrän puhelimia elämäni aikana ja minusta, siis huom: minusta lumia 930 on kokonaisuutena kameraa ja videota myöten niistä kokeilluista täysin ylivertainen denim päivityksen jälkeen varsinkin. Noksu 808 ja 909 eivät pärjää 41-mpixelillään, eikä pärjää Sonyn xperiatkaan, on kokeiltu, mutta mainitaan että juuri se puhelin mihin itse on tyytyväinen, on silloin tietysti se oikea jos ei ole mitään valittamista. Aina tulee uusia ja kehittyneempiä, kuten tulossa oleva lumia 1030 mihin on ujutettu hiukan isompi kenno ja 50 mpixeliä, saa nähdä sitten mikä se on puhelimiaan metallikuorineen, kunhan ilmestyy markkinoille? Eki

Tuoreimmat jutut